Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Срби и Енглези

(21-11-2023, 10:35 PM)ЛукаЛоко Пише:  
(21-11-2023, 09:53 PM)Бенито Пише:  Управо о томе је текст: да су нас удбаши убедили да су нам Енглези највећи непријатељи, а не Немци. 
Не знам шта у тексту није прецизно наведено. 
ПС ако заиста мислиш да је Черчил убио више Срба од Хитлера, онда је свака даља расправа беспредметна.
А ипак Черчил је подржао Тита. 
Колико су Срба убили Титови партизани?
Да ли није Черчил нанео велико зло Србима?

Черчил је подржао Броза и комунисте када је схватио да су тако одлучили Рузвелт и Стаљин. Значи, Черчилова подршка никакве значајне консеквенце за долазак Броза на власт нису имале, односно Броз би дошао на власт са или без Черчилове подршке. Једном речју, Черчил је само испао будала. 
Али, све то није битно.
Битно је само то што данашње Србенде не могу да превале преко усана да су Немци највећи непријатељи Срба. Мислим, превалили би вероватно, али лепа пара....
Одговори

Не слажемо се код тога.
Колико ја знам, Черчил је донео одлуку да подржи Тита пре свих других.
И када је Идн отишао у Москву да то јави Совјетима, Стаљин је био збуњен и негодовао, тражио је да се и даље даје подршку Дражи.
Уз то Британци су италијанске војнике који су били пореклом из Истре и које су они заробили у северној Африци, направили партизане и пребацили у Југославију, све са британском припремом још од почетка 1943.
Одговори

(21-11-2023, 10:35 PM)Ocaus41 Пише:  
(21-11-2023, 10:26 PM)Милослав Самарџић Пише:  Није то била британска политика, већ америчка. Америка је добила "хладни рат" против Британије, а једна од последица је завођење комунизма у Источну Европу.
Јасно ,  али слажеш се Милославе да је бар Дража могао бити збринут и то самоиницјативно са британске стране без консултовања Американаца.

Он то није хтео.
Одговори

(21-11-2023, 11:07 PM)ЛукаЛоко Пише:  Не слажемо се код тога.
И када је Идн отишао у Москву да то јави Совјетима, Стаљин је био збуњен и негодовао, тражио је да се и даље даје подршку Дражи.
Уз то Британци су италијанске војнике који су били пореклом из Истре и које су они заробили у северној Африци, направили партизане и пребацили у Југославију, све са британском припремом још од почетка 1943.

Черчил је то одлучио маја 1943, када је Рузвелт одбио његову идеју да се Савезници искрцају на Балкан. Тада је схватио да ће ов де пре доћи Совјети и покушао је да стави комунисте под контролу (као у Грчкој, где му је то делом успело).
Одговори

(21-11-2023, 11:07 PM)ЛукаЛоко Пише:  Не слажемо се код тога.
А Стаљин био зачуђен? Јел то нека пошалица? 
Човече, Стаљин и Рузвелт су се договорили око интересних сфера још пре уласка САД у рат. Черчил је све време њушкао, јер је очекивао да нешто има, а на Вашингтонској конференцији је то коначно и схватио, иако му то нико није конкретно рекао. И онда је трчао да он први подржи Броза , да би задржао утицај Британије у региону после рата, не схватајући да је дошло ново време, у коме Уједињено краљевство није више екслузивни заступник Запада, него да је то убудуће искључиво САД. Зато га и зову последњим великим политичарем Викторијанске ере, што звучи онако репрезентативно, а у ствари је 
катастрофално, јер је та ера давно прошла. 
И тако даље, и тако даље....
Али све то није тема.
Тема је колико данашњи Срби воле потомке оних који су им побили ђедове и бабе. То је тема свих тема.
Одговори

Највеће Србенде су истовремено и највећи ухлеби и ту многи проблеми почињу и окончавају се.
Одговори

(21-11-2023, 11:23 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(21-11-2023, 10:35 PM)Ocaus41 Пише:  
(21-11-2023, 10:26 PM)Милослав Самарџић Пише:  Није то била британска политика, већ америчка. Америка је добила "хладни рат" против Британије, а једна од последица је завођење комунизма у Источну Европу.
Јасно ,  али слажеш се Милославе да је бар Дража могао бити збринут и то самоиницјативно са британске стране без консултовања Американаца.

Он то није хтео.
Пристајао је на лијечење и повратак.
Дража јесте имао тифус и није могао тако далеко да размишља ко је у британским униформама , али због чега је крочио у авион ? 
Због чега је подијелио златнике својим пратиоцима? Био је свјестан свог уласка у авион.

Ко је предао везу комунистима у Београду ?.....
Одговори

Сигурно није био потпуно свестан, тифус а без лекова.
Одговори

Ако је неко "комунизирао" Југославију онда су то Енглези.
Од мартовског пуча 1941, па до Петровог прогласа преко радио Лондона пиргави су радили све како би уништили Србију.
Додуше, то су чинили и током Првог св. рата, као што су на сваки начин покушавали да спрече Србе у ослобођењу од Турака век раније. Посебну мржњу показали су у збивању од 1980 па све до данас дан.
Када су "Руси" у питању мора се узети у обзир да је сама Русија била потлачена од чифутске интернационале па тако нема говора о Руском увођењу комунизма у Србске земље. Најпосле, Они који су продали Чичу продали су васколику Србију.

Иначе, што се тиче Данка Поповића и његовог Милутина, по мени, реалније приче о нашој пропасти нема.

Цитат:У једном интервјуу од 31. децембра 2007. године за „Глас јавности“, на питање новинара како би описао српског сељака на прагу 2008. године, Данко Поповић је одговорио : „Оне који не живе у градовима, не бих могао ни да назовем сељацима. То је сад неки живаљ између села и града или можда са периферије града. На селу су остали старци, а оно мало млађих људи углавном је неожењено и не може ни да се ожени. Понеки стари момак доведе жену однекуд преко Дрине, или са југа Србије, а школе по мојој Шумадији немају ђака. Ако овако потраје, имаћемо више учитеља него ђака. Ствари тако стоје да не можемо знати где ће Срби бити за двадесет година. Народ смо који нема јасне изгледе на будућност. Немамо – или то само ја не препознајем будућност – ниједну политичку оријентацију која има визију, а без визије не може ни појединац, ни народ! Само гуске могу у маглу… ». Намеће се нужни закључак да је значајни књижевни опус Данка Поповића некако остао у сенци Милутина који се отргао од писца и постао врста шумадијске библије. Са ове временске истанце, може се рећи да је Милутин данас говор заборављених друштвених вредности.
Што се тиче Љотића... Његовим биолошким нестанком отишла је и његова идеологија у гроб. Збораши који су се склонили баш у Енглеску били су минорни и потпуно небитни. Нису имали баш никакав утицај на политичка збивањам како у Југославији тако ни међу политичком емиграцијом. Е сад, удбаши су користили зборашку причу по сопственом нахођењу а већину памфлета су писали сами и пласирали их као Митину идеологију.
Одговори

Лепо каже један човек: КРАЉ АЛЕКСАНДАР и ја бих додао и ЕНГЛЕЗИ, су лакмус папир да откријеш колико је ко комуњара у души. Узети толковање комунистичког писца Данка Поповића као неку вредност или мерило је крајње забрињавајуће.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(22-11-2023, 07:32 AM)Шумадинац Пише:  Лепо каже један човек: КРАЉ АЛЕКСАНДАР и ја бих додао и ЕНГЛЕЗИ, су лакмус папир да откријеш колико је ко комуњара у души. Узети толковање комунистичког писца Данка Поповића као неку вредност или мерило је крајње забрињавајуће.

Најлакше је кад немаш конкретну чињеницу против некога прилепити му етикету комуњаре.
Моја маленкост очас посла може да изнесе чврсте доказе ко је радио за комунисте у "оно време" па ако хоћеш чини то и данас дан преобученим брозовцима.
Данко свакако није био један од таквих.
Кроз Милутина је Данко дао шансу да проговоре они мученици што су искрварили за Србију од 12 до 18 године а потом и они што су побијени по вртачама и другим стратиштима од комунистичког маља или метка.
Опасно смо се погубили а да то скоро нико и не види... величају се којекакве убицем назови уметници, док се искрени србски домаћини попут Добрице Ерића и Данка Поповића проглашавају комуњарама.
Одговори

Поповић није комуњара, само недићевац.
Одговори

Од Енглеза највише ценим Дел Боја. Мада ни Дизраели није био лош, како су га мангупи оцрнили.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(22-11-2023, 03:11 PM)Vlad Alekš Пише:  Од Енглеза највише ценим Дел Боја. Мада ни Дизраели није био лош, како су га мангупи оцрнили.

Ипак Тригер је закон. Smile

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним