Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 3.25 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Сукоб Војводе Момчила Ђујића и Војислава Шешеља

Шта је проузроковало сукоб између Војводе Момчила Ђујића и Војислава Шешеља? Из ког разлога се Војвода Ђујић напрасно одрекао Војислава Шешеља, човека кога је лично произвео у Четничког Војводу? Да ли треба веровати у званичну верзију да је, тада по чину Војвода Шешељ био ништа друго, до удбин шпијун, или је нешто друго било по среди? Хајде да мало прочешљамо ову, надам се интересантну тему.

Ој Војводо,
ој Војводо,шубару накриви, има твојих, има твојих, Четника још живих...
Одговори

Зато што је направио владу са спс-ом и што је гласао ваљда против веронауке у школама.то је оно како сам ја научио, тј чуо.
Одговори

Људи, ви као да мислите да је Србија једна планета а Срби једини народ на њој. У којој је земљи је живео војвода Ђујић у егзилу ? Да ли је та земља била пријатељски наклоњена Србима или је већ почела да качи бомбе и ракете на своје авионе ?

П.С. Ђујић се "напрасно одрекао" Шешеља? Да ли се у политици ишта дешава "напрасно" ?
Одговори

Нема то везе са Америком, и није "напрасно". Именовао га је 1990/1 а повукао одлуку 1998. Давао му је новац искључиво за борбу а он је трошио новац на промоцију своје странке. Када је Шешељ 1998. ушао у савез са комунистима, Ђујић му је одузео титулу. КОЈА УОПШТЕ НИЈЕ НИ БИТНА ТОЛИКО ДА СЕ О ЊОЈ ОВОЛИКО РАСПРАВЉА. Он више није војвода и крај. На 10 форума се о њему расправља.
Одговори

(15-11-2014, 01:30 PM)Романија1 Пише:  Нема то везе са Америком, и није "напрасно". Именовао га је 1990/1 а повукао одлуку 1998. Давао му је новац искључиво за борбу а он је трошио новац на промоцију своје странке. Када је Шешељ 1998. ушао у савез са комунистима, Ђујић му је одузео титулу. КОЈА УОПШТЕ НИЈЕ НИ БИТНА ТОЛИКО ДА СЕ О ЊОЈ ОВОЛИКО РАСПРАВЉА. Он више није војвода и крај. На 10 форума се о њему расправља.

Можда. Да ли постоји могућност је ЦИА понудила Ђујићу да у Загребу буде "српски Андрија Артуковић" ( изручен 1984.г.) ако их не послуша ? Нико луд не би пред сам крај живота желео да га малтретирају Туђманове судије и тужиоци. Понављам све се ово дешава када 6.флота проверава своју борбену готовост. С друге стране да су кумови Шешељ и Вук успели да се договоре и саставе владу јер су имали већину, Ђујић не би одузео титулу четничког војводе Шешељу.
Али шта би онда било ?
Одговори

Да ли је Ђујић негдје ракао, зашто је Шешељу "укино титулу"
Одговори

http://www.pogledi.rs/razvojvodjenje/

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(15-11-2014, 02:47 PM)Громовник Пише:  http://www.pogledi.rs/razvojvodjenje/

Djuijic : Znači nećete me izručiti Hrvatskoj ? CIABoys ? I love Klinton.
Одговори

(15-11-2014, 02:39 PM)luka.luke 1 Пише:  Да ли је Ђујић негдје ракао, зашто је Шешељу "укино титулу"
Постоји мноштво записа и видео материјала где се Војвода Ђујић одриче Шешеља наводећи индентичан, опште прихваћен разлог, али да ли се још нешто крије у позадини? Колико је веродостојан став, који је једном приликом и у самом Хашком трибуналу изнео Војислав Шешељ, да је послушао Попа Ђујића у Србији би избио грађански рат, и да то Он није хтео из простог разлога јер смо у том моменту већ били у рату са шиптарима на Косову и Метохији, и најмање што би нам требало на све то, је још да проливамо братску крв, убијајући се међусобно?

Ој Војводо,
ој Војводо,шубару накриви, има твојих, има твојих, Четника још живих...
Одговори

https://www.youtube.com/watch?v=R_APR9UEfJ8
Одговори

Има ту и нечег што збуњује. Гишка је /казивање на телевизији његове сестре/ послат у Аустралију да убије Ђујића, па када га је упознао каже да није могао да убије тог старог човека који га је опчинио.

Тих деведесетих година у Београд је послат и Лале Јовановић, од стране четника из Аустралије, да извиди да ле је борба против комуниста права или је то неко фолирање, да би знали да ли да шаљу новац за ту борбу.... провео је ту пар месеци каже: "овде се не зна ко пије ко плаћа, враћам се ја назад" /е сад не знам да ли је и Лале био са Ђујићем или неким другим четницима тамо/?

[Слика: 2vwxlci.jpg]
Одговори

Ја не знам који су од вас били у војсци а који нијесу. Кад на примјер, неки капетан направи неко велико срње, казне га и деградирају до обичног редова.
Да ли је тај исти још увијек капетан? Није. Не само да га више нико не сматра капетаном, него служи за спрдњу. Назвати га "Капетан", море се само поспрдно.
Па тако и то друго.

То море бити само лажни "војвода". Како Ђујић рече, једно је причао а друго радио. Слизао се са комунистима, тобоже "из виших интереса". Умјесто да их руши остало само блебетање.
Одговори

Мунгос је у праву. Само је требао да послуша Роберта Гелбарда или из његове "екипе" и тај био остао "Капетан". Можда би добио и унанпређење.
Одговори

Шешељ је против династије Карађорђевић и све се приче завршавају на томе.
Ко није монархиста,нема шта да тражи у четницима.

ЕВО БРАЋЕ ЈОШ СУ ЖИВИ ШТО РАДАВУ ВОДУ ПИЛИ!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним