Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

БЕОГРАДИЗАЦИЈА СРБИЈЕ

Kakvi četnici aman zaman. Četnik se postaje u ratu i samo se u ratu može biti četik. Čenik je onaj ko nosi pušku. Gerilac. Četništvo se javlja i specifičnim situacijama kad je zemlja pod okupacijom. Pre svega ima odmbrambeni karakter. Onog trenutka kad se rat završi nema četnika. Ovo što vi zovete četnicima su klubovi penzionera. To su POČETNICI! ONI TEK TREBA DA IDU U ŠUMU. DO TADA SU SAMO POČETNICI!

ČETNIKA NEMA U SRBIJI!

NEMA OZBILJNE PRIČE O ČETNICIMA DOK VOJSKA TJ.DRŽAVA NE STANE IZA SVEGA!!!
Одговори

(26-11-2023, 09:37 AM)Mekenzi Пише:  
(26-11-2023, 12:57 AM)Шумадинац Пише:  Синовац, побегао си са Копаоничких села у град Вршац. Најмање Ти треба да се бусаш против београдизације, јер си издао и напустио свој родни крај. Пошто стално пиждриш у вези Косова, београдизације, мини хидроелектрана, прозиваш гос'н Самарџића и сл.... продај тај стан, локал и фирму у граду и купи неко имање на КиМ, или око Куршумлије, или барем на Твојој ђедовини.

Пааа неће да бидне...

Наш ђед и баба (обоје покојни) ( Бог да им душу прости) су убјежали раних 50-их година под лажним именима из Поднокопаоника ође у Јужни Банат...Да су остали доље и да су их Комунисти наватали данас неби им се знао гроб. Путовали су месец дана до Јужног Баната ђе су се скрасили на неку фарму, условима равним Конц.логорима...Ми смо тек пред смрт ђеда открили право име доље у црквеним списима..
Чек мало Кизо , чек!
Да те ја нешто упитам. 
На некој теми (тешко те је упратити, гдј шта пишеш, да сад не тражим) си скоро тврдио како краљевина није ваљала и како су твоји у Јошаничкој Бањи  једва живјели, а краљевина их није никако помагала, мада је краљ имао много злата, али није сиротињи дијелио.
Волио бих да ми појасниш, зашто нису тада отишли за Београд, Војводину? 
Што су разгулили са југа тек када је стигло социјалистичко (Титови) благостање? 
Што се не вратишете доле за време Слободана? Ево сада је баш прилика да се вратите, добро се живи, не можеш рећи да АВ, АВ не помаже сиротињу. Мало мало па потегне 50е, 100е. Мало ли је.
Одговори

(02-01-2024, 10:29 PM)luka.luke Пише:  
(26-11-2023, 09:37 AM)Mekenzi Пише:  
(26-11-2023, 12:57 AM)Шумадинац Пише:  Синовац, побегао си са Копаоничких села у град Вршац. Најмање Ти треба да се бусаш против београдизације, јер си издао и напустио свој родни крај. Пошто стално пиждриш у вези Косова, београдизације, мини хидроелектрана, прозиваш гос'н Самарџића и сл.... продај тај стан, локал и фирму у граду и купи неко имање на КиМ, или око Куршумлије, или барем на Твојој ђедовини.

Пааа неће да бидне...

Наш ђед и баба (обоје покојни) ( Бог да им душу прости) су убјежали раних 50-их година под лажним именима из Поднокопаоника ође у Јужни Банат...Да су остали доље и да су их Комунисти наватали данас неби им се знао гроб. Путовали су месец дана до Јужног Баната ђе су се скрасили на неку фарму, условима равним Конц.логорима...Ми смо тек пред смрт ђеда открили право име доље у црквеним списима..
Чек мало Кизо , чек!
Да те ја нешто упитам. 
На некој теми (тешко те је упратити, гдј шта пишеш, да сад не тражим) си скоро тврдио како краљевина није ваљала и како су твоји у Јошаничкој Бањи  једва живјели, а краљевина их није никако помагала, мада је краљ имао много злата, али није сиротињи дијелио.
Волио бих да ми појасниш, зашто нису тада отишли за Београд, Војводину? 
Што су разгулили са југа тек када је стигло социјалистичко (Титови) благостање? 
Што се не вратишете доле за време Слободана? Ево сада је баш прилика да се вратите, добро се живи, не можеш рећи да АВ, АВ не помаже сиротињу. Мало мало па потегне 50е, 100е. Мало ли је.

Зато што су били се ђедове стране међ четницима. Када су 45-те упали комунисти њима живота у Јошаничкој Бањи није било.Jер је било доста стељања и хапшења 

Ђед је са Бабом под лажним именом, са једним кофером докопао се Баната 1955 године.Путујући више несеци, ође је имао неког полубрата који је преживео Немачке конц. логоре који их је примио. Е, онда су их комунисти одвели на неку фарму где су радили најцрње послове, Баба на руке музле 20 крава сваки дан а ђед тимарио коње, да би на наговор једног мађара Пиште отишао у Зрењанин где је завршио за амбулантног ветерибара и касније се бавио ветерином цео живот, где је доста тога стекао...

Занимљиво је да се цео живот представљао са другим именом. Тек када је умро пре 4 године у црквеним списима у Јошаничкој Бањи приликом нашњг неког личног истражицања и  крштења смо сазнали како му је било право име.

Када је убјежавао из Јошаничке Бање прибавио је за себе лажна документа. Са тим документима је дошао овде у Банат, где се уписао. Ко му их је набавио и како никада нисмо сазнали..

Што се није вратио?...Јошаничку Бању и те људе тамо није могао очима видети...Протерали су га из рођене куће. Отели му све. У Јошабичку Бању је био само једном 1982 када је сахранио блиског рођака...Никад није имао жељу да се врати нити је помишљао..

Ми као ђеца са родитељима 90-их смо ишли у Јошаничку Бању, редовно љети, људи су нас лепо дочекивали али деда никад...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Опет, мало стани. Хоћеш да кажеш да се Јошаничкој Бањи живјело добро, иза 45, осим оних из четничких фамилија.
На страну четници и партизани , како су живјели иза 45 они који нису били ни на једној страни? Јесу ли живјели тако добро, да се нису исељавали?
Одговори

ЧОВЕК и ЧОВЈЕК

Врло важна тема.

Гледали смо др. Драгана Петровића код Љубе Стефановића у подкасту Славија инфо.

Занимљиво како је госн. Петровић препричавао која је разлика између Београдских Срба у овом нашем случају Човека и Срба из Херцеговине, Далмације, Црне Горе, Косова,поготово из Републике Српске у нашем случају то је човјек.

Када одете у српске разруђене територије Републику Српску, Далмацију, Црну Гору, Косово и Метохију итд...

Знате ли која је радост, поштовање, гостопримство, љубазност када угледају и када им у кућу уђе Човјек.

Знате ли а већина вас је то доживела када домаћини угледају из даљине да им иде гост ЧОВЈЕК па оно ЂЕССИИИ па три пута те изљуби изгрли, угости итд..

Ти људи су дубински повезани са српским бићем и они српство осећају на дубљем нивоу и буквално су повезани са Србијом и Србију носе у срцу и души..

Е, сад имамо Човека. Човек који живи у Београду он нема тај осећај припадности свом народу и српском идентитету. Они су заокупљним својим пословима,"проблемима",чекањем аутобуса и трамваја, утакмицама, концертима итд. Код београђана се осећа та хладноћа, та нека дрскост и нека одсутност...

Тако да знате да су ипак прави Срби, Срби који се истински обрадују када угледају ЧОВЈЕКА да ли је то брат, стриц, кум, гост..Они се обрадују..

Док београџани када угледају ЧОВЕКА гледају са ниподиштавањем или како веле из птовонције са ружним нагласком....

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ја не знам зашто они то потенцирају ,каква је то референца да си "београђанин" ? Па Београд је град са убједљиво најлошијом инфраструктуром у Европи изузетно некултурним људима.Људи који живе у Риму не понашају се тако арогантно , а могли би.

Мислим , то је толико надувано и јадно.Ко је путовао западном Европом то одлично примјећује.

Двадесет година је прошло од рата ...!
Одговори

(10-02-2024, 02:54 PM)Ocaus41 Пише:  Ја не знам зашто они то потенцирају ,каква је то референца да си "београђанин" ? Па Београд је град са убједљиво најлошијом инфраструктуром у Европи изузетно некултурним људима.Људи који живе у Риму не понашају се тако арогантно , а могли би.

Мислим , то је толико надувано и јадно.Ко је путовао западном Европом то одлично примјећује.

Двадесет година је прошло од рата ...!

Проблем са Београдом и његовим становништвом лежи у 1945-ој години.

Када су непусмени, агресивни и примитивни комунисти побили, протерали питоме Србе Београђане и уселили се у њихове станове кренуо је други живот у Београду.

Тај свет који је ушао у Београд га је затровао и уништио сваки српски корен.

Доласком њих на влас' ствара се нова београдска елита познатији као аутошовинисти или данас би било под екстремни левичари. 

Ти аутошовинисти са краја 60-их и 70 их добијају ђецу и та ђеца су још гори аутошовинисти, анти срби, екстремни Шугословени који су пиждрили за Брозом.

Елем та ђеца се деле у две под групе.

Једни крећу пошто су то деца високих функционера КПЈ они се крећу путем дроге, гок анд рола попут ЕКВ, Ел оргазам, Партибрејкерси, гив пис д ченс  итд...Та ђеца су тешки аутошовинисти они су 92-ге пиждрили што Српска војска гранатира Дубровник и што не могу на море у НДХ.

Друга група ђеце високих фунлционер КПЈ и официра ЈНА креће се у кругу од криминала до патриотизма. Ту искачу Аркан, Гишка, Легија  Кнеле, Кристијан и мноогии други београдски кроминалци који иду на ратиште где су припадници паравојних формација у служби ДБ-А. Ти ликови иако "патриотско освешћени" они су и даље у дубини душе шугословени који пиждре зашто је избио рат у НДХ ни они не могу на Морски Јадран....

Трећа група београџана јесу ђеца ове друге групе. Та ђеца су јако бахата, агресивна, бесна...Песме су им вулгарне, агресивне...вриштиии од злааа...

Најјгоре шго им је конзумација недозвољених средставс као и оружја јако лако доступна.

Пошто немају непријатеље Усташе и Балије ова ђеца се убијају међусобно због два навијачка клуба.

Значи брат, друг Србин ће да избоде комшију Србина који носи шал партизана.

Врло битан а не небитан детаљ да у Имену "Црвена Звезда" и Партизан"  је итекако стоји и да је уткана мржња, агресија и бес. Итекако.

Да се клубови зову "Равна Гора" и "Четник" неби Срби убијали Србе по београдским квартовима и витлали моткама. штанглама, боксерима.

Свега овога нема тамо где Срби живе разуђено и где има традиције и морала. Када сте чули да су Срби у Републици Српској изболи ножевима и поубијали због београдских комунистичких близанаца.

Тамо је Човјек, Човјек брат, кум, стриц, уважени гост.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Па то и јесте парадоксално.Кад Србе зове заосталим босанцима а његов прадјед напустио козе у Босанској крајини и дошао са Брозом у Београд....
Одговори

(10-02-2024, 04:54 PM)Ocaus41 Пише:  Па то и јесте парадоксално.Кад  Србе зове заосталим босанцима а његов прадјед напустио козе у Босанској крајини и дошао са Брозом у Београд....

У интервјуу у коме га водитељ пита једно 10 пута ко је крив за издају Космета, дотични не сме да спомене Овај, него поентира на крају са проблематичним националним осећањима Срба који живе у Београду, насупрот Црногораца. Ни мање ни више.
И нико њега одавно ни не схвата озбиљно. Да не причам о себи, пошто га знам још из времена студија.
Али, очигледно има још увек оних који се примају на оно што говори дотични.
Одговори

(10-02-2024, 04:54 PM)Ocaus41 Пише:  Па то и јесте парадоксално.Кад  Србе зове заосталим босанцима а његов прадјед напустио козе у Босанској крајини и дошао са Брозом у Београд....

Управи То. Браво.

Највећи сан младих Срба да распродају имовину дал Рио Тинту и сл. инвеститорима или Балијама, Усташама, Шиптарији и да купе штааа

СТАН У БЕОГРАДУ.

И када неки Србин распрода ђедовину и са породицом дуђе у Београд или сам..

Шта буде??

Исмејавање због нагласка, омаловажавање, вређање, спедање, смешни и омаловажавајући надимци..

Е, сад, Да ли ико игде исмева Београџане када они гостују негде на пример север Црне Горе, Република Српска Босанко-хрватска крајина...

Замисли како би Срби из Пљеваља или Херцег Новог требали исмејавати београџане. Они то не раде.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

А шта подразумевате под "Београђанин"?
Рад би био знати.
Одговори

Мене више занима шта му је "Босанско-хрватска крајина".

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(10-02-2024, 09:11 PM)luka.luke Пише:  А шта подразумевате под "Београђанин"?
Рад би био знати.

Особа чији су прађедови ушли у Београд 1945.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(11-02-2024, 09:21 AM)Mekenzi Пише:  
(10-02-2024, 09:11 PM)luka.luke Пише:  А шта подразумевате под "Београђанин"?
Рад би био знати.

Особа чији су прађедови ушли у Београд 1945.

Буди озбиљан?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним