20-10-2023, 08:48 PM
(20-10-2023, 07:08 PM)Шумадинац Пише: Ајд ти прво не буди "Еским" па се врни од Вршца доле у околини Рашке подно Копаоника.

Немеремо више. Немамо где

Имали леп кућерак у Јошаничкој Бањи са погледом на Копаоник..Милина била.
Трагедија да буде већа купио Швајцарац и жена му Украинка. Још нацошима родбина продала ђедовину.Куку и Леле

Дошли ми у кућу да узму кључеве
Не знају ни реч српског, ај муж и зна а жена све швапски..Ја се сетио пок. Просветара одмах шта би на то рекао..
Ђед Крсто, прађед Захарије нам се преврћуу гробу. Били честити Срби. Радили са воловима. Вукли дрва. После ђед да би спасио живу главу од комуниста убјежао овде у једно село у околини румунске границе. На фарми тимарио коње код богатих сељака. Послен завршио за ветеринара и био најбољи ветеринар у Вршцу. Још се прича о њему. Имао три имена. Пред крај живота смо сазнали како се звао ђед звао, чак је и датум рођена променио па смо имали хиљаде административних проблема.
Одатлен су Патријарх Гаврило, Милунка Савић.
Иначе свака част за сеоску цркву како су је уредили.
Јошаничка Бања је јако лепа. Штета што је пуста. Млади одоше..
Иначе, наша родбина,
Оће господа родбина станове по Новом Саду, Аута, материјално, среброљубље...
Што би по дефиницији госн Самарџића желе да постану Ескими додуше богати.
Нами остаје овај део кућерка и секнд хенд кућа испод Манстира Средиште..
Ми смо се материјалног одрекли. Нас ти бесни аути, бетонирани голубарници од 30 корака који коштају 100 иљада евра над не интрресују...
Ако обилазиш Банатску Епархију Владике Никанора јавни се.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.