Поруке: 5,715
Теме: 64
Придружен: Aug 2013
Углед:
364
(17-02-2022, 11:39 AM)Бенито Пише: Које оружје у Другом светском рату је било најефикасније и практично незаменљиво, а произведено је за време Првог светског рата?
ПС важи за све војске које су учествовале у Другом светском рату
Бојни отрови.
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Поруке: 14,520
Теме: 307
Углед:
3,062
Мислио сам на механичко оружје, свакако не на бојне отрове. Није ни тенк, јер су тенкови који су учествовали у рату, углавном произведени пред Други светски рат, или за време његовог трајања.
Ради се о једном буквално незаменљивом оружју, јер војска те земље није успела да између два рата створи боље оружје тог типа, па је зато коришћено ово из Првог светског рата.
Поруке: 5,715
Теме: 64
Углед:
364
(17-02-2022, 07:58 PM)Бенито Пише: Мислио сам на механичко оружје, свакако не на бојне отрове. Није ни тенк, јер су тенкови који су учествовали у рату, углавном произведени пред Други светски рат, или за време његовог трајања.
Ради се о једном буквално незаменљивом оружју, јер војска те земље није успела да између два рата створи боље оружје тог типа, па је зато коришћено ово из Првог светског рата.
Митраљез?
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Углед:
3,062
Ради се о тешкој хаубици од 305 мм.
То оружје произвела је Руска Императорска Армија, 1915. године. За четврт века владавине, Црвена армија није успела да направи нову хаубицу тог калибра и тог квалитета. Тек по опсади Москве, батерија ових тешких хаубица су извучене из позадине, и коришћене су у одбрани Москве, као и доцније у нападима на најјача утврђења немачке војске у Пруској, у априлу 1945. године.
(Последња измена: 17-02-2022, 10:54 PM од
Бенито.)
Углед:
3,062
Нешто ми се суздржавате са питањима?
Ајде, пошто нам је и Ватра овде, а има и вас доста који пратите те западне хистори-милитари сајтове:
Колико пилота ВКЈ је погинуло у Другом светском рату, на разним странама света?
Поруке: 16,994
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,870
Не знам, али имам потпитање: Колико их је било у четницима? Један од њих их је пописао у књизи, имам ту књигу, реч је о Милошу Аћину Кости.
Углед:
3,062
Милославе, нисам те разумео - 50 или 350?
Имаш два различита одговора.