Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ИЗБОРИ 17.12 .2023 ГОДИНЕ

(15-03-2022, 05:38 PM)пек. Пише:  Зар их толико мало има видим да их има по општинским изборним комисијама за разлику од Тадића.

На последњем референдуму, ако мислиш на ДСС, било их је у комисијама, али на папиру. Нико се није појавио на изборном месту. То је сведочанство многих из изборних комисија. Фантомска странка.
Тадићу очигледно Овај отвара врата парламента. Ономадашњи наступ на Пинку, када је урнисао брата Брнабу, је био очигледан пример како Овај помаже Тадићу да уђе у парламент.
Одговори

Мало из прикрајка пратим ову тему и поједина мишљења. Па ми је занимљива ова тврдња:

(12-03-2022, 11:37 PM)Бенито Пише:  Није био у праву, покој му души.
У Србији је проблем што нема демократије. То покушавам да вам објасним.

Потом, има тврдњи како је Јовановић ушао у некакве приче о монархији, па се после недељу дана залаже за отврање дискусије (ваљда по том питању). А ако се кука како нема демократије зашто се Јовановићу замера када хоће да отвори демократску дискусију.

Ако нема дискусије, да ли је то наметање воље изразите мањине или једноставно, наметање нечије воље (са стране, углавном).

ПС

Онако, успут речено, ја мислим да има демократије: у оном смислу како се тумачи сам почетак демократије у античкој Грчкој и само би било питање како тога да се отресемо и да не буде монархија него, нпр. народна управа или други одговарајући назив. „Демократије“ ми је преко главе...

У једној поруци на форуму, написао сам следеће:

„То је заблуда коју и овде шире како је Европа фина и поштена и демократска...а у ствари је најдемократскија за оне који владају...с обзиром да је по обрасцу „демократије“ у старој Грчкој: знало је ко је повлашћен да учествује у „демократији“ и знало се да се гласа на основу онога што им се „тури под нос“...“

На страну то што је тада, у античкој Грчкој, један робовласник и припадник клана Алкмеонида уважени Клистенс у борби против супротног клана и за своје интересе, искористио народ и однео победу јер је обећао народу „демократију“. О јесте узвикнуо снага је у народу (када је искористио народ за своје намере). А не нерод влада...па је тако омогућио да се влада уз помоћ повлашћених, а народ... ма ко ј..е народ бре. Ово уопште не значи да народ влада него да снага лежи у народу и онај ко придобије народ (обично  чини лажима и манипулацијом средствима информисања), тај влада.

Значи, имамо такву демократију...па би онда питање било како даље јер, ето неки хоће монархију, а неки отишли даље и залажу се за семи-монархију...шта је то семи-монархија???! Како објаснити обичном човеку шта је семи-монархија јер је Србин и не зна енглески...значи, опет гинути у интересу енглеске монархије...па то пропадне...и нема монархије...Још је и питање ко би био тај монарх?

И да не заборавим: шта је то обреновићевска и недићевска политика која се умуља заједно са комунистичком? У историји имали војни пуч и последица тога је да су касније изгинули милиони Срба.

Знамо ли нешто из историје и знамо ли уопште шта хоћемо?
Одговори

(15-03-2022, 09:05 PM)Авакс Пише:  Мало из прикрајка пратим ову тему и поједина мишљења. Па ми је занимљива ова тврдња:

(12-03-2022, 11:37 PM)Бенито Пише:  Није био у праву, покој му души.
У Србији је проблем што нема демократије. То покушавам да вам објасним.

Потом, има тврдњи како је Јовановић ушао у некакве приче о монархији, па се после недељу дана залаже за отврање дискусије (ваљда по том питању). А ако се кука како нема демократије зашто се Јовановићу замера када хоће да отвори демократску дискусију.

Ако нема дискусије, да ли је то наметање воље изразите мањине или једноставно, наметање нечије воље (са стране, углавном).

ПС

Онако, успут речено, ја мислим да има демократије: у оном смислу како се тумачи сам почетак демократије у античкој Грчкој и само би било питање како тога да се отресемо и да не буде монархија него, нпр. народна управа или други одговарајући назив. „Демократије“ ми је преко главе...

У једној поруци на форуму, написао сам следеће:

„То је заблуда коју и овде шире како је Европа фина и поштена и демократска...а у ствари је најдемократскија за оне који владају...с обзиром да је по обрасцу „демократије“ у старој Грчкој: знало је ко је повлашћен да учествује у „демократији“ и знало се да се гласа на основу онога што им се „тури под нос“...“

На страну то што је тада, у античкој Грчкој, један робовласник и припадник клана Алкмеонида уважени Клистенс у борби против супротног клана и за своје интересе, искористио народ и однео победу јер је обећао народу „демократију“. О јесте узвикнуо снага је у народу (када је искористио народ за своје намере). А не нерод влада...па је тако омогућио да се влада уз помоћ повлашћених, а народ... ма ко ј..е народ бре. Ово уопште не значи да народ влада него да снага лежи у народу и онај ко придобије народ (обично  чини лажима и манипулацијом средствима информисања), тај влада.

Значи, имамо такву демократију...па би онда питање било како даље јер, ето неки хоће монархију, а неки отишли даље и залажу се за семи-монархију...шта је то семи-монархија???! Како објаснити обичном човеку шта је семи-монархија јер је Србин и не зна енглески...значи, опет гинути у интересу енглеске монархије...па то пропадне...и нема монархије...Још је и питање ко би био тај монарх?

И да не заборавим: шта је то обреновићевска и недићевска политика која се умуља заједно са комунистичком? У историји имали војни пуч и последица тога је да су касније изгинули милиони Срба.

Знамо ли нешто из историје и знамо ли уопште шта хоћемо?

Мислио сам на семи-уставну монархију, дакле између уставне и апослутне монархије. У уставној монархији власт је или подељена (законодавна парламенту а извршна монарху) или Краљ има још мања овлашћења. Док у апсолутистичкој монархији парламент не постоји или има потпуно другачију функцију од овог садашњег. Ја сматрам да за разлику од уставне монархије, ствари треба да стоје обрнуто: парламент треба да буде само церемонијалан, са церемонијалним надлежностима, док права власт треба бити у рукама Краља, тј. тела Круне. Под тиме се обавезно подразумева обнова аристократије (оно што смо имали у Краљевини Југославији) и племства, племићких титула (оно што смо имали док то устав није изричито забранио 1903.).
Одговори

Удбашка врећа го**ана

[Слика: Screenshot-20220315-204932-665.png]

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(15-03-2022, 09:31 PM)Monarhist Пише:  Мислио сам на семи-уставну монархију, дакле између уставне и апослутне монархије. У уставној монархији власт је или подељена (законодавна парламенту а извршна монарху) или Краљ има још мања овлашћења. Док у апсолутистичкој монархији парламент не постоји или има потпуно другачију функцију од овог садашњег. Ја сматрам да за разлику од уставне монархије, ствари треба да стоје обрнуто: парламент треба да буде само церемонијалан, са церемонијалним надлежностима, док права власт треба бити у рукама Краља, тј. тела Круне. Под тиме се обавезно подразумева обнова аристократије (оно што смо имали у Краљевини Југославији) и племства, племићких титула (оно што смо имали док то устав није изричито забранио 1903.).

Разумео сам на неки начин шта сте мислили али израз семи-монархија не постоји у српском језику. Очекујем да на изричито националном форуму видим богатство српског језика, а не стране поштапалице којима наш језик постаје бедан. Када чујем општеприхваћену реч едукација, повраћа ми се. Те, стог од вас као од младог човека (што нисте оспорили) очекујем да обогаћујете свој језик, а не да га чините бедним.

Како је постојало племство у Краљевини Југославији, када у члану 4. тог устава из 1931 пише:

„Не признаје се племство ни титуле, нити икаква примућства по рођењу“

Слично пише и у уставу из 1901 и уставу из 1903. Значи није устав из 1903. то забранио.

ПС

Ако би народна скупштина била церемонијална, да ли по вама значи да народна скупштина треба да служи за украс. Ко би у том случају спроводио власт. Имали смо црвене буржује који су тако спроводили власт и по том обрасцу, партократију која управља од 2000-те године. И није добро...

Народна скупштина би требало да представља вољу народа (колико је могуће више), а то би зачило да гласа за свог посланика из свог окружења али да пре свега има могућност његове смене ако не ради у интересу оних који су га бирали...итд...итд...
Одговори

Вишекруна је објавио једну поруку, вероватно са Фејсбука, од неког напредњака из Новог Сада где тај пише другом да су напредњаци у НС сакупљали потписе за Тадићеву листу и листу Коалиције НАДА.
Чисто да не испадне да ја нешто правим теорије завере. Иначе је код Овај много тешко провалити шта хоће да уради.
Одговори

Донео сам одлуку да први пут после 22 године одлуку да нећу излазити на изборе ни гласати.

Разлог томе је што једноставно нема озбиљног кандидата, ови избори су избори стараца од 100-ну љета (Ено га Тома Фила кандидат за градоначелника заглавио болницу и на кисеонику) и истрошених, потрошених ликова без икакве озбиљне политичко филозофске школе.

Други разлог је што су сви, сви кандидати за председничке и парламентарне изборе из Београда, круга двојке= београдска комунистичка елита. Нико нити један једини кандидат изузев нац.мањина није Ван Србије.

Обишао сам љетос Србију уздуж и попреко залазио у села где нема живе душе. Оне старе предратне школе саме се руше, једино што има су разни криминалци из Београда познатији као "инвеститори" који експлатишу све живо, од воде, ваздуха, земље, камена, дрвета, све све, све.
У току је тотално разваљивање Србије.

Најтежа и изузетно тешка ситуација је у Бору. Зи Ђин и Кинези су развалили целу источну Србију.

Тамо кад одете у борска села туга и жалост.
Цела околина Бора ће бити евакуисана догодине сва села, школе, цркве, гробља све апсолутно све ће кинези да сравне и развале са земљом.
До 2030 године кинези планирају да иселе цео Бор град.

А кога бре то боли ку**ац у Београду за Србију. Само се пиче и купују станчуге, куће на дедињу, севају апартмани по Копаонику, Златибору. Деца имају своје возаче који их визе на факултет и тако даље...

Све у Свему, да гласамо за Поноша који има 10-не станова и коме је жена "инвеститор" и има грађевинску фируму, За Бошка који живи на дедињу где се лепо угњездио, лудог Радула који има 5 станова, о Ђиласу, Мариники и овима на власти да не трошимо речи.

Србији треба српски председник из Србије брале, из Крушевца/Краљева/Ужица/Ваљева/ Ниша/ Ариљ/Бајине Баште/Врања/Куршумлије/Лесковца/ Бабушнице/ града...

Ови ресторант/кафе/ београдски кандидати не знају на мапи да их питаш где се налазе већи градови Србије неби знали да покажу а камоли да учине нешто за те градове.

Шта ће Бошко/Мариника/Радуле и остали опозиционари на пример да ураде за Ужице? Конкретно?
Ништа боле их она ствар за неко тамо далеко Ужице и које пробле има и да нема скенер и да нема магнет, и да се болница распада, итд...

Да људи нису устали из Доњих Недељица Рио Тинто би увелико копао у Јадру, Азбуковачи итд...

Према томе ови сви које бирате, неће бити представници Србије већ искључиво и једино града Београда.

Да би био председник Србије мора да си из СРБИЈЕ ИЛИ СРПСКОГ СЕЛА! ДА СУ ТИ ПРЕЦИ БИЛИ У ЈВУО! ДА НЕМАШ НИКАКВУ И ДА НИКАДА НИСИ ЖИВЕО У БЕОГРАДУ!

Такав се тражи!

А Радуле, Боле, Мариника, Ћута и остала екипа је "Где ћемо на кафу"...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(16-03-2022, 03:13 PM)Mekenzi Пише:  Донео сам одлуку да први пут после 22 године одлуку да нећу излазити на изборе ни гласати.

...

Е баш ми криво што нећеш гласати душа ме заболе због тога (за остале делове тела који су ме такође заболели не бих рекао јер је непристојно).

Политичка „сцена“ ће се расплакати без тебе (и твојих паланачких ставова).

ПС

Видиш, имаш погрешне ставове, уопштено. На другој теми се говори о „закаснелом“ тексту о корона вирусу и уопште о мерама. Видео сам чак и да су неки још тада повикали како се нико није изјаснио о кршењу устав при проглашењу ванредног стања са све „пушкама на готовс“ односно војском са наоружањем на улицама. Међутим, ништа није закаснело објављено (па ни кршење устава) и Саша Радуловић са групом од 8 посланика је скоро свакодневно говорио о томе. Само што то „кизама“ не иде у главу.

Па ето, тог човека називаш луди Радуле. То вас је учила Соња Лихт у Сорошевим отпорашким „камповима“ да настојите да понизите свакога ко разумно говори, а све у ометању развоја јавног мишљења и слабљењу своје државе . И зато кажем душа ме заболе (у ствари, друго нешто) што се искључујеш из јавног живота. Како ћемо без тебе...

Иначе, ради твојих недоумица, у Ужицу (конкретно) нешто могу урадити они које народ изабере на „локалним“ изборима. Ако ти се више свиђа 3 'иљадарке за господина и 5 за госпођу, односно да им председник државе, а све противуставно (или чланови његове мафије) лично дају тих 5 'иљадарки, то већ имаш и преди спокојно. Не ради се то тако „кизо“.
Одговори

Луди Радуле је добио надимак зато што булазни.

У било којој општини, граду, селу не може проћи у било којој улици канализација ако се не пита Секретар КП тачније кооординатор СНС из Београда па ни у Ужицу.

Секретар се пита и ко ће бити радник на гробљу, чистачица у позоришту, ђубретар у комуналном итд...

Пример Вршца има улуца поред пилотске академије, била разваљена они су само асфслтирали до улаза како би Брнабићка могла да приђе бембаром. Знаш ко је асфалтирао ту улицу.Кумови и пријатељи из Лознице и Косова који су у дилу са секретаром КП.

Да не причам даље ко је секретар Јужног тј. Тужног Баната који може лагано још две државе да храни а њему су од 8 опшфтина 6 општина спадају у тешка и девастирана подручја.
Једна Бела Црква са 12језера спада у ред најсиромашнијих општина у Србији која је изгубила 30% свог становништва. А који рај на земљи је Бела Црква коју плодну земљу има.

Е, видиш та опустошена општина а таквиххх је многооо морају цео или већински буџет да уплате Београду а онда ЦК КПЈ одлјчује којој ће и којој општини да врате средства.Свакој општини у Србији остане онолико пара да једва опстане.

Шта мислиш чије паре граде Београд на Воду?
Град Београд??

Док ЦК КПЈ финансијски, демографски од 1945-те па на овамо пустоши Србију од Крајине, до Косова преко Новог Београда до Београда на води дотле Србија добија мрвице и отпатке.

Просечан квм у Београду и Новом Саду 2200 евра.
Просечан квм у Србији и неразвијеним општинма 400-750евра по квм...

Плата у Београду 70-100 000 динара.

У Србији 40 000-60 000 динара

Да не причамо о старости.
У деловиђа Србије и сиромашни општинама просечна старост је 50 година. Наталитет у катастрофалном минусу.

Ми нисмо изгубили Косово 99-те већ 1945 када су секретари и ЦК КПЈ ко данас донели одлуку о етничмом чишћењу Срба са вековних подручја.

Очистили нас усташе, шиптари е сад долази друго етничко чишћење. Долазе белосветске компаније Рио Тинто, Зи Ђин, Они амери који буше хомоље...

Сада наступа корпорацијско етничко чишћење Срба са вековних огњишта јер је ЦК КПЈ то одлучио а то значи из Јадра, Рађевине, Азбуковаче, Бора, Фрушке Горе и тако даље и ближе биће расејано близу 80 хиљада Срба а око 50 села ће бити до темеља сравњена са земљом + бенефити су загађена вода, ваздух, земља, јаловина...Уништен цео еко систем..

Доње Недељице изгледају као Славонија 92-ге то јест како ЦК КПЈ види Србе из Србије то јест бићемо ми који не живимо у околини Београда као индијанци или ескими у резервату или како се то каже данас у Енклавама.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(16-03-2022, 08:11 PM)Mekenzi Пише:  Луди Радуле је добио надимак зато што булазни.

А то си закључио јер ти је Соња Лихт рекла да Радуловић булазни. Колико видим , далеко озбиљнији људи (и немерљиво паметнији у односу на тебе), опет наводе да се у случају ванредног стања „побунио“ Радуловић (у другој теми). Наравно, међу првима који су упозорили да је практично, државни удар извела једна мала криминална група, а јавност ћути.

Код свих појава у друштву, Радуловић се изјашњавао редовно и то врло јасно. Сад, што си ти „мутав“, ко ти је крив. Добро, разумем да вам представници Сороша нису ставили у задатак да то видите и чујете...мада не знам чему то јер ти не би ни разумео. Па нису они бирали тамо паметне него пудлице и роботе.

ПС

Ово све остало што наводиш, то су општа места и открио си рупу на саксији. А да те питам...шта си ти урадио по тим питањима јер си био ангажован у  Отпору...па ништа, послужио си да се постигне ово све што наводиш...после вас бацили као тоалет папир.

А то што наводиш, како вам је у Тужном Банату...па како сте гласали (за СНС), тако вам је. Немој ми само рећи да ниси, јер знам многе задрте демократе (па још то потврдили чланством код Чеде) који су се „преварили“ па гласали за Вучића када се разметао како ће да похапси „мафију“ и укине криминал...Не, нису се преварили, него видели буљу где да се увуку...

И ако ти Радуловић булазни, ето ти опет па гласај за Вучића...он прича лепо, баш за твој узраст.
Одговори

Ови избори имају озбиљан потенцијал да по фарсичности превазиђу претходне, у којима је Овај учествовао сам са собом.
Одговори

Цитат:У изборној кампањи учествује листа "Војвођани", чији представник пре пар дана на РТС-у каже да се за њега север Србије завршава код Београда и да је за њега и све "Војвођане" увреда кад неко Војводину назове северном Србијом. Водитељка га мање-више шокирана пита како је то увреда кад је Војводина у Србији, на шта јој човек опет одговара да се Србија завршава код Београда и да је ту причи крај. Дакле, у изборној кампањи учествује листа која део државе у којој се бори за власт не сматра делом те исте државе.

Иначе, вођа листе је Хрват Томислав Жигманов који отворено заступа идеју како се Србија завршава на обалама Саве и Дунава. 
Дакле, национална мањина би да Србији отме северни део као што су то учинили са јужним делом, односно Косовом и Метохијом.
По Уставу и слову закона дотична особа је требала експресно бити спроведена у апс где би му се судило за подривање уставног поретка. 
Наравно, ништа се није догодило, мањине ће и даље режати док Срби ћуте а кад почну уједати бојим се да ће бити касно.
Одговори

Нажалост,многи наши људи у Војводини мисле тако. Био сам скоро у једној ливници у Гајдобри где раде Срби,пореклом из Херцеговине,и пошто сам дошао из Трстеника они ме питају "а како је у Србији?!" Ја нисам веровао шта ме питају,па им узвратим,а где сам ја дошао? Зар ово није Србија? Кажу немој да се љутиш,ал ми то тако...
Одговори

(19-03-2022, 11:34 AM)Aleksandar S Пише:  Нажалост,многи наши људи у Војводини мисле тако. Био сам скоро у једној ливници у Гајдобри где раде Срби,пореклом из Херцеговине,и пошто сам дошао из Трстеника они ме питају "а како је у Србији?!" Ја нисам веровао шта ме питају,па им узвратим,а где сам ја дошао? Зар ово није Србија? Кажу немој да се љутиш,ал ми то тако...

Одавно то постоји у Војводини, ја од како знам за себе то постоји. Вероватно се уселило од колониста који су дошли из Србије.  Ми када смо још мали па и надаље ишли на летњи распуст почетком 90- код родбине у Смедерево, Краљево, Баточину, околини Рашке увек смо говорили идемо за Србију. И њима је то чудно било или када дођу код нас ми их питамо Како је, шта има по Србији?

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним