Мало из прикрајка пратим ову тему и поједина мишљења. Па ми је занимљива ова тврдња:
(12-03-2022, 11:37 PM)Бенито Пише: Није био у праву, покој му души.
У Србији је проблем што нема демократије. То покушавам да вам објасним.
Потом, има тврдњи како је Јовановић ушао у некакве приче о монархији, па се после недељу дана залаже за отврање дискусије (ваљда по том питању). А ако се кука како нема демократије зашто се Јовановићу замера када хоће да отвори демократску дискусију.
Ако нема дискусије, да ли је то наметање воље изразите мањине или једноставно, наметање нечије воље (са стране, углавном).
ПС
Онако, успут речено, ја мислим да има демократије: у оном смислу како се тумачи сам почетак демократије у античкој Грчкој и само би било питање како тога да се отресемо и да не буде монархија него, нпр. народна управа или други одговарајући назив. „Демократије“ ми је преко главе...
У једној поруци на форуму, написао сам следеће:
„То је заблуда коју и овде шире како је Европа фина и поштена и демократска...а у ствари је најдемократскија за оне који владају...с обзиром да је по обрасцу „демократије“ у старој Грчкој: знало је ко је повлашћен да учествује у „демократији“ и знало се да се гласа на основу онога што им се „тури под нос“...“
На страну то што је тада, у античкој Грчкој, један робовласник и припадник клана Алкмеонида уважени Клистенс у борби против супротног клана и за своје интересе, искористио народ и однео победу јер је обећао народу „демократију“. О јесте узвикнуо снага је у народу (када је искористио народ за своје намере). А не нерод влада...па је тако омогућио да се влада уз помоћ повлашћених, а народ... ма ко ј..е народ бре. Ово уопште не значи да народ влада него да снага лежи у народу и онај ко придобије народ (обично чини лажима и манипулацијом средствима информисања), тај влада.
Значи,
имамо такву демократију...па би онда питање било како даље јер, ето неки хоће монархију, а неки отишли даље и залажу се за семи-монархију...шта је то
семи-монархија???! Како објаснити обичном човеку шта је
семи-монархија јер је Србин и не зна енглески...значи, опет гинути у интересу енглеске монархије...па то пропадне...и нема монархије...Још је и питање ко би био тај монарх?
И да не заборавим: шта је то обреновићевска и недићевска политика која се умуља заједно са комунистичком? У историји имали војни пуч и последица тога је да су касније изгинули милиони Срба.
Знамо ли нешто из историје и знамо ли уопште шта хоћемо?