Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

БЕОГРАДИЗАЦИЈА СРБИЈЕ

(20-10-2023, 07:08 PM)Шумадинац Пише:  Ајд ти прво не буди "Еским" па се врни од Вршца доле у околини Рашке подно Копаоника.

Тужан

Немеремо више. Немамо где Тужан . Родбина продала ђедовину од 100 година у Јошаничкој Бањи.  Били комбијем покупили ствари пре месец дана и опростили се.

Имали леп кућерак у Јошаничкој Бањи са погледом на Копаоник..Милина била.

Трагедија да буде већа купио Швајцарац и жена му Украинка. Још нацошима родбина продала ђедовину.Куку и Леле  Тужан


Дошли ми у кућу да узму кључеве
Не знају ни реч српског, ај муж и зна а жена све швапски..Ја се сетио пок. Просветара одмах шта би на то рекао..

Ђед Крсто, прађед Захарије нам се преврћуу гробу. Били честити Срби. Радили са воловима. Вукли дрва. После ђед да би спасио живу главу од комуниста убјежао овде у једно село у околини румунске границе. На фарми тимарио коње код богатих сељака. Послен завршио за ветеринара и био најбољи ветеринар у Вршцу. Још се прича о њему. Имао три имена. Пред крај живота смо сазнали како се звао ђед звао, чак је и датум рођена променио па смо имали хиљаде административних проблема.

Одатлен су Патријарх Гаврило, Милунка Савић.

Иначе свака част за сеоску цркву како су је уредили.

Јошаничка Бања је јако лепа. Штета што је пуста. Млади одоше..


Иначе, наша родбина, 
Оће господа  родбина станове по Новом Саду, Аута, материјално, среброљубље...

Што би по дефиницији госн Самарџића желе да постану Ескими додуше богати.

Нами остаје овај део кућерка и секнд хенд кућа испод Манстира Средиште..

Ми смо се материјалног одрекли. Нас ти бесни аути, бетонирани голубарници од 30 корака који коштају 100 иљада евра над не интрресују...

Ако обилазиш Банатску Епархију Владике Никанора јавни се.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Наша искрена сапатница докторка медицине или што би госн. Самарџић дефинисао као Ескимка која се бори 

да не постану"богати  ескими у скупим џиповима".


 а за узврат да им Јошаницу и Самоковку ставе у цеви целом дужином па тамо дежурају на бањском мосту ко четници 1941-године и ови горе у Ковачима дежурају и недају багерима да приђу..

Но Шуми, пита докторка Ђесу ЂЕЦА?


[Слика: Screenshot-20231111-153853-215.png]

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Београџанка Милица Заноктица или бундица је једне хладне новембарске ноћи решила да посети Брус а касније се спустила до Куршумлије... 

И по ноћи у некој шуми по мрклом мраку се сликала са три прста и рекла са да је прешла или да је на територији Косова и Метохије...

И тако...Милица у свом путопису сва запањена наводи да више нема Срба у околини то јест да су сва села опустела и да је последња сеоска српска породица спустила у Куршумлију...

Вели Милица у опширном путопису:


Цитат:У овом селу где сам нема више ниједног јединог Србина, а једина српска породица која је одржавала домаћинство током зиме је сишла у варош и затекла опљачкану кућу и домаћинство. Опљачкали су их Шиптари!Е, па Милице продаш онај пентхаус у Београду и са Стефаном и близанцима правац село у околини Куршумлије...

Јбга, нећете, па ко госпоџо Стаменковски жели да живи у Куршумлији  када сте сви политичари из Београда...

Што би неко живео уз административну линију а неко се мирно шећкао по тржним центрима без да му длака са главе фали.

Хоћеш да шаљеш војску и полицију?? Па кога да чувају!!! Шуме и дивљач !!

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Синовац, побегао си са Копаоничких села у град Вршац. Најмање Ти треба да се бусаш против београдизације, јер си издао и напустио свој родни крај. Пошто стално пиждриш у вези Косова, београдизације, мини хидроелектрана, прозиваш гос'н Самарџића и сл.... продај тај стан, локал и фирму у граду и купи неко имање на КиМ, или око Куршумлије, или барем на Твојој ђедовини.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(26-11-2023, 12:57 AM)Шумадинац Пише:  Синовац, побегао си са Копаоничких села у град Вршац. Најмање Ти треба да се бусаш против београдизације, јер си издао и напустио свој родни крај. Пошто стално пиждриш у вези Косова, београдизације, мини хидроелектрана, прозиваш гос'н Самарџића и сл.... продај тај стан, локал и фирму у граду и купи неко имање на КиМ, или око Куршумлије, или барем на Твојој ђедовини.

Пааа неће да бидне...

Наш ђед и баба (обоје покојни) ( Бог да им душу прости) су убјежали раних 50-их година под лажним именима из Поднокопаоника ође у Јужни Банат...Да су остали доље и да су их Комунисти наватали данас неби им се знао гроб. Путовали су месец дана до Јужног Баната ђе су се скрасили на неку фарму, условима равним Конц.логорима...Ми смо тек пред смрт ђеда открили право име доље у црквеним списима..

Ми смо се свега одрекли у корист родбине  која хоће да живе к'о Београдски политичарикао Милица Бундица. Ми ође имамо само секнд хенд кућу тамо у шуми и ође неки дио куће које смо оставили и који нам припада које смо ми изградили.. Оно доље ђедовину фамилија раскрмчила оће станове у Браће Рибникар у Новом Саду, ми када чујемо Браћееее Рибникар не буде нам добро. Никако...

Нас материјални, луксузно не интересује. Ми волкмо старо и дрвено. Волимо када нешто има вредност и традицију и нешто што не бљешти и запада за очи.

Што се тиле екологије ми нећемо да будемо "богати" Есккиими јер се ми од луксуза јежимо. Србији не требају МХЕ нити Рудници литијума. Србији уместо бетона и загађења треба органска пољопривреда.

Већина лековитих травки, гљива, зачинског биља успева у Шумама и ливадама Србије и сад би белосветски олош или Београдски инвеститори да спрже земљу као Зи Ђин околину Бора. Мајданпек виси над провалијом..


Што се тиче Косова и Метохије. Срби не желе да живе на Косову и Метохији од 1918 године. Не желе. Јако мали број њих желе.

Срби желе да живе у Београду и Новом Саду. Воле и поштују вредности Западне Цивилизације. Огрезли у материјализам. Воле тржне центре, шопинговање, итд...Нико бре на Косово сада овог тренутка неће да оде да живи

Да се Војска на Косово врати. И да уђе Војска, шта тамо да ради када Срби не желе да живе.

Кога чува Војска и Жандармерија у коппћненој зони? Албанце, Шуму и Дивљач. Србе НЕ. Срба нема тамо.

Спремамо манифест о Косову, опширан и детаљан.


Срби су за  Косова и Метохију једино везани за манастире. И зато толико пиждре.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Пре пар дана налетим на колегу са којим сам ишао у Средњу школу. Он је дошао из једног села из околине Бруса ође у Вршац..Сада живи у Београду. Има породицу.

И кренемо ми причу...Ја кажем да Вршац и генерално мањи градови до 50 хиљада становника полако нестају. А да та места имајј све што има и Београд што је потребно потрошачком друштву Мега маркети, тржни центри итд...
Оно најбитније ти у таквом месту ти је 4-5х јефтинији живот.
Све доступно у краћем временском периоду. Немаш градски, трамваје, троле и остале глупости.

Друго, квадратни метар у Београду и на Новом Београду са свим таксама, порезима те изађе преко 3000 евра по квадрату. Црни Милораде. 

Док у мањем месту квадратни метар са свим таксама и порезима не прелази више од 1600 евра квадратни метар.

Друштвени живот и културније је највећи и без премца на целом Балкану и у целој Екс ју. Ресторани, кафићи, ноћни живот, позоришта, музеји, ратни културни и музички догађаји су у самом врху Европске а можемо рећи сигурно и у самом врху светске понуде..


Mеђутим, таква метропола, за малу и сиромашну Србију и цело њено друштво и граџанство је тешки облик карцинома са метастазама. Једноставне такве ћелије рака једу здраве ћелије остатка Србије..

Југ Србије око Куршумлије и генерално Исток Србије су тотално празни. Села су етнички очишћени од Срба..Остао по који старац са две-три краве.

Мањи градови због фаворизовања Београда и стављања га у први план као нешто где је све кул и до ј... и где је смештен цео систем Србије од политичког, културног, спортског, музичког....

Ако гледате Звезду у Евролиги из другог или трећег реда шта Вас бре брига за неку Куршумлију и југ Србије...БеГе БАТЕ...


Шта се дешава када ови београдски политичари изиђу из београдских салона и када се упуте диљем Србије, виде тугу, беду, сиромаштво..

И тако Милица бундица београџанка и добро ситуирана реши једне хладне ноћи да кроз шуму бар милиметар крочи на КиМ. Крочи Милица на српско Косово...И када је Милица крочила ( Мали корак за Србију а велики за Милицу) Схвати Милица Стаменковић да у кругу од 30 до 50 километара нема живе српске главе, да нема нити једног домаћинства...

И млада Милица вели кад она дође на влас' она и Бошко туна довлаче хиљаде припадника Војске и Полиције?

A шта војска да чува? Дивљач и шуму. Друго ништа..Срба у том делу нема..

Емигрирање Срба ка Београду и стављање Београда да је он Метропола а Цела Србија Провинција за 50-60 година доћи ћемо у ситуацију да Срби само живе у већим градовима.

A у осталим деловима велику већину ће чинити Албанци, Муслимани и Роми...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

За време комунизма а касније Слобе, било је често чути..

Ја Сам Петар,живим у Нишј. Ниш је леп град.

Ја сам Драган. Волим Србију. Мој омиљени град је Ужице...


Данас Петар и Драган зборе овако.

Ми смо Драган и Петар, из Београда смо, са Звездаре. Волимо Београд..


За време комунизма а касније социјализма, много врхунских спортиста је било из градова широм Србије.

Данас нити један репрезентативац СРБИЈЕ у екипним спортовима па и у индивидуалним не живи Ван Београда, нити један! Они јесу пордклом из неког места али у гом месту не живе...


Србија ће доћи у ситуацију када ће буквално сви национални догађаји и сви људи и људи који предѕтављају Србију на ткм догађијма једино и искључиво бити из Београда...

И онда ћемо доћи у сигуацију да када неко поѕети Куршумлију к'о Милица заноктица ономад у сред ноћи схвати да тамо Више Срба ни нема...

Заправо кога бре брига за Куршумлију. Цео регион Куршумлије и додајте још један нема запослених колико има аеродром Никола Тесла у Сурчину! Цели региони диљем Србије немају запослених колико једна јача компанија у Новим Бановцима...


Тешка судбина за Србију...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

"Вампири" и "демони у елитној београдској гимназији...

Ужаааасссс..

https://borbazaistinu.rs/ideoloski-vampi...gimnaziji/

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(05-12-2023, 05:04 PM)Mekenzi Пише:  "Вампири" и "демони у елитној београдској гимназији...

Ужаааасссс..

https://borbazaistinu.rs/ideoloski-vampi...gimnaziji/

Сачекао сам, намерно пар дана, да се искристалише овај случај, како би се схватило шта се заиста десило у Трећој београдској гимназији. 
Наиме, поменуте плакате или како већ да их назовемо, а који величају пропагандне флоскуле из времена СФРЈ, направили су и окачили ученици у ходнику на првом спрату зграде ове школе. То је учинило њих осморо, који су то, по сопственом признању, урадили самоиницијативно. Поменута професорка социологије је јавно поцепала те плакате и изгазила их пред великим бројем ученика и неколико професора.
Другим речима, под 1: свака част професорки на реакцији! Под 2: поменута "културна друштвено-политичка" акција није била дело наставног особља школе, него неколицине ученика; под 3: самим тим - апсолутно је нејасно зашто је овај догађај, иако се десио у Београду, Мекензи поставио на овој теми.
Јер, сведок сам, а и многи од форумаша то сигурно могу да потврде, да се по унутрашњости Србије у школама, било основним - било средњим, много више промовише титоизам и где наставно особље организује (негде чак и упркос противљењу родитеља) масовне изложбе у холовима или учионицама можемо сваки дан видети слике и текстове који промовишу ЈБТ и његове полтроне. Нарочито је то изражено у међуетничким срединама, у местима где је било доста досељеника после Другог светског рата, али је посебно изражено у деловима Србије који су традиционално били подразумевани као изразито четнички. 
Према томе, ова тема је изузетно важна, јер већ годинама пишем да је просвета најважнији сегмент модерне државности и да овакав монопол СПС у просвети ће довести до несагледивих последица по генерације Срба које тек долазе. 
Али, констатовати да се ово само у Београду је једноставно неистина!
Можда се може рећи да се једино у Београду десило да се неко од наставника побуни и јавно успротиви величању титоизма. Ако је због тога на овој теми, онда у реду.
Одговори

Тај што је као ужаснут изгледа да не обраћа пажњу шта се догађа у његовом окружењу. Наиме, у негда Србском Војводству данас је субнор присутнији но било где у Србији. Млади као да су изашли са курса АФЖ-а или комитета пишу бљутаве текстове о "партизанима - бртствојединствености" а све то удробљено са жалом за подунавским Швабама и временом Марије терезије.
Сасвим правилно си приметио да је партизанштина код младих далеко присутнија у унутрашњости него у Београду.
Ево у Алексинцу где Живим (село 3 км од Алексинца), обнављају спомен парк "партизанима палим за слободу" као у доба најцрње брозовштине.
Најпосле, свака част професорки која је реаговала на начин који је једино за очекивати од правог Србина и светосавца.
Одговори

(07-12-2023, 08:03 PM)Јеремија Пише:  Тај што је као ужаснут изгледа да не обраћа пажњу шта се догађа у његовом окружењу. Наиме, у негда Србском Војводству данас је субнор присутнији но било где у Србији. Млади као да су изашли са курса АФЖ-а или комитета пишу бљутаве текстове о "партизанима - бртствојединствености" а све то удробљено са жалом за подунавским Швабама и временом Марије терезије.
Сасвим правилно си приметио да је партизанштина код младих далеко присутнија у унутрашњости него у Београду.
Ево у Алексинцу где Живим (село 3 км од Алексинца), обнављају спомен парк "партизанима палим за слободу" као у доба најцрње брозовштине.
Најпосле, свака част професорки која је реаговала на начин који је једино за очекивати од правог Србина и светосавца.

Па када Равногорски покрети и четници готово никакву акцију нити одборе, нити било шта имају на теренунито их има игде на јавном простору.

Да би се то променило морало би да делује равногорски покрети. Активизмом. Они ништа...Неће у медије, неће да праве изложбе, хуманитарне вечери, књижевне вечери...Једино што воле да се забију под неку шатру и да се опијају од алкохола и јањетине..


Ево у Вршцу, СУБНОР например два пута годишње позива своје чланове на превентивни преглед у своје просторије и ддавања крви. Дошла докторка мало срце, екг и готово.

Када си и где на територији целе Србије укључућујући и Западно од Дрине и у Егзилу да је било који равногорски покрет а има их преко 100  на територији Србије било шта организовао и учинио за своје чланове, припаднике.. Ништа и нигде...

Па не иде тако. Мора да се окупљају људи. да се ради активизам. А не крив овај, крив онај...


Равногорску идеју у Србији воде смотани људи...Мисле ако ставе шубару,пусте браду оду у мају на Равну Гору и ето то је успех..

Четништво је бити у народу. Помоћи Српски народ. Основати своје медије, неки радио. Штампати новине. Организовати различите акције од хуманитарних, спортских, здравствдних, политичких, имати политичке трибине, довоџити госте  Имати просторије. Одборе. Штандове..

Бар да имају неку библиотеку...

Мене занима шта су ти силни равногорски покрети урадили за српски народ??? Било шта? хуманитарно?

За хуманитарне акције, гарантујем да треба само добра воља и да никакви комунисти неби саботирали...


Тако, да,мене не занимају комунисти занимаме шта ти силни равногирски покрети раде, конкретно на терену за добробит овог народа.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Шта вели  раја са форјма, Ваља ли мајица  Јок 
[Слика: Screenshot-20231231-085025-240.png]

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

"Четништво је бити у народу. Помоћи Српски народ. Основати своје медије, неки радио. Штампати новине. Организовати различите акције од хуманитарних, спортских, здравствдних, политичких, имати политичке трибине, довоџити госте Имати просторије. Одборе. Штандове.."

Ovo nije četništvo no politika, partija, partizanija, strančarenje.
Dugo ste na forumu Pogledi a da ne znate šta je četnitštvo i koja je njegova primara uloga.
Одговори

(01-01-2024, 10:19 AM)Капетан Пише:  "Четништво је бити у народу. Помоћи Српски народ. Основати своје медије, неки радио. Штампати новине. Организовати различите акције од хуманитарних, спортских, здравствдних, политичких, имати политичке трибине, довоџити госте  Имати просторије. Одборе. Штандове.."

Ovo nije četništvo no politika, partija, partizanija, strančarenje.
Dugo ste na forumu Pogledi a da ne znate šta je četnitštvo i koja je njegova primara uloga.

Пааа Времена се мењају...

Ево и технологија напредује. Да нема технологије ми неби комуницирали. Све напредује само четнички покрети и организације стоје у месту и назадају и кукају "комунисти су криви за све" а при томе ни ку..ем не мрдну да бар оно обељежавање на Равној Гори доведу у ред.

 Изгледа као лош маскембал. Неки оронули ликови у распарној униформи која је два броја већа од њега. Нек црнокошуљаши. Па униформе Слобине војске...

Мени оно на Равној Гори изгледа као филмови Емира Кустурице.

Мора то лепо, достојанствено. Да се купе исте нове униформе,  бар 30 комплета са амблемима ЈвУО, од чизме до нове шубаре и она гарда што се постројава да се  обуче једнако и затегнуто у новом руху, да бар личи на четничку јединицу и војну формацију а не на пијанце отрцане из кафане.

Друго, мора се у народ, да народ види четнике, и да сједиње са њиме.

Замисли штанд четничког покрета у тржном центру у Београду на сат времена...Какав би то био шок за београџане граџанисте.....

Ово је најмањи проблем...

Имају четнички покрети доста са "пеглају" да би били пеихваћени у српском друштву. Дуг је пут пред њима. Једино ако не желе да остану као ловачко удружуење које се једномну години скупи у неком ресторану и евоцирају успомене на срећна времена.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним