Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 3.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Батин подрум - Њу Месиџ

Браво, Нимбусе!  Ваистину!
Одговори

Стараћу се!
Одговори

СРОЗАВАЊЕ

Софија Кордић: Баршун у Србији
03/02/2025

Цитат:"Јасмила Жбанић запазила је врло битну ствар, а то је да многи новинари пропуштају нагласити да студенти у Србији данас представљају најдемократскији и најпрогресивнији покрет у Европи, јер се организирају кроз пленуме, (самоуправљање) без лидера. Цјелокупну блокаду факултета воде студентски пленуми, гд‌је сватко може изнијети своје мишљење, а одлуке се доносе гласањем за приједлоге с најчвршћим аргументима."

Горњи цитат је леп прим(ј)ер ретардираног анархистичког лупетања. Кад би било коју државу организирали по том концепту (који је наравно измишљотина за будале) свака би се распала у парампарчад пре него што би и профункционисала.

"Студентски пленуми" су феномен једног простора, једне ситуације, једног емотивног стања и врло ограниченог трајања. Ти дифузни и флуидни демократски органели су, можда подсвесно а можда и из пренапухане младалачке сујете, конституисани као "вођство елите" (студентске), некакве умишљене меритократске касте, која је међутим под строгом паском њихових наказних и злих комунистичких професора и НВО ментора, попут Јова Бакића, комуно-домобрана Динка Грухоњића и толиких других идеолошких џамбаса. Чињеница је: Студенти јесу жртве комунистичког лоботомирања. Не сасвим, али у значајној мери јесу. 

На најболнији начин сазнали смо да су ти наши добри студенти невине марионете на канапима партизанског злодуха.

Људи су плакали у нади да ће младост спасти Србију од партизанске власти Непомјаникове, за коју не знамо је ли луда или пуста. Или обоје. На жалост, и овај талас протеста су задавили комунисти, аутошовинисти и којекаква динкоидна багра. Сва љубав, вера, нада, пропадоше у ништавило и вашарско мување. Сав труд, сва она огромна и досад невиђена, здрава и лековита енергија добрих људи, на љутом чемеру и бесконачном понижењу никла, све је са презиром, у цигло пола сата, бачено у клоаку комунистичког смрада, наступом строго пробраних мајмуна, ружних и зломислених, који су као чудовишта из кутије искочили на говорницу да нас они, тако дегенерисани, напуте куд ћемо и шта ћемо.

Рече најружнији и прогресивно пијани и дрогирани чтец: "Ослободићете Србију и тако ћете ослободити читав регион!"

Ми смо ерго камен о врату балканском и средњеевропском, па је потребно да нас још нема. И овако нас нема, али недовољно нас нема. Не могу наше комшије све да постигну, морамо посао да довршимо ми сами, да ослободимо и земљу и небо од себе.

То нам је, у име студентско, после толиких пленума и штрапаца, поручено из мученог Новог Сада, из "Српске Атинице", граду са највише срушених мостова на читавом Дунаву. Рушили су те мостове и Аустријанци, и Немци и Американци, па смо их дизали наново; али овај "мост", који је сузом и чемером из душе српске сазидан, и који је тако охоло и бенасто срушила шака титоидних џибера, несагради више нико.
Одговори

Нимбусе, једно питање, ако дозвољаваш:
Да ли је неко од некадашњих чланова Демократске странке у Војводини остао у тој странци и данас или је бар остао ван странака, или скраћено:
Има ли неко из ДС са подручја Војводине да данас није члан СНС-А?
Одговори

Не слажем се са питањем.  Скојевац Најстроже узев, политички нико није остао ван СНС или је у њиховом гравитационом пољу. Исто питање може да се постави и за било коју другу партију. У осталом, ДС више не постоји, тако да не знам ко би могао бити настављач традиције. Пајтић је колико сам у сазнању остао доследан и повукао се, Јешић је отишао међу своје у екстремне војвођанере, Драгослав Петровић није више у политици... https://www.krik.rs/na-svajcarskom-racun...a-franaka/ , Ђорђу Ђукићу се губи траг https://autonomija.info/bivsi-predsednik...-na-farmi/ ... Борис Новаковић је код Вука Јеремића, дакле у кохабитацији са СНС, Гордана Чомић била Вучићева министарка...
Ако има још нешто - а сигурно има - подсети нас.
Одговори

Овај Новаковић је код Микија Алексића. Једино то је нека примедба на ово што си навео 
Па, приметио сам да су сви бивши општински функционери, бивше главешине ДС у Војводини, остали "на буџету". Зато Те питам. Нешто их нема са студентима.
Сад ће они, кад буде при крају, да се придруже храброеи опет постану/остану функционери. Нит лук јели, нит лук мирисали.
Одговори

Додуше, ни бивши функционери ДСС у Војводини нису бољи ни за длаку. Али, они се бар не фолирају да су опозиција. Они, чак, и сматрају да је СНС природни политички наставак политике ДСС. 
За њих је СНС нека врста коалиције СРС и ДСС. 
Али, ови жути.... Већих камелеона у српској политичкој историји није било.
Одговори

Нимбусе, има ли Те?
Одговори

Ту сам Брате, само ми се гади шта читам, па се уздржавам само-искључењем.
Ево па четрдесет година како се маем по демонстрацијама. Руши овог, руши оног, и на крају изрони Онај гад над гадовима. Изрод каквог српска колевка није љуљала.
Овако бангав и дотрајао, са 50% бубрега, опет сам учествовао у "шетњама". Био најстарији међу Срижанима који су пешачили до Темерина (тамте-вамте 12 км.).
Жао ми је што нећу моћи у суботу у Београд. Породични разлози. Јбг., нисам сам. Да је само до мене, са радошћу би отишао на суђено место и погинуо у судару са усташама који себе Србима зову. Боље ја и моји исписници него деца.
Тако, свој круг завршавам, немоћно гледајући српски смак.
Одговори

(11-03-2025, 11:40 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  Ту сам Брате, само ми се гади шта читам, па се уздржавам само-искључењем.
Ево па четрдесет година како се маем по демонстрацијама. Руши овог, руши оног, и на крају изрони Онај гад над гадовима. Изрод каквог српска колевка није љуљала.
Овако бангав и дотрајао, са 50% бубрега, опет сам учествовао у "шетњама". Био најстарији међу Срижанима који су пешачили до Темерина (тамте-вамте 12 км.).
Жао ми је што нећу моћи у суботу у Београд. Породични разлози. Јбг., нисам сам. Да је само до мене, са радошћу би отишао на суђено место и погинуо у судару са усташама који себе Србима зову. Боље ја и моји исписници него деца.
Тако, свој круг завршавам, немоћно гледајући српски смак.
Добро је, добро...  Мислио сам да је много горе.
Држ' се, Нимбусе!
Одговори

ЦЕР НА ТЕРАЗИЈАМА

Пред нама је одлучујући дан српског народа. У суботу, 15. марта 2025. решиће се коначна судбина Србије. Ако надвлада луди Босанац Александар Вучић, то ће бити најсрамнији пораз Србије и коначни њен ропац. Губила је Србија ратове када је непријатељ много јачи, или вољом светских сила, али је никада нису бацали на колена дрипци.

Ако побуњени део народа превлада, остаће нам бар нада и чист образ.

Вучић је већ достигао свој зенит и његова моћ се растаче. Победом, он продужава своју уништавајућу тиранију, док се не распадне сама од себе. Са њом, држава.

Ако Вучић буде сломљен, улазимо у неизвесност, јер нема ничега озбиљног у политичком простору што би имало довољно способности и воље да бар нешто од државе сачува. Мораћемо на брзину да правимо државу, а да та држава не буде опет нека алотропска модификација титоизма.

Ма шта да би уследило, Вучић и његова бандитска камарила су заслужили сваку казну. То мора да се укине ако хоћемо да живимо.

Шта ће се догодити, нико не зна. Лудак је, међутим, обрачун објавио, и зато са тим трагичним сценариом мора се рачунати као са једином предстојећом опцијом.

Однос снага је нејасан. Не треба се у опште обазирати на Вучићев фиреровски организовани пропагандни пул, будући да пресно лажу, лажу и лажу. Тек нешто бољи су хистерични грађанисти, либераши и аутошовинисти који су некаквом јавном опозиту према Вучићу и подмуклом, слабо забашуреном према (српском) народу, јер бар јављају шта се догађа широм Србије.

Те две моћне информативне групације су нам на располагању, треће стране, јасно патриотске, нема. Остаје да се понајвише ослонимо на фрагментарно сакупљене информације по друштвеним мрежама и на основу тих слабих сигнала склопимо колико-толико реалну слику.

Западни страни фактор - Лицемерно подржава Вучића. Изненадна посета Доналда Трампа Млађег Вучићу, недвосмислена је порука на чијој је страни УСА, без обзира што ми не знамо да ли је циљ посете и умиривање страсти. Та подршка се може ценити на 70% и, мада опада, неће пасти испод 50% све док има послова које им он најбоље завршава.

Помахнитали Босанац - Александар Вучић је спреман да власт брани до последњег Србина. Јасно је да један полицијски кордон не може да задржи поплаву. Зато у Београд довлачи све што има: тешке грађевинске машине и тракторе; професионалне батинаше и нарко дилере; полицајце из Босне и (могуће) РОСУ са Космета; коње и људе; све што може да се туче и спремно је на све само да га одбрани. Његов резон је јасан:

”Кад краљеви на нас војштит’ не ће,
Како ће нам раја досадити”
- Фочић Мехмед-ага

Вучићев ратни план против побуњеног народа је предвидив: претећом пропагандом заплашити колебљиве, мобингом онемогућавати зависне, тракторима и свакојаким другим возилима запречити пролазе и паркиралишта. Многи ће бити заблокирани на периферији или на путевима, далеко од центра догађања. На тај начин значајно смањити број присутних, а прогнозе су до јуче помињале 500.000 демонстраната, и фрагментисати побуну на широком простору.  У прилог овоме иде што побуњеничка маса није монолитна ни политички ни идеолошки, нити како другачије, и нема јасну командну структуру са истакнутим лидерима који ће је у критичним моментима повести за собом.

Тешким машинама ће развалити могуће барикаде, и кренути на људе. Затим провокације бандита и брутална интервенција полиције и војске.

Ми смо већ видели у селу Милочају како се жандарми и забуљени батинаши нејасног статуса раме уз раме туку са домаћинима. Тако сигурно знамо да су Вучићева “држава” и криминал срасли у једно тело. Колико је та симбиоза метастазирала, уверићемо се у суботу, 15. марта 2025. године.

Таква држава не може дуго да траје, раскомадаће је сопствено зло. Али, у овом часу, то зло је директно и свом снагом кренуло на српски род.

...

Овде прекидам, с обзиром да у тексту користим неке простонародне речи које на "Погледима" нису пожељне, а ја не желим да их се одрекнем, ни са "звездицама".
Дакле, наставак:
https://nimbusovpodrum.blogspot.com/2025...-post.html
Одговори

Ретко када се у историји десило да се историја, па макар и једне мале "државе", промени у једном дану. То су процеси који морају дуже да трају. Тачно је да и Овај проблем већ дуго траје, практично од када је почео, али тешко да ће се решити прекосутра.
Посебно би апострофирао да је израз или, боље рећи, квалификација "Босанац" не само нетачна, него и непрецизна. Наиме, у контексту у коме се реч "Босанац" користи могу се сврстати и они који не само да нису Босанци, него ни у свом родослову немају никог ко је уопште закорачио на територију Босне. Прецизан и прави израз за оне на које се у овом тексту користи термин "Босанац" је Аустроугарин. 
И, да буде сасвим јасно, власт у Београду се, од 1944. године, поставља на основу договора Великих сила. Уосталом, после једног таквог договора је и Овај дошао на власт. Тако ће и да падне, неће бити много питан. А какве су одлуке у вези власти у Србији донеле Велике силе сазнаћемо, како стоје ствари, врло скоро.
Одговори

Значи, добићемо прелазну владу која ће да припреми нове "праведне" изборе,на којима ће запад да постави нове издајнике. Па доброоо,бар ћемо сачувати "државу" и институције...
Одговори

Написао сам Велике силе, а не Запад. 
Није то мала разлика. 
За саму тактику решења кризе ћемо видети.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 5 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним