09-02-2022, 07:33 PM
Квиз- Српска историја
09-02-2022, 09:36 PM
Договор је био да им женска ђеца буду крштена по католичком обреду a мушка по православном. Е сад касније кад су одрасли које конфесионалности су били.......
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
09-02-2022, 10:31 PM
Сва су била католици. Син Деметер, тако некако, мислим да су га наши звали Димитрије, био је официр у Русији и тамо је сахрањен на католичком гробљу.
А које вере је био Вук Караџић?

09-02-2022, 11:11 PM
Како могу бити католици кад се посмртни остаци Мине, њеног мужа и сина налазе у манастиру Савинац код Г. Милановца? Треба то боље истражити у вези њихових верских опредељења.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
09-02-2022, 11:24 PM
(09-02-2022, 10:31 PM)Милослав Самарџић Пише: Сва су била католици. Син Деметер, тако некако, мислим да су га наши звали Димитрије, био је официр у Русији и тамо је сахрањен на католичком гробљу.
Познато је да епископ Герасим Петрановић био његов духовник у Бечу и да му је одржао посмртни говор. Из тога следи да је био православац.
Д М
10-02-2022, 08:00 AM
Венчао се укатоличкој цркви а и књиге су му штампали унијати.
10-02-2022, 08:29 AM
(09-02-2022, 05:29 PM)Милослав Самарџић Пише:(09-02-2022, 01:54 PM)Vlad Alekš Пише:(09-02-2022, 12:20 PM)Милослав Самарџић Пише:(09-02-2022, 09:26 AM)Vlad Alekš Пише: Тешко је одговорити на ово Бенитово питање. Пек и Митић су дали логичне одговоре. Ја бих додао и Николу Спасића.Хајде онда нешто што ти лакше иде.
Ана Краус... Ко је пажљиво читао сабрана дела Вука Караџића, могао је видети нешто необично. Реч је о преписци Ане и Вука. Пошто је Вук често био одсутан, било је много писама. Она је иначе била поприлично неписмана и невешта у писању. Можда и зато, између редова у тој преписци јасно се види једна швалерација. С ким?
Јернеј Копитар.
Тако је. Добро ти ово иде.
Ја сам живи доказ да је свако знање ограничено, а да је интуиција безгранична.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
10-02-2022, 12:38 PM
10-02-2022, 12:40 PM
(09-02-2022, 11:24 PM)Шумадинац Пише:Прешао је у католичанство приликом венчања.(09-02-2022, 10:31 PM)Милослав Самарџић Пише: Сва су била католици. Син Деметер, тако некако, мислим да су га наши звали Димитрије, био је официр у Русији и тамо је сахрањен на католичком гробљу.
Познато је да епископ Герасим Петрановић био његов духовник у Бечу и да му је одржао посмртни говор. Из тога следи да је био православац.
Па се вратио.
У међувремену, био је велики непријатељ СПЦ.
10-02-2022, 01:17 PM
(10-02-2022, 12:40 PM)Милослав Самарџић Пише:(09-02-2022, 11:24 PM)Шумадинац Пише:Прешао је у католичанство приликом венчања.(09-02-2022, 10:31 PM)Милослав Самарџић Пише: Сва су била католици. Син Деметер, тако некако, мислим да су га наши звали Димитрије, био је официр у Русији и тамо је сахрањен на католичком гробљу.
Па се вратио.
Да, био је велики непријатељ СПЦ и велике штете је нанео српској баштини. Само се присетимо овога.... https://www.pogledi.rs/forum/thread-4666.html
Д М
10-02-2022, 02:00 PM
Вук је био унијат, јер није могао да се венча у римокатоличком храму а да није прешао у римокатоличанство. С обзиром да Швабици није пало напамет да прелази у православље.
Мислим да ту не треба извлачити неке посебне закључке, јер је јасно да Вук никада није био неки римокатолик, него је то учинио само због венчања. Уосталом, будите сигурни да не би био сахрањен у оквиру православног храма да није тако. Значи, нема шансе.
Што се тиче Вилхемине - Мине Караџић, она није морала да пређе у православље да би се удала за православца у православној цркви. Ту је кључна разлика између римокатоличке и српске православне цркве, нисам сигуран за сестринске цркве, али знам за нашу. Међутим, мислим да је она временом сигурно прешла у православље, јер не би била сахрањена у оквиру православног храма.
То је неко тумачење, мада треба погледати њихове биографе, који су сигурно обратили пажњу на ова питања.
Мислим да ту не треба извлачити неке посебне закључке, јер је јасно да Вук никада није био неки римокатолик, него је то учинио само због венчања. Уосталом, будите сигурни да не би био сахрањен у оквиру православног храма да није тако. Значи, нема шансе.
Што се тиче Вилхемине - Мине Караџић, она није морала да пређе у православље да би се удала за православца у православној цркви. Ту је кључна разлика између римокатоличке и српске православне цркве, нисам сигуран за сестринске цркве, али знам за нашу. Међутим, мислим да је она временом сигурно прешла у православље, јер не би била сахрањена у оквиру православног храма.
То је неко тумачење, мада треба погледати њихове биографе, који су сигурно обратили пажњу на ова питања.
10-02-2022, 05:31 PM
(10-02-2022, 12:40 PM)Милослав Самарџић Пише:(09-02-2022, 11:24 PM)Шумадинац Пише:Прешао је у католичанство приликом венчања.(09-02-2022, 10:31 PM)Милослав Самарџић Пише: Сва су била католици. Син Деметер, тако некако, мислим да су га наши звали Димитрије, био је официр у Русији и тамо је сахрањен на католичком гробљу.
Па се вратио.
Ајде у вези овога, пошто видим да многима ту нису најјасније ствари.
Вук Стефановић Караџић био је пре свега противник митрополита Стратимировића. Тај сукоб био је око језика као што се зна.
Оно што се не зна, или се мало зна: митрополит Стратимировић био је масон, а Вуков ментор Јернеј Копитар високо котирани Језуита. То не треба пренебрегнути у овом сукобу између Вука и митрополита Стратимировића.
12-02-2022, 12:10 PM
Ко је убио Карађорђа Петровића?
12-02-2022, 12:53 PM
(12-02-2022, 12:10 PM)Бенито Пише: Ко је убио Карађорђа Петровића?
Наручилац убиства - Коџа Милош
Организатор - Вујица Вулићевић
Убица - Никола Новаковић
Д М
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 29 Гост(а)