(06-05-2024, 11:07 PM)Милослав Самарџић Пише: (06-05-2024, 09:02 PM)Николај Пише: (02-05-2024, 05:18 PM)Милослав Самарџић Пише: У нашој јавности убедљиво доминира став да је за трагичну судбину Срба на крају Другог светског рата главни кривац био британски премијер Винстон Черчил
ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ
Чланак:
https://www.pogledi.rs/nije-cercil-vec-s...Vh2kDwltcl
Зар није највећи непријатељ био Хитлер, а не Стаљин?
Тако је. Али данас да се прави анкета са питањем ко нам је био највећи непријатељ, Черчил би био испред Хитлера, а Стаљин не би ни био на листи.
Самарџићу, ти и онај историчар Милутин Велисављевић, који је написао текст "Немци, Енглези, Американци, Совјети/Руси и – Срби", као да "дувате у исту тикву".
Ово што сада пишем уопште није злонамерно, заиста желим да вам дам пријатељски савет.
Потпуно дилетантски звучи та ваша одокативна процена шта Срби тренутно мисле о Енглезима, Черчилу и кога сматрају за највећег непријатеља у историји.
Ти и твоји Погледи сте ушли у легенду, сви ми шегрти историјских наука смо учили од тебе и твојих сарадника, а дозволили сте себи да се бламирате оваквим констатацијама.
Да ли верујеш да су ме неки људи питали - шта се дешава са Погледима? "Да ли они пропагирају улазак у НАТО?"
И на крају савет. Исти који сам дао у вези са текстом тог неког историчара Милутина. Ако вас заиста интересује шта Срби мисле, одрадите испитивање јавног мњења. Све остало изгледа трагикомично.