(19-03-2025, 09:41 PM)Милослав Самарџић Пише: (19-03-2025, 11:40 AM)Vlad Alekš Пише: (18-03-2025, 09:16 PM)Милослав Самарџић Пише: Антонић:
15. март као вододелница
https://rt.rs/opinion/slobodan-antonic-p...dodelnica/
Поштовани господине Самарџићу,
Ипак Вас, барем мало, интересују и актуелна дешавања. Дакле не само "Ко је био бољи писац: Радослав Филиповић или Добрица Ћосић?", него мало и највећи митинг у историји Србије који су врло успешно организовали побуњени студенти. Упркос планираном покољу из Ћациленда. Је л да?
Касније ћу детаљно анализирати овај текст који сте поставили, а за сада само једну реченицу.
"Када је требало срушити Луја ХVI, превратници у Конвенту (пленуму) најпре су ликвидирали – политички, па и физички – монархисте."
Чему у загради реч "пленум"?! Ту је могло да стоји у загради и "главни одбор СНС-а". Могло је да стоји и "влада у оставци". Могло је да стоји и "неформална група браће", при чему мислим на браћу председника републике, министра финансија и председнице скупштине.
Ово је тако гадна подметачина од стране Слободана Антонића, да сам остао без коментара у класичном смислу. Као што рече Алек Кавчић - немам шта да кажем, само могу да пљунем некога.
Претпостављам да Ви то знате боље од мене - постоје разне врсте агената. Постоје агенти провокатори, па затим агенти спавачи, и тако даље... Мени сада Антонић личи на школски пример агента спавача. Пример из буквара. А агенти спавачи се активирају, то јест буде се из дубоке хибернације, у критичним и преломним тренуцима. Ово је очигледно такав тренутак. Јер као што велики мудрац рече:
„Не пада снег да покрије брег, него да свака зверка покаже свој траг“.
У овим преломним тренуцима наше новије историје, управо свако показује какав је. Или подржаваш студенте или подржаваш ћације. Треће није дато.
Ево, експлицитно - ја подржавам студенте. Одмах се сетим својих студентских дана и врло добро знам шта се дешава. Чега се Ви сећате, поштовани господине Самарџићу, из својих студентских дана? Испричајте нам мало како је вас студенте организовала партија?
Интересују ме, заправо, много, али са толико придева и атрибута, и са тим или-или, не личиш ми баш на доброг саговорника.
Ми студенти смо заправо разбили то што је орагнизовала партија, 1988-1990. Тај први, од 1968, студентски покрет, био је чисто српски. Већ од 1992, кад је кренуо нови талас, видело се да је међу студенте убачен неко. Ту јест, убациван је и међу нас, али тада се видело да тај неко диктира.
Додуше, разбијао се цео систем тада, прецизније речено - почео је да се разбија, а још није разбијен до краја. Не припада нам баш толика заслуга, али било је много теже него сада, много више претњи, тзв. информативних разговора у ДБ-у, итд. И много више удбаша. Зато сам увек био за отварање досијеа - у смислу да се види ко је све радио за кога. А не као ово што је изгласао ДОС - да свако види свој досије и то је то. Пошто нико неће рећи да је био агент, ДБ-а или неких странаца, итд.
Нема потребе да будете тако осетљиви, бесмислено је да се љутите на мене. Ја нисам јавна личност, а и овде на форуму нисам под својим именом и презименом, већ се одазивам на надимак. Дакле, ја сам потпуно небитан за јавни живот "града и света". За разлику од Вас. Да се поновим. Ви сте јавна личност, гуру покрета за Дражину рехабилитацију и ревизију историје Другог светског рата. Имали сте новине, а сада сајт и форум. Гостовали сте безброј пута по телевизијама и интернет емисијама, при чему све то има на милионе прегледа.
Да поновим - Ви сте јавна личност и јавност је заинтересована за Ваше мишљење.
А ја имам утисак, који апсолутно може бити варљив, да Ви ескивирате да саопштете своје ставове у облику текста и анализе. Верујте ми, неће бити смак света ако напишете нешто. Побогу, ако сте могли да пишете у току "ковид фашизма", ваљда можете и данас?!
А сада што се тиче "придева и атрибута" и "или-или".
Нисам баш најбоље разумео, али могу да погледам.
1. Придеви и атрибути.
Да ли мислите на следеће? Субјекат тражи објекат ради предикта, зачињено атрибутима. Или придевима?
2. Или-или
Постоје две школе у такозваној Буловој алгебри. "Или-или" и "и-и". И обе школе потичу из Копенхагена. Отац оснивач прве је Кјеркегор, а ове друге је Нилс Бор преко свог ученика Шредингера. Ништа Вам није јасно, је л да!?
Да Вас не замарам више.
Једном приликом сам написао "Приручник за писање". Прочитавши га, научио сам да пишем.