Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Да, и ја, Винету ми је био фаворит. Smile
Јесте, Гојко је први објавио Васићева Сабрана дела.
Не знам да ли је професор у НС, нисмо се чули одавно.
Одговори

(03-09-2014, 03:34 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(03-09-2014, 04:56 AM)Бенито Пише:  Милославе, вероватно ниси гледао, па да те питам за мишљење.
Код Миломира је гостовао др Милош Костић, мислим да га знаш. Рекао је да је мајор Цига Стојановић, кад је прешао из Босне у Италију 1945. године, ухваћен од некога(ово није прецизирао) и да су га у Трсту испитивали браћа Попов да им каже тачну локацију где се Чича налази. Давали су му неке експерименталне ињекције, због којих му је нарушено здравље, па је убрзо и умро у Калифорнији. Костић каже да му је ово причао Стојановић. КОМЕНТАР?
ПС У две емисије има још занимљивих и непознатих ствари. Несрећа је што Миломир појма нема о овој теми, па га је унаказио глупим питањима. Ако сам добро разумео, Милош Костић је преживео Босанску Голготу.
Да, познајем га одавно. Има интервју са њим о Разговорима 3. Његова мајка Рада је била шеф болнице Гарде на Космају, била је лекар. Као дечак се повлачио у Босну, остао је код неке српске породице на северу Босне
Причао ми је то у вези Циге. Ствар је у томе што је Цига емигрирао 1946, а умро је много касније, 29. априла 1975.
Чим је изашао, 1946, срео је Кента, који ми је причао детаље. Дакле, ништа слично није се десило, а и да јесте - датуми се не поклапају.
Сем тога, Цига је 1946. био у Београду, па је чак ишао у Биоскоп, где је срео неког официра из своје класе, тада у комунистичким редовима. Рекао му је да је био у заробљеништву током рата. Али ипак Удба је долазила у кућу генерала Ђукића да га тражи (био је ожењен Ђукићевом ћерком, а имам видео запис изјаве Ђукићевог сина Душана о овоме).

Самарџићу, да ли се са сигурношћу може тврдити да је ћерка генер. Ђукића, Татјана била удата за капет. Милана Стојановића Цигу, а не за мај. Михаила Стојадиновића ?
Одговори

100 %. Описао ми је то детаљно Душан, син генерала Ђукића, онда Цигин братанац такође, а познајем и ћерку и унуку мајора Михаила Стојадиновића. Најзад, имам и слику са венчања. Сликао је Дража.
Одговори

(05-09-2014, 09:10 PM)Милослав Самарџић Пише:  100 %. Описао ми је то детаљно Душан, син генерала Ђукића, онда Цигин братанац такође, а познајем и ћерку и унуку мајора Михаила Стојадиновића. Најзад, имам и слику са венчања. Сликао је Дража.

Онда је уреду. Збуњивало ме је то јер се капетан Милан Стојановић оженио пред рат, али ко зна шта се све издешавало с тим браком до 1945.год. Иначе Татјана, али као Павловић дочекала је рехабилитацију свог оца.
Одговори

Јесте се женио и пред рат, а нисам сигуран после рата, у Америци
Одговори

"Za Neretvu piše da četnici jesu izgubili bitku."

Четници на Неретви војно-технички гледано нису изгубили, али као пораз може да се сматра чињеница да ту нису успели да униште партизане или прецизније партизански главни штаб (а реално су требали и морали), те да им је исти успео да умакне у правцу Србије.
Одговори

Милославе да ли си можда читао дневник Аце Мишића из Првог светског рата?
[Слика: aca-misic.jpg]
http://www.dodaj.rs/f/2y/Ux/1IJAU41W/aca-misic.jpg
Одговори

Нисам. Ајде пошаљи на мејл, овде се не види.
Одговори

Да ли ти је Павле Милошевић шта причао о овим чувеним фудбалским утакмицама за време рата, којима је присуствовао велики број људи? Да ли су четници користили овако велике скупове за обавештајни рад?
Одговори

Није ми то помињао ни он, ни други.
Одговори

Да ли је Здравко Топаловић из Вишеграда био сигуран када Вам је рекао да је Матовић умро 1948? Јер је Коста Шубара некада после 1952. изјавио да је сигуран да је Матовић жив.
Одговори

(14-09-2014, 06:10 PM)Романија1 Пише:  Да ли је Здравко Топаловић из Вишеграда био сигуран када Вам је рекао да је Матовић умро 1948? Јер је Коста Шубара некада после 1952. изјавио да је сигуран да је Матовић жив.
Тешко је рећи...
Одговори

Да ли вам је познато колики су били губици комуниста у нападу на Ваљево 1944. године ?

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

Није ми познато, али били су мали, јер није било великих борби. Најпре су се љотићевци и неке позадинске немачке јеидинице повукли готово без борбе, онда је наишла нека озбиљнија немачка јединица из БГ па су се партизани повукли готово без борбе, па кад је та немачка јединица отишла, партизани су се вратили.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним