Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Није Черчил, већ Стаљин

У нашој јавности убедљиво доминира став да је за трагичну судбину Срба на крају Другог светског рата главни кривац био британски премијер Винстон Черчил
ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ

Чланак:
https://www.pogledi.rs/nije-cercil-vec-s...Vh2kDwltcl
Одговори

Југословенски и српски комунисти се понашају као да није било 1948. или као да је то био неки инцидент који није вредан помена. Једино су критични према Хоџиној Албанији, која се и сама касније одвојила из Источног блока.
Одговори

(02-05-2024, 05:18 PM)Милослав Самарџић Пише:  У нашој јавности убедљиво доминира став да је за трагичну судбину Срба на крају Другог светског рата главни кривац био британски премијер Винстон Черчил

Чланак:

Мани се приче Милославе. Уствари, почни из почетка...
Ко је створио Совјетију на развалинама Русије?
Нису Маркс и Енгелс могли срушити Руску државу без ових које данас називају "колективним западом".
Са сифилитичним Лењином и земљаком му Троцким (све го чивутин) није било шансе да посрне царевина пред најездом комунистичких идеја, које су у суштини скуване у кухињи Енглеза. Биће да је Велики рат планиран за прекомпозицију моћи где је укаклкулисано уништење Русије.
Што се тиче Черчила и Стаљина... недостаје онај трећи!
Ваљаде се и он нешто питао или је тек био Черчилов метан ефендија.
Колики су нам Енглези пријатељи најбоље сведочи енглеска Резолуција о Сребреници из 2015 године као и сатанизовање Срба током деведесетих све са бомбардовањем.
Тако да, говорити како су јЕнглези већи пријатељи Србије од Шваба не пије воду, крви су нам се напили кад год су могли.
Одговори

Да ли су Лењина у Русију послали руски савезници Енглези или Други Рајх?
Одговори

Умјесто оваквих текстова , који носе ( једнострано) савезништво увијено у обланде , сасвим је у реду да препоручиш егзактне примјере развоја њихове економије , идеје у образовању , аграрној политици и социологији.
Неће ићи преко Черчила та прича....
Одговори

Не слажем се у потпуности у вези Украјине. То јесте Путинов аргумент, да су је комунисти створили, али он га користи како би придобио елите на Западу да подрже Русију у овом рату. Украјинска аутономија је једнострано проглашена још пре Октобарске револуције, а убрзо и независност. Комунисти јесу направили грешку што су дозволили даље постојање те творевине као Украјинске ССР, али дефинитивно нису створили Украјину.
Одговори

(02-05-2024, 05:18 PM)Милослав Самарџић Пише:  У нашој јавности убедљиво доминира став да је за трагичну судбину Срба на крају Другог светског рата главни кривац био британски премијер Винстон Черчил

Чланак:
Зар није највећи непријатељ био Хитлер, а не Стаљин?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(06-05-2024, 09:02 PM)Николај Пише:  

Чланак:
Тако је. Али данас да се прави анкета са питањем ко нам је био највећи непријатељ, Черчил би био испред Хитлера, а Стаљин не би ни био на листи.
Одговори

(06-05-2024, 11:07 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(06-05-2024, 09:02 PM)Николај Пише:  

Чланак:
Тако је. Али данас да се прави анкета са питањем ко нам је био највећи непријатељ, Черчил би био испред Хитлера, а Стаљин не би ни био на листи.
Самарџићу, ти и онај историчар Милутин Велисављевић, који је написао текст "Немци, Енглези, Американци, Совјети/Руси и – Срби", као да "дувате у исту тикву".
Ово што сада пишем уопште није злонамерно, заиста желим да вам дам пријатељски савет.
Потпуно дилетантски звучи та ваша одокативна процена шта Срби тренутно мисле о Енглезима, Черчилу и кога сматрају за највећег непријатеља у историји.
Ти и твоји Погледи сте ушли у легенду, сви ми шегрти историјских наука смо учили од тебе и твојих сарадника, а дозволили сте себи да се бламирате оваквим констатацијама.
Да ли верујеш да су ме неки људи питали - шта се дешава са Погледима? "Да ли они пропагирају улазак у НАТО?"
И на крају савет. Исти који сам дао у вези са текстом тог неког историчара Милутина. Ако вас заиста интересује шта Срби мисле, одрадите испитивање јавног мњења. Све остало изгледа трагикомично.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Хајде прво нам наведи једног хроничара ма које епохе који је пре писања испитивао јавно мњење.
Ми видимо да се, од измишљања ''доброг војника Шулца'' који није хтео да стреља Србе, негде 1970. наовамо, одиграва један процес.
Одговори

(07-05-2024, 08:53 PM)Милослав Самарџић Пише:  Хајде прво нам наведи једног хроничара ма које епохе који је пре писања испитивао јавно мњење.
Ми видимо да се, од измишљања ''доброг војника Шулца'' који није хтео да стреља Србе, негде 1970. наовамо, одиграва један процес.

Твоја аргументација је, најблаже речено, небулозна.
Ево, ја сам, на пример, хроничар ове наше епохе. И могу да устврдим да се ти и твоји сарадници из Погледа залажете за улазак у НАТО.
То да ли се ви заиста залажете за улазак у НАТО јесте мање битна чињеница, битно је да ја као хроничар тако тврдим.
И на крају да не бисмо више бесмислено спекулисали, одговори нам на питање - да ли се ти, лично ти, залажеш за улазак Србије у НАТО?

Одговори

Наравно да не.
Пошто си то закључио, ниси баш неки хроничар.
Одговори

(08-05-2024, 11:02 AM)Милослав Самарџић Пише:  Наравно да не.
Пошто си то закључио, ниси баш неки хроничар.

Не читаш пажљиво.
Нисам ја ништа закључио.
То је био мисаони експеримент. Нешто попут "Шредингерове мачке".
А хроничар нисам, разуме се. Ја сам само један обични нуклеарни физичар.
Noli turbare circulos meos.

Одговори

Зато кажеш да ће у Крагујевцу да праве атомску централу, само Лепеница није довољна за хлађење.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним