Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(13-03-2023, 03:30 PM)Djoleat Пише:  
(12-03-2023, 11:35 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(12-03-2023, 08:00 PM)Djoleat Пише:  
(10-03-2023, 02:01 PM)Милослав Самарџић Пише:  Пошто сматраш да Вулин решава национално питање, и комунисти у принципу, онда си баш, баш, у нереалним свету.
Црвени ма је циљ да нас збуне, код тебе су постигли одличне резултате.

Добар Стаљин, лош Петар Велики...
Не видим онда о чему полемисати.

Безвезе су Вам те западноевропске ватиканске манипулације. Нико није помињао да је Стаљин добар. Али кад већ помињемо, он је "41 обновио црквеност у СССР-у, и дозволио опоравак руске православне духовности. Мени било смешно када сам видео да га цртају са ореолом, и то неке монашке заједнице.
А Петар Велики, император, ако га меримо и по сили и по земаљском царству, ништа већи император од Стаљина, ако би то само била мера. Чије је царство било веће Петрово, или Стаљиново, и које био већа сила Петар, или Стаљин, ту је негде егал.
С тим, што се после Стаљина роди ево православна Русија, а после Петра оста пустош, кад је ко шмизлица нека потрчо у Холанске навике, Паришку моду, и де ла франце чајанке, пијанке, шампањке..
...

Хтео сам већ раније нешто писати по том питању у корист Ђолета.
Петар Велики је био несумњиво таман велик цар, а био је уједно и нека врста злочинца и лудака.
Натерао је Русе и Рускиње на западне моде и навике, како Ђоле пише, укључујући и женске одеће са широким деколтеима које су се тада сматрале скандалозним за жене. Уништо је некако неке православне и руске традиције.
Једном је наумио чак да холандски језик постане званични језик Русије.
Натерао је људе, значи насилно, да раде на веома нездравим условима на изградњу новог града Петербурга, с тиме је проузрочио смрт на хиљаде њих.
Натерао је потом племиће и чиновнике да бораве у том тада нездравом граду.
Савременици су га мрзели и једва чекали да умре како би напустили тај град и да би се вратили на старе навике.
После његове смрти су ипак његове реформе опстале.
Нема он свакако никаквих веза са демократијом. он је био типичан руски аутократа.
Одговори

Петров старији брат Фјодор је био успешан владар а није имао никакве везе са западом.
Одговори

У оквиру које битке је пук Мањача био физички најближе да ликвидира Броза? Негдје сте то споменули,с Тешом чинимо се...
Јесу ли Врањешевићеве јединице икад водиле борбе на лијевој страни Врбаса или јужно од Мањаче ?
Одговори

(20-03-2023, 04:48 PM)Ocaus41 Пише:  У оквиру  које битке је пук Мањача био физички најближе да ликвидира Броза? Негдје сте то споменули,с Тешом чинимо се...
Јесу ли Врањешевићеве јединице икад  водиле борбе на лијевој страни Врбаса или јужно од Мањаче ?

И мене то интересује, мислим да је наредник Митар Тривунчић (потоњи командант корпуса) писао о томе, мислим да су чак и шињел заробили...
Одговори

(20-03-2023, 05:10 PM)Monarhist Пише:  
(20-03-2023, 04:48 PM)Ocaus41 Пише:  У оквиру  које битке је пук Мањача био физички најближе да ликвидира Броза? Негдје сте то споменули,с Тешом чинимо се...
Јесу ли Врањешевићеве јединице икад  водиле борбе на лијевој страни Врбаса или јужно од Мањаче ?

И мене то интересује, мислим да је наредник Митар Тривунчић (потоњи командант корпуса) писао о томе, мислим да су чак и шињел заробили...
Да, управо Тривунчића сам цитирао. Није то била нека посебна битка, један од многих окршаја са црвенима, само се погодило да је туда пролазио њихов Врховни штаб. Негде крајем лета 1943, колико се сећам.
Врањешевић је био на челу Команде Западне Босне, са око 10.000 четника. Под његовом командом биле су и јединцие са леве стране Врбаса и јужно од Мањаче.
Одговори

(03-03-2023, 09:13 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(03-03-2023, 09:57 AM)Београђанин Пише:  Када је Пећанац упао у Бугарску? Да ли се и Војиновић осветио?

Одмах после устанка.
Није.

Масакри су били у околини Босилеграда. Та област је припала Србији тек 1919.
Одговори

Како је страдао Конрад Жилник?
Одговори

Да ли је Тита уопште могло ликвидирати 41-45..? какво је обезбеђење имао и логистику..? многи кажу да је Тито остао у Загребу, усташе би га убиле...
Одговори

Господине Самарџићу, како треба тумачити немачки извештај за 7. јул 1941. да је убиство жандарма становништво "примило са симпатијама"?
Одговори

Поштовани господине Самарџићу, ако су припадници ЈВуО били легална војска Краљевине Југославије, одакле њима и политичким лидерима у земљи право да сазивају Конгрес у селу Ба и одлучују о будућем уређењу и територији државе. Такав поступак дође као војни пуч.
Одговори

(26-03-2023, 02:12 PM)Potporucnik1 Пише:  Поштовани господине Самарџићу, ако су припадници ЈВуО били легална војска Краљевине Југославије, одакле њима и политичким лидерима у земљи право да сазивају Конгрес у селу Ба и одлучују о будућем уређењу и територији државе. Такав поступак дође као војни пуч.

Није пуч, јер је министар војни, као једини слободни министар у влади, имао овлашћење да оснује нову владу јер влада у иностранству није била у могућности конституанте. Да би обезбедио легитимност таквог поступка било је неопходно лично присуство представника свих парламентарних предратних политичких странака и зато је сазван Светосавски конгрес у селу Ба.
ПС и престаните да читате комунистичке дебиле.
Ако имате жељу да не постанете исти као они.
Одговори

(26-03-2023, 02:36 PM)Бенито Пише:  
(26-03-2023, 02:12 PM)Potporucnik1 Пише:  Поштовани господине Самарџићу, ако су припадници ЈВуО били легална војска Краљевине Југославије, одакле њима и политичким лидерима у земљи право да сазивају Конгрес у селу Ба и одлучују о будућем уређењу и територији државе. Такав поступак дође као војни пуч.

Није пуч, јер је министар војни, као једини слободни министар у влади, имао овлашћење да оснује нову владу јер влада у иностранству није била у могућности конституанте. Да би обезбедио легитимност таквог поступка било је неопходно лично присуство представника свих парламентарних предратних политичких странака и зато је сазван Светосавски конгрес у селу Ба.
ПС и престаните да читате комунистичке дебиле.
Ако имате жељу да не постанете исти као они.
Па Дража на Конгресу није основао нову владу. Краљевина Југославија је наставила да постоји и имала је своју владу у егзилу.
Одговори

Основали су ЦНК, који је требало да буде влада у случају да влада у Лондону дефинитивно престане да постоји због притиска Британаца. Тако је и било.
Одговори

(26-03-2023, 03:52 PM)Бенито Пише:  Основали су ЦНК, који је требало да буде влада у случају да влада у Лондону дефинитивно престане да постоји због притиска Британаца. Тако је и било.

А ЦНК је био ратна скупштина КЈ. Влада је основана када је Черчил отерао Пурића и нелегално поставио Шубашића.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним