Поруке: 17,038
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,888
Да, јавили су Енглези, а пре тога и пуковник Ваухник из Берлина. Још неко је јавио, чини ми се
Али кад је емисија не иде да демантујеп редом. Рекао сам за Симовића.
Поруке: 307
Теме: 1
Придружен: May 2024
Углед:
78
Јел има неко линк за државну комисију убијених после септембра 1944. године. Јер тражим на интернету а нема нигде онај списак убијених око 60.000 људи.
"Ја нисам Јосип Броз Тито који нема ништа заједничко са овом земљом и овим народом па да могу да побегнем." - Драгољуб Дража Михаиловић
Поруке: 5
Теме: 0
Придружен: Apr 2025
Углед:
0
Поздрав,
Скоро сам кренуо у проучавање четничког покрета, равногорског пре свега, али и целокупне историје четничког позива. Још увек појма немам и скоро сам тек почео да гледам емисије на Погледима, из којих сам много научио( за госп.Самарџића сам чуо од пријатеља који га је препоручио за највећег стручњака за 2.светски рат на нашим просторима)
Наиме, овом поруком бих хтео да дођем до неких ресурса који би ми помогли у даљем проучавању, пре свега књиге(не тако комплексне), чланци, а и емисије које би могле да користе. Доста слушам око себе како људи називају Дражу "злочинцем", односно етикетираку покрет као геноцидан(због Муслимана, цивила на простору Србије итд), као и неке приче о томе каио су четници "клали". Зато сам и кренуо у проучавање(студент сам IT-ja, па са историјом немам контакт), јер ми се и пре чинило како се Дражин покрет једини чинио као онај који се борио за интересе народа, односно Србије.
Зато бих хтео да сазнам, конкретно, више о тим наводним "злочинима" (за које ја мислим да су наравно плод корумпиране историографије која нама потура неке глупости кроз школу фскултете и друге изворе)који људи верују да су се десили од четничке руке, јер о томе малтене ништа не знам и немам аргументе кад ме неко пита. Молба је само ако би могли да буду online материјали, у виду књига, чланака или видео записа, јер тренутно физичка куповина књига није могућа.
Извињавам се што овако нестручно се обраћам на форуму, јер видим да има доста стручних људи, али ми је циљ да сазнам више о четницима, а видим да је ово погодно место за то.
Поруке: 386
Теме: 9
Придружен: Jun 2019
Углед:
264
Ако у обзир долазе само online материјали, моја препорука за почетак су ти серија ''Краљевина Југославија у Другом светском рату'' и документарни филм ''Генерал Дража Михаиловић'', и једно и друго у продукцији ''Погледа'', као нека основа. То ти је база, а касније надограђуј.
Поруке: 5,916
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,538
Игор Маринковић са Хелм Каста препоручује емисију "Битка на Буковику" на Јутјуб каналу Погледа.
Поруке: 356
Теме: 10
Придружен: Oct 2021
Углед:
175
Господине Самарџић да ли се зна ко је тачно покушао да изврши атентат на Велибора Јонића* Да ли иза тог атентата стоји ЈВуО или неко други, обзиром да нисам нашао податак о овом покушају атентата
Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Поруке: 60
Теме: 0
Придружен: Nov 2023
Углед:
9
Милославе, који је Вама лично град у Републици Србији естетски најружнији, због комунистичке архитектуре, да баш онако "боле очи"?