Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Битка за Калабића (2)

Бог да јој душу прости.
Одговори

(18-05-2023, 10:15 AM)ZdravkoR Пише:  
(17-05-2023, 09:22 PM)Ocaus41 Пише:  Шта се десило са тијелом Калабића након погибије ,да ли је извучено из борбе?
Да ли је позната данас локација земних остатака?
Ако је већ била тема ја се извињавам администраторима нисам пронашао.

Негде у кањону реке Градац, код дегурићке пећине, колико знам није позната тачна локација. Требало би претражити терен сондама, тако су тражили и тело Драже Михаиловића на Ади па се испоставило да кости које су нађене на месту где је постојала сумња да је сахрањен нису људске.
Прота рече да су се окупили око његовог тијела  комунисти.Шта је даље било можемо претпоставити.Вјероватно је изгледало као Дражино тијело на фотографији ,можда и горе.

Није ми јасно како породица не може да иницира ексхумацију (подношење пријаве)  код тужиоца и у Дражино и у Калабићевом случају , као што се нормално ради у случају обдукције.То су у основи биле жртве рата па тек онда војне старјешине носиоци идеологије.Дражин гроб се увијек тражио кроз политичку причу покрета ,странака и због тога и данас стоји , а не кроз грађанско право на потрагу за несталим чланом породице као жртвом рата.
Оба лица су рехабилитована са враћеним грађанским правима.Ја не знам да ли је тако нешто већ покушано ако јесте не труде се довољно ако није - још горе.

Вријеме је да рехабилитација у пракси коначно добије неки смисао.У медијима и у званичној литератури  је још увијек све исто , јер су се многи задовољили са добијеном  судском пресудом урамљеном на зиду.

Треба позвати Перовића па да видиш како рехабилитација добија пропелере..... Баја
Одговори

Немања Девић и Бојан Димитријевић унајмили графологе да потврде рукописе, потписе итд.

Да ли то они копирају гдина Милослава?
Одговори

Је ли набавио ко књигу?
Одговори

Прелистао данас у књижари.

Везано за графологе, наводе да су по проналаску докумената ангажовали графологе који је потврдио да је Калабић писао. Затим да је Самарџић ангажовао судског вештака који је тврдио да није.
И затим да су поново скоро ангажовали графолога који тврди да јесте писао Калабић.

Тако да кад се све сабере, повели су са 2:1 у налазима вештака.
Одговори

(13-11-2023, 06:40 PM)ватхра Пише:  Прелистао данас у књижари.

Везано за графологе, наводе да су по проналаску докумената ангажовали графологе који је потврдио да је Калабић писао. Затим да је Самарџић ангажовао судског вештака који је тврдио да није.
И затим да су поново скоро ангажовали графолога који тврди да јесте писао Калабић.

Оно прво није тачно.
За ово друго, видећемо.
Одговори

Ко буде купио књигу, нек види да ли су Девић и Димитријевић цитирали документ оперативца удбе, а тај документ се налази у Решењу о рехабилитацији. Качили смо овде Решење о рехабилитацији, а могу и да цитирам тај део:

"Архив Србије је суду доставио писану документацију којом располаже о
Николи Калабићу, између осталог и документ под бројем 7900001/44/1, на коме
пише да су то „подаци достављени УДБИ НРС“ од стране оперативног радника
УДБЕ 23.05.1961. године. У подацима се наводе детаљи о кретању Калабића и
његових јединица током 1944. и 1945. године када се вратио на територију нашег
среза (ваљевског – примедба судије), и где су се налазили чланови његове
породице у том периоду. У документу се поред осталог наводи: „...Никола се на
нашем терену повезао са четнички оријентисаним грађанима у Ваљеву и околини,
који су му јатаковали све до његовог хватања и ликвидације почетком 1946.
године...“."

Извор: Resenje N. Kalabic Rex 4-18 anonimizacija, Viši sud u Valjevu, стр. 40
Одговори

Од 00:34:14 - 00:59:04

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(14-11-2023, 07:01 PM)Шумадинац Пише:  

Од 00:34:14 - 00:59:04

Водитељ је одавно стекао углед новог Миломира Марића. Нема никакве сумње да ће успети у томе. Кад већ толико жели...
Одговори

Самарџићу што не читаш архиве бре?  Кидање Кидање
Одговори

(15-11-2023, 01:11 AM)DIDzM Пише:  Самарџићу што не читаш архиве бре?  Кидање Кидање

Највећа фора је што имам све то из архива БИА о Калабићу, већ 15 година, тада сам и давао судском вештаку.
Одговори

Највећа фора убедљиво је овај мали, назови новинар. Он је пример анти- новинарства: 1. тзв. питање траје 3-4 минута, са морем идеолошких ставова, који се завршава одобравањем госта  2. супротна страна, а овде очигледно постоји радикално супростављена страна, никада неће добити шансу да у овој истој емисији одговори или изнесе ставове на основу којих има сасвим другачије ставове о овом питању од госта
3. самоувереност која је карактеристична за новинаре који имају задатак да у нешто увере гледаоца, а не да дођу до одговора на одређено питање које је тема емисије....
Све у свему, новинарство које гледамо и на званичним државним каналима, углавном можемо гледати и на српским Јутуб каналу. То је само доказ колико смо и даље са обе ноге у блату комунизму-титоизма, где се оваква школа новинарства и формирала.
Одговори

(13-11-2023, 06:40 PM)ватхра Пише:  Прелистао данас у књижари.

Нема даље.  Кидање

Милославе, знаш ли да губиш 2:1?  Кидање

Јој, науко историјска, у држави Србији...
Одговори

Погледао сам садржај. Једна глава је и састанак са "Принцом" Вредеом у Тополи (погрешно преведено, Fürst је титула Кнеза а не Принца).
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним