12-04-2024, 07:20 PM
Још један чланак на иситу тему:
https://www.pogledi.rs/nemci-englezi-ame...28142.html
(12-04-2024, 07:20 PM)Милослав Самарџић Пише: Још један чланак на иситу тему:
(13-04-2024, 05:03 PM)Милослав Самарџић Пише: Једном ме звао Србин запослен у британској амбасади у Београду, да у име амбасаде изрази протест на писање "Погледа". Ваљда Енглези нису толико добро знали српски, па су рекли њему шта да каже. Мислим да је било поводом чланка "Енглези, највећи српски непријатељи".
Мало је претеривао, али у основи је био у праву.
Све у свему, закључак ти је на месту.
(12-04-2024, 07:20 PM)Милослав Самарџић Пише: Још један чланак на иситу тему:
(16-04-2024, 10:04 AM)Vlad Alekš Пише:(13-04-2024, 05:03 PM)Милослав Самарџић Пише: Једном ме звао Србин запослен у британској амбасади у Београду, да у име амбасаде изрази протест на писање "Погледа". Ваљда Енглези нису толико добро знали српски, па су рекли њему шта да каже. Мислим да је било поводом чланка "Енглези, највећи српски непријатељи".
Мало је претеривао, али у основи је био у праву.
Све у свему, закључак ти је на месту.
Да ли би могао мало детаљније да опишеш овај догађај? На пример, да ли би могао, за почетак, да поставиш линк тог чланка "Енглези, највећи српски непријатељи"?
И шта ме још интересује. Да ли те је икада звао још неко из још неке амбасаде, а у вези са писањем Погледа? На пример, да ли те је звао неко из руске амбасаде због неког текста у вези са СССР-ом? Или из немачке амбасаде, а у вези са текстовима у вези са Хитлеровцима? Или, можда из хрватске или бугарске амбасаде, а у вези са текстовима о геноциду над Србима? Или си позив добио само из те једне једине амбасаде?
(16-04-2024, 10:30 AM)Vlad Alekš Пише:(12-04-2024, 07:20 PM)Милослав Самарџић Пише: Још један чланак на иситу тему:
Ово је јако лош текст, на нивоу дилетантског. На пример, прва реченица "Енглези су данас вероватно нација која је међу Србима убедљиво најомраженија." звучи неозбиљно. Да ли је аутор хтео да напише научни рад или пашквилу, ја то не бих знао, али овај текст је пун општих места и неодређених редукција.
Ево, позивам аутора текста, ако чита овај форум, разуме се, да наведе пример где је Михиз, који се иначе презивао МихаЈловић, хвалио Недића и промовисао, прикривено или отворено, Љотићеву идеологију".
Иначе, аутор је, без увреде, заробљен у прошлости. Појело га време, "свежа крв је нови вал". Већ дужи низ година, а нарочито од избора Трамп-Клинтон, посебно су популарне теорије о "дубокој држави". Наиме, све се може свести на следеће - државни суверенитет не постоји, државама владају "неизабрани владари", на пример јудеомасонске ложе, илуминати, власници банака и војне индустрије, итд... Нарочито се искомпликовала тема у вези са утицајем људи јеврејског порекла који потичу са територије бивше ССР Украјине.
Наиме, ја сам лично присуствовао једном семинару о холокаусту, када је представница шведске амбасаде прокоментарисала актуелни рат у бившој ССР Украјини. Својим ушима сам чуо следеће. Путин је фашиста и нациста јер је напао државу на чијем челу је Јеврејин. Мислила је на Зеленског, разуме се. Тај наратив је очигледно постао "мејнстрим" на Западу. Чак смо имали и изјаву Лаврова да је та тврдња бесмислена, јер је и Хитлер, фирер свим нацистима, имао јеврејско порекло. Да, то је изјавио министар спољних послова Русије.
Да скратим - шта су били Троцки, Блинкен или Дизраели? Шта се ових пар месеци дешава у Гази? Да ли су заиста Енглези најомраженији или, пак, на месту број један се налазе Ашкенази , то јест Хазари, како би рекли сељаци који испијају пиво испред задруге?
Ово је врло озбиљно питање и треба му приступити на врло озбиљан начин.
(16-04-2024, 11:23 AM)Милослав Самарџић Пише:(16-04-2024, 10:30 AM)Vlad Alekš Пише:(12-04-2024, 07:20 PM)Милослав Самарџић Пише: Још један чланак на иситу тему:
Ово је јако лош текст, на нивоу дилетантског. На пример, прва реченица "Енглези су данас вероватно нација која је међу Србима убедљиво најомраженија." звучи неозбиљно. Да ли је аутор хтео да напише научни рад или пашквилу, ја то не бих знао, али овај текст је пун општих места и неодређених редукција.
Ево, позивам аутора текста, ако чита овај форум, разуме се, да наведе пример где је Михиз, који се иначе презивао МихаЈловић, хвалио Недића и промовисао, прикривено или отворено, Љотићеву идеологију".
Иначе, аутор је, без увреде, заробљен у прошлости. Појело га време, "свежа крв је нови вал". Већ дужи низ година, а нарочито од избора Трамп-Клинтон, посебно су популарне теорије о "дубокој држави". Наиме, све се може свести на следеће - државни суверенитет не постоји, државама владају "неизабрани владари", на пример јудеомасонске ложе, илуминати, власници банака и војне индустрије, итд... Нарочито се искомпликовала тема у вези са утицајем људи јеврејског порекла који потичу са територије бивше ССР Украјине.
Наиме, ја сам лично присуствовао једном семинару о холокаусту, када је представница шведске амбасаде прокоментарисала актуелни рат у бившој ССР Украјини. Својим ушима сам чуо следеће. Путин је фашиста и нациста јер је напао државу на чијем челу је Јеврејин. Мислила је на Зеленског, разуме се. Тај наратив је очигледно постао "мејнстрим" на Западу. Чак смо имали и изјаву Лаврова да је та тврдња бесмислена, јер је и Хитлер, фирер свим нацистима, имао јеврејско порекло. Да, то је изјавио министар спољних послова Русије.
Да скратим - шта су били Троцки, Блинкен или Дизраели? Шта се ових пар месеци дешава у Гази? Да ли су заиста Енглези најомраженији или, пак, на месту број један се налазе Ашкенази , то јест Хазари, како би рекли сељаци који испијају пиво испред задруге?
Напротив, чланак је одличан. То што пишеш више се односи на свет. Код нас је баш овако како је описано у чланку, могао бих да наводим примере цели дан.
(16-04-2024, 01:52 PM)Vlad Alekš Пише:(16-04-2024, 11:23 AM)Милослав Самарџић Пише:(16-04-2024, 10:30 AM)Vlad Alekš Пише:(12-04-2024, 07:20 PM)Милослав Самарџић Пише: Још један чланак на иситу тему:
Напротив, чланак је одличан. То што пишеш више се односи на свет. Код нас је баш овако како је описано у чланку, могао бих да наводим примере цели дан.
Пошло се од премисе "Енглези су данас вероватно нација која је међу Србима убедљиво најомраженија."
Одговори ми на једноставно питање - ко је, када и на каквом узорку радио испитивање јавног мњења?
А ако је премиса нетачна, без обзира на начин извођење доказа, закључак је нетачан.