Поруке: 2,490
Теме: 19
Придружен: Jul 2013
Углед:
950
Шта им је требало да измисле ону сцену где мајор Радовић покушава да напаствује Веру Пешић?
Поново ударац по "трулој Краљевини". И порука - ето, то су били официри из ђенералштаба.
Поруке: 3,307
Теме: 9
Придружен: Jan 2017
Углед:
636
Један од задатака које је имала Вера Пешић био је и тај да ствара раздор између Срба из Србије и Срба из Црне Горе. То је радила по наређењу , и у садејству са Танасијем Динићем.
Поруке: 238
Теме: 0
Придружен: May 2022
Углед:
21
Да ли се њена мајка борила у неким ратовима?
Поруке: 238
Теме: 0
Придружен: May 2022
Углед:
21
Рекреирана је сцена из Отписаних у вечерашњој епизоди. Да ли се то појавило у филму?
Поруке: 2,490
Теме: 19
Придружен: Jul 2013
Углед:
950
Обично се каже да је одговорна за смрт 120 Срба. Много више, јер треба убројати и жртве бугарских казнених експедиција. На пример, у њеној Сијаринској Бањи стрељано је или одведено у логоре па тамо стрељано 10 људи, у Медвеђи 7, у Маровцу 10, Великој Брајини 3, Бувцу 4, итд.
Поруке: 353
Теме: 10
Придружен: Oct 2021
Углед:
174
Колико је смао глупости и на какав начин приказано да се човек од муке насмеје а боме и исповраћа.Толико романтизовано и јефтино приказана улога да је то страшно.
Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Поруке: 14,523
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,062
Није ми уопште јасно зашто нису ставили да је срела и Хитлера. Ваљда нису могли да нађу глумца да одигра Хитлера.
Али, не знам зашто их је то омело у намери, када је и овај што је играо Геринга одиграо као да никада није ни видео Геринга. А вероватно и није.