Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Да, упознат сам.
Нико то није урадио - измислили су комунисти. Водити и по томе што не наводе доказе.
Имамо доказе за неколико случајева да су они радили такве ствари.
Одговори

Поздрав господине Самарџићу.
Годинама читам форум, и ево сад први пут нешто да напишем.

Одгледао сам све ваше филмове и емисије са ју тјуб канала.
Пре неки дан сам био на Равној гори и прошао кроз село Ба, и хтео сам да видим, знам да сте у неком филму упоређивали оргиналну слику са Светосавског конгреса и садашње стање тог објекта и села Ба уопште, али не могу да се сетим где.
Поново сам прегледао већину филмова са канала, и нисам успео да нађем.
Знам да је фотограф био Аца Симић, али ми ни та одредница није помогла.
Нашао сам где упоређујете објекте у селу Брајићи, које сам такође обишао, али не успевам да пронађем са село Ба.
Па сам хтео да питам да не знате можда у ком је филму та секвенца из села Ба.

Хвала лепо ако се сетите, а ако не, Ваш допринос мом развоју као Равногорца, који сам пренео и на свог сина, је свакако немерљив.

Поздрав и свако добро Вам желим.
Одговори

(24-03-2025, 12:39 AM)Љубе Пише:  Поздрав господине Самарџићу.

Пре неки дан сам био на Равној гори и прошао кроз село Ба, и хтео сам да видим, знам да сте у неком филму упоређивали оргиналну слику са Светосавског конгреса и садашње стање тог објекта и села Ба уопште, али не могу да се сетим где.
Нашао сам где упоређујете објекте у селу Брајићи, које сам такође обишао, али не успевам да пронађем са село Ба.

Хвала лепо ако се сетите, а ако не, Ваш допринос мом развоју као Равногорца, који сам пренео и на свог сина, је свакако немерљив.

Поздрав, захваљујем!
То је серија ''Краљевина Југославија у Другом светском рату'', епизода 12:
Одговори

(23-03-2025, 07:47 PM)Милослав Самарџић Пише:  Да, упознат сам.
Нико то није урадио - измислили су комунисти. Водити и по томе што не наводе доказе.
Имамо доказе за неколико случајева да су они радили такве ствари.
 Ок,хвала.Извесни писац Зоран Јоксимовић из Лајковца,чини ми се,написао књигу која се зове Јачи од ватре,која је посвећена овом комунисти. Мене је ово занимало због деде који је убијен у Љигу,од стране комуниста.
Одговори

Том писцу само реци чаробну реч: Доказ?
Одговори

(24-03-2025, 01:15 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(24-03-2025, 12:39 AM)Љубе Пише:  Поздрав господине Самарџићу.

Поздрав, захваљујем!
То је серија ''Краљевина Југославија у Другом светском рату'', епизода 12:

Од срца хвала.
Пуно среће у будућем раду Вам желим.
Одговори

(24-03-2025, 03:41 PM)Милослав Самарџић Пише:  Том писцу само реци чаробну реч: Доказ?
Више не могу ни то..
Претпостављао сам да је тако,као што кажеш.Нисам ни прочитао ту књигу,нисам баш толико докон,ал сам претражио и видео да има везе са мојим дедом,из села око Љига.
Одговори

Помоћ пријатеља.
За неке 2 недеље одлазим туристички у Аргентину.
Желео бих да посетим место атентата, међутим не успевам да пронађем тачну локацију.
У једном од интервјуа пронашао сам да се данас та улица зове Санчез улица, али ма мапама ми се не појављује тај назив улице.
зна ли неко тачну улицу где се то одиграло.
Хвала свима.
Одговори

https://standard.rs/2025/04/01/nova-sazn...m-grobu-2/

Molim vas gospodine Miloslave da iznesete mišljenje
Одговори

(03-04-2025, 06:46 PM)D.Račić zauvek Пише:  https://standard.rs/2025/04/01/nova-sazn...m-grobu-2/

Molim vas gospodine Miloslave da iznesete mišljenje

Чекамо трећи део.
Одговори

(03-04-2025, 10:22 AM)Kaludjer Пише:  Помоћ пријатеља.
За неке 2 недеље одлазим туристички у Аргентину.
Желео бих да посетим место атентата, међутим не успевам да пронађем тачну локацију.
У једном од интервјуа пронашао сам да се данас та улица зове Санчез улица, али ма мапама ми се не појављује тај назив улице.
зна ли неко тачну улицу где се то одиграло.
Хвала свима.
Ова је улица...

https://maps.app.goo.gl/RiX9tVKtafVFRDAD8
Одговори

Поштовање господине Милославе. Какво је ваше мишљење о дану студената, тачније о датуму који се прославља. Такође ко су били Жарко Мариновић и Слободан Недељковић који га је убио, и да ли иједног од њих двојица треба да прослављамо?
Одговори

(05-04-2025, 12:06 AM)Ђовани Ђустинијани Лонго Пише:  Поштовање господине Милославе. Какво је ваше мишљење о дану студената, тачније о датуму који се прославља. Такође ко су били Жарко Мариновић и Слободан Недељковић који га је убио, и да ли иједног од њих двојица треба да прослављамо?

Поштовање,
У Политици од 5. априла 1936. објављен је опширан чланак о томе, на страни 9, овде се може прочитати:

https://digitalna.nb.rs/view/URN:NB:RS:S...8/mode/1up

Сматрам да је то комунистички празник и да га не треба прослављати, већ да као Дан студената треба узети неки други датум, на пример дан оснивања првог нашег модерног универзитета, колико се сећам, 1835, у Крагујевацу, мада бих више волео дан када је Св. Сава основао први српски универзитет, 1197. године на Хиландару.
Одговори

(05-04-2025, 12:36 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(05-04-2025, 12:06 AM)Ђовани Ђустинијани Лонго Пише:  Поштовање господине Милославе. Какво је ваше мишљење о дану студената, тачније о датуму који се прославља. Такође ко су били Жарко Мариновић и Слободан Недељковић који га је убио, и да ли иједног од њих двојица треба да прослављамо?

Поштовање,
У Политици од 5. априла 1936. објављен је опширан чланак о томе, на страни 9, овде се може прочитати:

https://digitalna.nb.rs/view/URN:NB:RS:S...8/mode/1up

Сматрам да је то комунистички празник и да га не треба прослављати, већ да као Дан студената треба узети неки други датум, на пример дан оснивања првог нашег модерног универзитета, колико се сећам, 1835, у Крагујевацу, мада бих више волео дан када је Св. Сава основао први српски универзитет, 1197. године на Хиландару.
Велико хвала господине Самарџићу. Дијелим ваше мишљење о датуму. Сматрам да постоји много битнијих датуму за такав дан. Какво хе ваше мишљење о самом догађају, да ли је заиста овај штрајк имао прикривене мотиве? Такође негдје сам прочитао да је Слободан Недељковић након рата био члан сдк, не знам да ли је то истина.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним