Поруке: 45
Теме: 2
Придружен: Oct 2014
Углед:
3
Шта је проузроковало сукоб између Војводе Момчила Ђујића и Војислава Шешеља? Из ког разлога се Војвода Ђујић напрасно одрекао Војислава Шешеља, човека кога је лично произвео у Четничког Војводу? Да ли треба веровати у званичну верзију да је, тада по чину Војвода Шешељ био ништа друго, до удбин шпијун, или је нешто друго било по среди? Хајде да мало прочешљамо ову, надам се интересантну тему.
Ој Војводо,
ој Војводо,шубару накриви, има твојих, има твојих, Четника још живих...
Поруке: 127
Теме: 1
Придружен: Apr 2014
Углед:
13
Зато што је направио владу са спс-ом и што је гласао ваљда против веронауке у школама.то је оно како сам ја научио, тј чуо.
Поруке: 129
Теме: 5
Углед:
2
Људи, ви као да мислите да је Србија једна планета а Срби једини народ на њој. У којој је земљи је живео војвода Ђујић у егзилу ? Да ли је та земља била пријатељски наклоњена Србима или је већ почела да качи бомбе и ракете на своје авионе ?
П.С. Ђујић се "напрасно одрекао" Шешеља? Да ли се у политици ишта дешава "напрасно" ?
Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Нема то везе са Америком, и није "напрасно". Именовао га је 1990/1 а повукао одлуку 1998. Давао му је новац искључиво за борбу а он је трошио новац на промоцију своје странке. Када је Шешељ 1998. ушао у савез са комунистима, Ђујић му је одузео титулу. КОЈА УОПШТЕ НИЈЕ НИ БИТНА ТОЛИКО ДА СЕ О ЊОЈ ОВОЛИКО РАСПРАВЉА. Он више није војвода и крај. На 10 форума се о њему расправља.
(Последња измена: 15-11-2014, 01:32 PM од
Романија.)
Поруке: 189
Придружен: Nov 2014
Углед:
11
Да ли је Ђујић негдје ракао, зашто је Шешељу "укино титулу"
Поруке: 3,187
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
372
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Поруке: 45
Теме: 2
Углед:
3
(15-11-2014, 02:39 PM)luka.luke 1 Пише: Да ли је Ђујић негдје ракао, зашто је Шешељу "укино титулу"
Постоји мноштво записа и видео материјала где се Војвода Ђујић одриче Шешеља наводећи индентичан, опште прихваћен разлог, али да ли се још нешто крије у позадини? Колико је веродостојан став, који је једном приликом и у самом Хашком трибуналу изнео Војислав Шешељ, да је послушао Попа Ђујића у Србији би избио грађански рат, и да то Он није хтео из простог разлога јер смо у том моменту већ били у рату са шиптарима на Косову и Метохији, и најмање што би нам требало на све то, је још да проливамо братску крв, убијајући се међусобно?
Ој Војводо,
ој Војводо,шубару накриви, има твојих, има твојих, Четника још живих...
Поруке: 80
Теме: 0
Углед:
8
Има ту и нечег што збуњује. Гишка је /казивање на телевизији његове сестре/ послат у Аустралију да убије Ђујића, па када га је упознао каже да није могао да убије тог старог човека који га је опчинио.
Тих деведесетих година у Београд је послат и Лале Јовановић, од стране четника из Аустралије, да извиди да ле је борба против комуниста права или је то неко фолирање, да би знали да ли да шаљу новац за ту борбу.... провео је ту пар месеци каже: "овде се не зна ко пије ко плаћа, враћам се ја назад" /е сад не знам да ли је и Лале био са Ђујићем или неким другим четницима тамо/?
Поруке: 911
Теме: 1
Придружен: Aug 2013
Углед:
129
Ја не знам који су од вас били у војсци а који нијесу. Кад на примјер, неки капетан направи неко велико срње, казне га и деградирају до обичног редова.
Да ли је тај исти још увијек капетан? Није. Не само да га више нико не сматра капетаном, него служи за спрдњу. Назвати га "Капетан", море се само поспрдно.
Па тако и то друго.
То море бити само лажни "војвода". Како Ђујић рече, једно је причао а друго радио. Слизао се са комунистима, тобоже "из виших интереса". Умјесто да их руши остало само блебетање.
(Последња измена: 18-11-2014, 01:09 AM од
мунгос.)
Поруке: 129
Углед:
2
Мунгос је у праву. Само је требао да послуша Роберта Гелбарда или из његове "екипе" и тај био остао "Капетан". Можда би добио и унанпређење.
Поруке: 145
Теме: 9
Углед:
14
Шешељ је против династије Карађорђевић и све се приче завршавају на томе.
Ко није монархиста,нема шта да тражи у четницима.
ЕВО БРАЋЕ ЈОШ СУ ЖИВИ ШТО РАДАВУ ВОДУ ПИЛИ!