Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Емисија "После ручка" на Хепи ТВ.

Девић је гост. Ту су Радован Калабић, Драган Вујичић и секретар ској-а.
Одговори

(08-06-2025, 04:04 PM)Митић Пише:  Емисија "После ручка" на Хепи ТВ.

Митке, ај да замислимо један услов:
Да се уз ове горе поменуте личности позову и Милослав Самарџић, Коста Николић, Срђан Цветковић, Раде Ристановић, Пеђа Марковић, проф Александар Животић и сви који воле тако да причају и пишу о ђенералу Михаиловићу и поставе им се само два питања:
1. Покажите тачно место где је рођен Драгољуб Михаиловић 
2. Покажите тачно место где је убијен Дража Михаиловић 

И понуде им се две могућности:
1. Да одговоре са "НЕ ЗНАМ", али онда морају писмено да се обавежу да никада више неће наступити у јавном простору и говорити о ђенералу Михаиловићу.
2. Да одговоре конкретно, али да потпишу да се обавезују да ако одговор није тачан ће сносити законске консеквенце за јавно изречену лаж која укључује не само забрану јавног наступа, него и одређивање мере задржавања у затвореном простору како не би узнемиравали јавност.

Да ли би се иједан појавио више на телевизији?
Одговори

Јел под 1 мислиш на оно ћоше у Ивањици?
Одговори

(08-06-2025, 07:44 PM)Милослав Самарџић Пише:  Јел под 1 мислиш на оно ћоше у Ивањици?
То кад открију велики истраживачи, нека објаве јавно.
Али, ако погреше - "ладна Морава".....
ПС ћошака по Ивањици колико хоћеш. Све ћоше до ћошета.
Одговори

(08-06-2025, 07:13 PM)Бенито Пише:  
(08-06-2025, 04:04 PM)Митић Пише:  Емисија "После ручка" на Хепи ТВ.

Митке, ај да замислимо један услов:
Да се уз ове горе поменуте личности позову и Милослав Самарџић, Коста Николић, Срђан Цветковић, Раде Ристановић, Пеђа Марковић, проф Александар Животић и сви који воле тако да причају и пишу о ђенералу Михаиловићу и поставе им се само два питања:
1. Покажите тачно место где је рођен Драгољуб Михаиловић 
2. Покажите тачно место где је убијен Дража Михаиловић 

И понуде им се две могућности:
1. Да одговоре са "НЕ ЗНАМ", али онда морају писмено да се обавежу да никада више неће наступити у јавном простору и говорити о ђенералу Михаиловићу.
2. Да одговоре конкретно, али да потпишу да се обавезују да ако одговор није тачан ће сносити законске консеквенце за јавно изречену лаж која укључује не само забрану јавног наступа, него и одређивање мере задржавања у затвореном простору како не би узнемиравали јавност.

Да ли би се иједан појавио више на телевизији?

По правилу, државни историчари не би требало више да се појављују.

Барем се ја не бих појављивао да радим на неком институту. Али у нашој земљи је све могуће.
Одговори

Замисли само неког немачког доктора националне историје којег сретнеш на улици и питаш за једно 200 најзначајнијих личности из историјског периода за  који су они експерти и питаш за било кога од тих где су рођени и умрли, а доктор историјских наука то не зна.
Сам би отишао на мост и скочио...
Овде код нас гостују на телевизији...
Одговори

(08-06-2025, 08:58 PM)Бенито Пише:  Замисли само неког немачког доктора националне историје којег сретнеш на улици и питаш за једно 200 најзначајнијих личности из историјског периода за  који су они експерти и питаш за било кога од тих где су рођени и умрли, а доктор историјских наука то не зна.
Сам би отишао на мост и скочио...
Овде код нас гостују на телевизији...

Наравно, или би отишао на мост да скочи или би се одрекао докторске титуле.

Нема треће.
Одговори

Милославе, да Те не питам о подизању споменика Брозу у Подгорици, пошто је то јасно. Интересује ме да ли можеш да утичеш, евентуално напишеш неку причу о мајору Лашићу, пошто видим да Срби Црногорци упадају у другу замку са хвалоспевима Ђуришићу, а прави командант Дражине војске у Црној Гори био је Лашић. 
С обзиром коју територију заузима данашња држава Црна Гора, не би свакако била грешка ни наглашавати велике ратне командантне заслуге мајора Војислава Лукачевића.
Дакле, оба мајора Лашић и Лукачевић свакако заслужују да се пре спомену од Ђуришића као пандани не само Пеку Дапчевићу или Ивану Милутиновићу, него и самом Брозу.
Ако Ти прилике дозволе, било би добро да напишеш један текст о томе.
Одговори

(09-06-2025, 09:41 PM)Бенито Пише:  Милославе, да Те не питам о подизању споменика Брозу у Подгорици, пошто је то јасно. Интересује ме да ли можеш да утичеш, евентуално напишеш неку причу о мајору Лашићу, пошто видим да Срби Црногорци упадају у другу замку са хвалоспевима Ђуришићу, а прави командант Дражине војске у Црној Гори био је Лашић. 
С обзиром коју територију заузима данашња држава Црна Гора, не би свакако била грешка ни наглашавати велике ратне командантне заслуге мајора Војислава Лукачевића.
Дакле, оба мајора Лашић и Лукачевић свакако заслужују да се пре спомену од Ђуришића као пандани не само Пеку Дапчевићу или Ивану Милутиновићу, него и самом Брозу.

Написао сам то у књигама ''Генерал Дража Михаиловић и општа историја четничког покрета''.
Али песма је друга ствар. Лашића није хтела песма, Ђуришића јесте.
Одговори

(10-06-2025, 07:30 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(09-06-2025, 09:41 PM)Бенито Пише:  Милославе, да Те не питам о подизању споменика Брозу у Подгорици, пошто је то јасно. Интересује ме да ли можеш да утичеш, евентуално напишеш неку причу о мајору Лашићу, пошто видим да Срби Црногорци упадају у другу замку са хвалоспевима Ђуришићу, а прави командант Дражине војске у Црној Гори био је Лашић. 

Написао сам то у књигама ''Генерал Дража Михаиловић и општа историја четничког покрета''.

Да, само овде није реч о народу и песми.
Опасно је кад владика почне да лупета.
Одговори

(10-06-2025, 07:41 PM)Бенито Пише:  
(10-06-2025, 07:30 PM)Милослав Самарџић Пише:  

Да, само овде није реч о народу и песми.
Опасно је кад владика почне да лупета.
Осим ако Ти не сматраш, попут већине српских интелектуалаца, да је задатак елите да се додворава народу? 
Владика, и овај а и остали, преузели су бреме да сведоче истину.
Одговори

Владикин говор није историографски, то је духовна поука, на основаним темељима.
Одговори

Која духовна поука?
"Српска децо, не гините џабе -
Српска децо, постаните бабе."

Јел та поука?
Одговори

(10-06-2025, 11:05 PM)Бенито Пише:  Која духовна поука?
"Српска децо, не гините џабе -
Српска децо, постаните бабе."

Јел та поука?

Ја је нисам тако схватио.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним