(18-05-2023, 11:09 PM)Бенито Пише: Доста си прецизно описао ову ситуацију. Сагласан сам....
Али, упада у очи огромна агресивност титоиста на свим медијима, и по новинама, телевизијама, порталима, коментарима.... По свим медијима који су њима наклоњени. А годинама нису ни близу овако били агресивни. Очигледно је, и то превише, да нешто знају што ми обични људи не знамо.
И још нешто, очигледно је да Овај зна шта титоисти знају и плаши се тог сценарија највише.
ПС моје мишљење је да америчко пуцање Бајденове спољне политике по свим шавовима, поготово у Украјини, мора бити надокнађено некаквом победом у предизборној години. У том смислу треба гледати текстове у "Њујорк Тајмс"-у који је одавно гласило Демократске странке, а не професионалне новине.
Овај нема на шта да се ослони. Американцима, наравно, не пада напамет да овде дође на власт уместо Овај било ко осим титоиста.
И још нешто: колико видим по локалу, ово мало и мршаво што има неке опозиције, су чистокрвни титоисти. У једно десетак општина у западној и централној Србији. А у Војводини могу тек да замислим....
Да... то је она у ствари најизгледнија варијанта која ми је измакла у писању (имао сам је у виду, ај јбг... то маторо, сенилно, па заборавило). Елем, обе титостичке иначице - СНС са трабантима и трабанти делегирани директно од Ујка-Сама - у овом мандату деле власт фифти-фифти. Погледај састав владе. СНС нема формалну већину, а кад се погледа суштинска подела ресора, СНС држи министарства силе, еурофили = делегати ЦИА, све везано за финансије, законодавство, људска права... Сад се највероватније иде на то да се Вучић сасвим обузда а да фигуративно остане на челу државе ради каквог-таквог мира међу његовим присталицама, да се пресече свака, ма и привидна веза са Русима,и са Србима у окружењу, и без икаквих скрупула "усагласи политика" са ЕУ и НАТО, без икаквих бенефита. Да ураде управо оно за шта оптужују (са 50% тачности пошто постоје Н1 Нова, и сл) Вучића - да они потпуно контролишу медије - да они заузму РТС, укину Пинк и Хепи (који никакве везе више нема са ријалитијима, већ има емисија у којима се може чути руска страна, или руска пропаганда, све једно). Да забране све новине које нису исте као "Данас", а портали као "Пешчаник". Тада ћемо се уверити како туче НАТО пропаганда - само њихова агенда у свим видовима има да се пропагира, све друго ће бити проскрибовано и гоњено као шумско звериње. Ускоро нећеш смети ништа јавно да кажеш о ратовима "деведесетих" сем да су Срби извршили геноцид. ИТД. Па и све то до следеће митозе.
Не видим ја да се Америка нешто љуља. Али, ни у том случају Србија њима не значи ништа. Прегазе нас као ФАП жабу и возе даље.
Ђорђе, што се тиче СПЦ, нема ту никакве ни вере ни идеологије. Црква подржава Вучића зато што ће у противној варијанти тотално на*ебати.