Evo nekih detalja od nas u Americi, zena ima privatnu ordinaciju, pa znamo tako malo.... A i ja se guram sa njom tu nesto...tacnije samo ja i ona radimo, sestra Amerikanak dobial otkaz u vreme Korone.Ona je radila kod nas 10 godina. I ako za nesto treba da kazemo hvala Koroni, to je za otkaz sestri. Rodili smo se. Pricam jednom Ameru ppreko puta kako je cudno da da smanjis broz zaposljenih a posao ide bolje. I kazem mu da smo dali otkaz sestri i ide nam bolje. On kaze da on dao otkaz trima njima i super mu. A otkaz je dobila jer mi prosle godine krecemo za Srbiju(izli i u Tursku na more) i ona kaze vodila cerku kod lekara, iam Koronu, pa se i oan testirala, p apozitivna i ima pravo da ne radi. Pa jel se ti osecas lose pita zena moja, kaze nista.,m Pa jel mozes da sedis 4 sata(placamo je 8), nema pacijenata...nista. Kao ce d avidi. I niej dosla 2 nedelje, jedva smo nasli ljude d akupe postu i nesto gledaju povremeno. A pre toga vec bila na placeno odsustvo od drzave zbog Korone, sta znam, 700 dolara nedeljno, pa kad smo je pozvali da radi ona piutra jel moze da je vodimo i dalje d ane radi. Kad se ja nisam srusio, mislim se, pa jel si ti dosla iz Srbije ili mi? Uopstalom ni u Srbiji to ne bi pitali. Ne moze. I ona ljuta. E posle je dobial otkaz kad smo bili u Srbiji. To je najmanje ocekivala. Sad trazila posao kod ovog Amera sto s smo pricali, ali on j eniej primio, a i ona srecan, iam potvrdu da je odbili ide socijala i dalje.
Crnkinja.
Ove godine smo isti bili u Srbiji, ali u u Albaniju na more, posto Turska trazi sertifikate...sta vec.
Za to vrem su BELE Amerikanke radile posao ovde....svaka im cast...uradila nesto jedna sto joj nismo ni trazili a velika pomoc.
A sto se Korone tice, ovu bolnicu ovde drzava placa 13.000 dolara ako stave na respirator nekog zbog Korone i 39.000 dolara ako umre. To znamo, rekal nam jedna koaj radi tamo, mada Ameri to i ne znaju nesto. I tako nam se zali Amer kako mu podveli rodjaka koji umro da je umro od Korone, a nije, ona prolsa pre nekoliko meseci. I pita Amer njih sto ste napisali od Korone kad nije umro od nje? Oni kazu vise smo placeni. To sve on nama prica. Skoro sve bolnice su drzavne u AMerici, treba primetiti, ovo ne bi mogli da rade da je privatna, jer ipak nece gazda da ga neko drzi u saci jer muljao, pa makar i zaradio neke pare.
Inace 13 je jevrejski malerozni broj, masa zgrada preko 13, spratova, nema da pise 13, nego 11, 12, 14,.... A eto cuda, placa se 13.000 dolara.
Mi ne noisimo masku u ordinaciji od pocetka Korone i nista za sada. Bila je pauza od jedno mesec dana jer narod se plasio da ne dolazi, sad je sve po starom, osim sto manje pacijenata u cekaonici, drugacija organizacija. Maske nisu obavezne kod nas, kako ko hoce. Vakcinu nismo primili niti cemo, to je savetovano i pacijentima dok nisu zparetili da ce da kaznjavaju jer vakcina konacno odobrena, a trazili vakcinaciju i mnogo pre nego sto odobrena. I po tome se procula moja zena u ovom mestu.

To ovi u Srbiji nisu ni znali, mislili aodobrena u Americi, ali samo preporucena bila. Tako da sta je receno pacijentima, receno, sad kako ko hoce. Oko 50% u Dzordziji vakcinisanih. Pricaju pacijenti stalno da ili neko umro ili mu lose od vakcine, neki sto primili 1 ili 2 doze nece drugu ili trecu.
Posto smo u malom mestu mi Koronu nismo ni osetrili, masku smo vrlo retko nosili, ali kao moralo, mada niko ne opominje u Volmartu, Volgrinu, restoranu.... Bilo par nedelja ne moze napolje od 22 do 5, ali tada i niko nije napoljui osim lopova(nasi u Srbiji tada izlaze u grad

), ali imali prava da budu oni koji se vracaju sa posla.
Znaci, tipicno komunisticki kako napisao Milosav u vezi Korone. Bezobrazno, nelogicno, ko ne slusa bice kaznjen. Sve smo to prosli kod Tita...nista novo. Novo za Amere. Inace Amerikanka trebala da ide u Kanadu i poseti cerku. Posto mora da ostane par nedelja(tako nesto) u hotelu o svom trosku, a to skupo, nije htela. Cerka moze ovde,...ali radi se.
Australiaj je prica za sebe....izgubljeni slucajevi. Drug u Nemackoj mi javlja stalno... Oni gori nego Ameri, tako da sto se slobode u vezi Korone tice Amerika je za sada najbolja. Bolja i od Srbije.
P.S. Ameri su crnce kupovali. Tacniej ovi u Africi su ih prodavali, nisu hvatali po Africi i odvodili. E sad koga su prodavali...sve mi se nesto cini da su birali one gore.

To vam je kao da se ljutite sto vam Nemci kupili rudnik. Pa nisu samo oni kupili, nego ste vi i prodali. Drugo je da vam oteli.