Оцена Теме:
  • 7 Гласов(а) - 3.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Блокаде и протести против Овај диктатуре

(20-03-2025, 12:16 AM)Митић Пише:  “То се учи, то агентуре уче кроз невладине секторе и кроз све те покрете који су организовали… Једни иду налево, други иду надесно, па се онда ови враћају надесно, а ови налево. Зашто? Зато што у ходу, у покрету заузимате пет до осам пута већи простор него кад стојите”, изјавио је Вучић гостујући на телевизији Пинк у уторак.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/aleks...-protesta/

Можда ћу сад да будем мало ироничан.

Изгледа да Срби или један део нашег народа стварно не зна ништа да уради у својој историји.

Нису знали да изађу на демонстрације пре више од 80 година, него је требало да британска агентура делује како би истерала народ на улице.

Срби не знају да се боре за ослобођење и изградњу своје државе, него треба да дође Хрват комунистички револуционар да им покаже како се земља ослобађа и модернизује.

Нису знали да играју фудбал, него треба Милутинац да постане комуниста који ће их одвести у светски врх.

Нису знали Срби да изађу 9. марта 1991. на демонстрације, него су изашли неки "фашисти", "усташе", "хулигани", како је тврдила ондашња пропаганда.

Не знају Срби да праве контрамитинге, него треба да се појаве Милошевић или Вучић који ће организовати превоз како би се супротставили "народном непријатељу".

Тaко је Митићу људино!

Оно што је још црње шареноликост протеста!

Једни дођу са кокардама други са петокракама!

Хрвати сви иду са Шаховницама и леви и десни!

Муслимани сви иду испод Љињана!

А, ми са 101 заставом и 101 барјаком!

Најгоре је што људи носе барјаке комунистичке сфрј па видели смо и совјетске барјаке, до барјаке Румунске заставе, заставе еу итд...

Срби ни дан данас немају СВОЈ национални грб и заставу.

Овај грб и заставу смо били принуђени на брзака да узмемо јер се Црња Гора одцепила и ми неби смо имали грб и заставу. 

Застава Краљевине не иде са Републиком.

Реппублика неби смела да користи грб Краљевине Србије...

Туга...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Него како не могу више од 20 људи да иду у исто време преко Бранковог моста кад у препун градски аутобус стану пркео сто?
Одговори

(19-03-2025, 09:41 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(19-03-2025, 11:40 AM)Vlad Alekš Пише:  
(18-03-2025, 09:16 PM)Милослав Самарџић Пише:  Антонић:
15. март као вододелница
https://rt.rs/opinion/slobodan-antonic-p...dodelnica/

Поштовани господине Самарџићу,

Ипак Вас, барем мало, интересују и актуелна дешавања. Дакле не само "Ко је био бољи писац: Радослав Филиповић или Добрица Ћосић?", него мало и највећи митинг у историји Србије који су врло успешно организовали побуњени студенти. Упркос планираном покољу из Ћациленда. Је л да?
Касније ћу детаљно анализирати овај текст који сте поставили, а за сада само једну реченицу.

"Када је требало срушити Луја ХVI, превратници у Конвенту (пленуму) најпре су ликвидирали – политички, па  и физички – монархисте."

Чему у загради реч "пленум"?! Ту је могло да стоји у загради и "главни одбор СНС-а". Могло је да стоји и "влада у оставци". Могло је да стоји и "неформална група браће", при чему мислим на браћу председника републике, министра финансија и председнице скупштине.
Ово је тако гадна подметачина од стране Слободана Антонића, да сам остао без коментара у класичном смислу. Као што рече Алек Кавчић - немам шта да кажем, само могу да пљунем некога.

Претпостављам да Ви то знате боље од мене - постоје разне врсте агената. Постоје агенти провокатори, па затим агенти спавачи, и тако даље... Мени сада Антонић личи на школски пример агента спавача. Пример из буквара. А агенти спавачи се активирају, то јест буде се из дубоке хибернације, у критичним и преломним тренуцима. Ово је очигледно такав тренутак. Јер као што велики мудрац рече:

Не пада снег да покрије брег, него да свака зверка покаже свој траг“.

У овим преломним тренуцима наше новије историје, управо свако показује какав је. Или подржаваш студенте или подржаваш ћације. Треће није дато.

Ево, експлицитно - ја подржавам студенте.  Одмах се сетим својих студентских дана и врло добро знам шта се дешава. Чега се Ви сећате, поштовани господине Самарџићу, из својих студентских дана? Испричајте нам мало како је вас студенте организовала партија?

Интересују ме, заправо, много, али са толико придева и атрибута, и са тим или-или, не личиш ми баш на доброг саговорника.
Ми студенти смо заправо разбили то што је орагнизовала партија, 1988-1990. Тај први, од 1968, студентски покрет, био је чисто српски. Већ од 1992, кад је кренуо нови талас, видело се да је међу студенте убачен неко. Ту јест, убациван је и међу нас, али тада се видело да тај неко диктира.
Додуше, разбијао се цео систем тада, прецизније речено - почео је да се разбија, а још није разбијен до краја. Не припада нам баш толика заслуга, али било је много теже него сада, много више претњи, тзв. информативних разговора у ДБ-у, итд. И много више удбаша. Зато сам увек био за отварање досијеа - у смислу да се види ко је све радио за кога. А не као ово што је изгласао ДОС - да свако види свој досије и то је то. Пошто нико неће рећи да је био агент, ДБ-а или неких странаца, итд.

Нема потребе да будете тако осетљиви, бесмислено је да се љутите на мене. Ја нисам јавна личност, а и овде на форуму нисам под својим именом и презименом, већ се одазивам на надимак. Дакле, ја сам потпуно небитан за јавни живот "града и света". За разлику од Вас. Да се поновим. Ви сте јавна личност, гуру покрета за Дражину рехабилитацију и ревизију историје Другог светског рата. Имали сте новине, а сада сајт и форум. Гостовали сте безброј пута по телевизијама и интернет емисијама, при чему све то има на милионе прегледа.
Да поновим - Ви сте јавна личност и јавност је заинтересована за Ваше мишљење.
А ја имам утисак, који апсолутно може бити варљив, да Ви ескивирате да саопштете своје ставове у облику текста и анализе. Верујте ми, неће бити смак света ако напишете нешто. Побогу, ако сте могли да пишете у току "ковид фашизма", ваљда можете и данас?!

А сада што се тиче "придева и атрибута" и "или-или".
Нисам баш најбоље разумео, али могу да погледам.

1. Придеви и атрибути.
Да ли мислите на следеће? Субјекат тражи објекат ради предикта, зачињено атрибутима. Или придевима?

2. Или-или
Постоје две школе у такозваној Буловој алгебри. "Или-или" и "и-и". И обе школе потичу из Копенхагена. Отац оснивач прве је Кјеркегор, а ове друге је Нилс Бор преко свог ученика Шредингера. Ништа Вам није јасно, је л да!?

Да Вас не замарам више.
Једном приликом сам написао "Приручник за писање". Прочитавши га, научио сам да пишем.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(20-03-2025, 06:18 AM)пек. Пише:  Него како не могу више од 20 људи да иду у исто време преко Бранковог моста кад у препун градски аутобус стану пркео сто?

Zbog vibracija, kada se nadje 500-1000+ ljudi na drumskom mostu konstrukcija vibrira i dolazi do oštećenja.

Zato nisu smeli komunoustaše iz plenuma kada su bili u Novom Sadu da pale bliceve na mostove, zbog bezbednosti nisu smeeli da se penju na mostove. 

Svako grupisanje ljudi može oštetiti pa čak i srušiti DRUMSKI most.

Drugo su autobusi oni opterecuju samo najjaci deo konstrukcije, dok pešaci opterecuju ceo most i može doći do oštećenja pogotovo brankov most, zato se na mostu ideu po 30 ljiudi u grupi sredinom ili pojedinacno jedan za drugim ivicom mosta gde ima onaj uzi pesacki prolaz.

Kada je Exit u Novom Sadu preko mosta se jedino ide ivicom koja je namenjena pesacima, pešaci ne smeju masovno da idu centrom mosta.

Izvinjavamo se na Ustašici, nismo kući pa nemamo mogućnosti da pišemo na ćirilici.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Такође занимљив поглед на протесте

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(20-03-2025, 10:59 AM)Mekenzi Пише:  Izvinjavamo se na Ustašici, nismo kući pa nemamo mogućnosti da pišemo na ćirilici.

Нема шта да се извињаваш, добро ти стоји. Настави да је користиш

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Влад, можеш слободно да се правиш Енглез, нама љутиш.
Написао сам чланак још првог дана, под насловом "Добри студенти и зли дуси".
Објавили на сајту кад буде објављен у Српским новинама.
Одговори

Ко је у суботу остварио своје планове, а ко није

http://www.nspm.rs/politicki-zivot/ko-je...-nije.html
Одговори

(20-03-2025, 01:36 PM)Митић Пише:  Ко је у суботу остварио своје планове, а ко није

http://www.nspm.rs/politicki-zivot/ko-je...-nije.html

Aндреј Ћирић је тешки комуноусташа.

Паметном доста.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(20-03-2025, 12:06 PM)Шумадинац Пише:  
(20-03-2025, 10:59 AM)Mekenzi Пише:  Izvinjavamo se na Ustašici, nismo kući pa nemamo mogućnosti da pišemo na ćirilici.

Нема шта да се извињаваш, добро ти стоји. Настави да је користиш

Joк ми смо у пољу када предахнемо узмемо телефон у руке.

Што се тиче ustašice, то твојим блокадерима, комуноусташама, анархонацистима из plenuma..

Plenum=Plenković!

Plenumi = Plenkovići!

Добро стоји. Занимљиво је и то да на оним профилима свуда пише "studenti u blokadi", 95% саопштења на тим профилима је на ustašici..

Чак и тебе зезају и праве ти додатни посао и зезанцију да када копираш мораш да конвертујеш у ћирилицу па тек онда овде да пејстујеш...баш су безобразни и дрски Plenkovići!

ПРОСВЕТАР.
Одговори

https://www.youtube.com/watch?v=8wwi_Dp_nG0

Ево студентских протеста и у Турској. "Видели" од Срба.
Одговори

Какав је став пленума тј. студената о тројном војном пакту између усташлука, арнаута и привремено окупиране јужне Српске покрајне?

To се њих не тиче? Они су пацифисти. Они не желе да нас враћају у прошлост него нас воде у светлу будућност.

За ово питање је надлежан ненадлежни Вучић?

Да ли смеју уопште да изнесу став да не увреде susjede и њихове медије који им здушно пружају двадесетчетворочасовну медијску пажњу?

Ако било шта негативно зуцну тешко да ће овог лета да иду на крстарење од Ровиња до Омиша.
Одговори

(20-03-2025, 10:27 PM)Луизит Пише:  Какав је став пленума тј. студената о тројном војном пакту између усташлука, арнаута и привремено окупиране јужне Српске покрајне?

To се њих не тиче? Они су пацифисти. Они не желе да нас враћају у прошлост него нас воде у светлу будућност.

Да ли смеју уопште да изнесу став да не увреде susjede и њихове медије који им здушно пружају двадесетчетворочасовну медијску пажњу?

Ако било шта негативно зуцну тешко да ће овог лета да иду на крстарење од Ровиња до Омиша.

Битно је прво вас комуњаре да скинемо с грбаче, па ћемо послен' видети шта и како.

Д М
Одговори

(20-03-2025, 10:43 PM)Шумадинац Пише:  
(20-03-2025, 10:27 PM)Луизит Пише:  Какав је став пленума тј. студената о тројном војном пакту између усташлука, арнаута и привремено окупиране јужне Српске покрајне?

Битно је прво вас комуњаре да скинемо с грбаче, па ћемо послен' видети шта и како.
Значи не смете да зуцнете против susjeda  Ваистину! Сирома'
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 11 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним