Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Србија између истока и запада

(26-11-2014, 12:41 AM)Николај Пише:  А којим су се, по твом мишљењу, мотивима и побудама руководили Павелић и остали Срби, да изврше геноцид над Србима у "НДХ"?

Уозбиљи се.

Престани да тролујеш. Нисмо о томе причали, него о утицају на стварање хрватске нације од стране Беча.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Не брини, немам више питања, одмори.Баја
Одговори

Не схваташ,

ниси ништа постигао троловањем, нити си ишта доказао.

Пребацивањем теме на геноцид ниси доказао да је Јосип Франк вјеверица! Испао си само неозбиљан и без аргумената.

Ја ти поставим извор у коме пише да су му, када се појавио у политичком животу, замјерали то да је:

1. Јевреј,
2. бечки шпијун,

а ти се упињеш да троловањем покажеш како је вјеверица.

То што му је српски звучао горе од престлонаслиједниковог сигурно му није ишло у прилог да је вјеверица.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

(25-11-2014, 11:56 PM)Николај Пише:  Дакле, имамо "Јеврејина" који не зна хебрејски

Што, јел сваки Ром зна цигански? Креза

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Јел ви разликујете појмове:
1. Србин и Србин пореклом - што ће рећи потурица гори од Турчина, и
2. Јевреј и Јевреј пореклом - што ће рећи... ваљда исто.
Како можете за некога коме је чукун-чукун деда, или ко зна ко и ко зна кад, био Србин - тврдити да је Србин?
Јел уопште знате како се одређује нечија национална припадност?
Одговори

Јосип Франк од оца Емануила и мајке Хелене, осјечких Јевреја. Мјесто пребивалишта је Беч. Матерњи њемачки, служио се у обичном разговору мађарским. Српски није течно говорио.

И он је вјеверица, зато што је прешао у римокатолицизам!?

По твоме,
ниједан Јевреј не би постојао, јер једноставно не пролази то што причаш.

Као што сам и раније говорио није Србин мађарског порјекла, него је Мађар, Мађар, а може бити Србијанац, ако је рођен у Србији.

Као што Чечен није Рус чеченског порјекла, а може бити Руские, када има руско држављанство. Мијешаш националност и држављанство.

Нација - крв, идентитет и порјекло. У нацију улазе преци, садашње генерације и будуће.

Одговори

Мађар из Бачке је српског држављанства, мађарске националности, а словачког порекла. По твоме, они су и даље Словаци, иако се сматрају Мађарима?
Одговори

Сада улазиш у домен вјештачких нација. Шта су уопште Мађари, Хрвати, Украјинци, УС Американци...

То о чему ти причаш је за вријеме француске револуције требало да направи кохезију између различитости становништва на територији Француске и створи нешто ново - француску нацију, шпанску нацију (изворна Шпанија је факат Кастиља)... ово би била националност по држављанству jus soli.

Срби, Јевреји, Баски су далекооо старији од тих оквира који се појављују за вријеме француске револуције.

Крв, тј. сродство, идентитет и порјекло чине нацију. Преци, ми и будуће генерације.

Може неко да се назива вјеверицом као у горњем случају, али крв и генетика каже право стање. Нема лажи.

Нација није ствар избора нити релативизма данашњице. Ово говорим по jus sanguinis, грубо - националност по крви (sanguis - крв) или по етичности.

Ено Кљосов је написао добру књигу о генетици и порјеклу нас самих.

Одговори

(24-11-2014, 03:11 AM)херцеговац Пише:  
(23-11-2014, 09:17 PM)Vlad Alekš Пише:  
(23-11-2014, 08:43 PM)Милослав Самарџић Пише:  А које националности је био Никола Пашић?

Konačno neko i to da pita! Smile
Bio je balkanski Jevrejin - Vlah, Cincarin, Kucovlah, Aromunje.

А он ти је позитивна личност?

Meni jeste. A tebi?

(24-11-2014, 09:30 AM)Борко Радовић Пише:  
(23-11-2014, 09:17 PM)Vlad Alekš Пише:  
(23-11-2014, 08:43 PM)Милослав Самарџић Пише:  А које националности је био Никола Пашић?

Konačno neko i to da pita! Smile
Bio je balkanski Jevrejin - Vlah, Cincarin, Kucovlah, Aromunje.

Никола Пашић је пореклом Цинцарин. Цинцари немају никакве везе са
Јеврејима и Власима.

Cincare zovu balkanskim Jevrejima. Zbog kulturnog obrasca sticanja, čuvanja i razvijanja kapitala. Smile
A da li imaju imaju bilo kakve veze Cincari i Vlasi, to će ti najbolje pokazati ako uporediš neku psovku. Na primer:
SMC KAKAC DI ALGINA.

(24-11-2014, 12:58 PM)Громовник Пише:  

Сад ми је јасније зашто је био толика лопина Smile

Него, колико је још цинцара сачињавало његову владу? 5+5

Zašto krađu nisi prijavio nadležnim organima? Smile
Lazar Paču je pored Pašića bio jedan od najuticajnijih radikala. Bio je ministar finansija, razume se. A koje bi drugo ministarstvo pa i interesovalo jednog Cincarina?

(24-11-2014, 06:45 PM)Милослав Самарџић Пише:  Пашић је био Србин, без обзира што му је неко од предака био Цинарин.

Samardžiću, da li znate za onu smešnu epizodu iz Balkanskih ratova kada su Cincari iz Bitolja mislili da dolazi Rumunska vojska, jer su čuli kako ta oslobodilačka vojska govori njihovim jezikom. A ispostavilo se da su to bili Vlasi iz srpske vojske. Smile
Elem, Pašić jeste bio Srbin, iz prostog razloga što su se Cincari vrlo brzo asimilovali. Cincari su stvorili građanski sloj u Srbiji i na taj način se ubrzalo putovanje od zaostale turske kasabe do moderne evropske države. Možemo takođe reći da su velike sile bile nepravedne prema Cincarima što im nisu dozvolile da osnuju svoju državu na Balkanu. Cincari sebe smatraju jedinim pravim nastavljačima kontinuiteta vizantijske države. Doduše, njihov kulturni obrazac im je izdiktirao i njihovu sudbinu - da ne ulažu previše u vojsku i državu već da se okrenu trgovini i finansijama. Utopili su se u sve balkanske narode, i na neki način vaskrsli Vizantiju pod tuđim imenima.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Нација није само ствар "крви" него и избора. Само су нацисти (и Херцеговац) признавали искључиво ово прво. Тако су нацисти поубијали и оне Јервреје који су се искрено сматрали Немцима, чак немачким националистима, јер им није дозвољено да буду то што хоће, због њихових идиотских расно-политичких теорија.

Припадност нацији је и ствар избора, а Херцеговчево стално помињање неке веверице није ништа друго до феномен који се у логици назива замена аргумента аналогијом (погрешном). Јер човек бирајући да буде Србин или Хрват, Јеврејин или Хрват итд., остаје и даље само човек, људско биће, хомо сапиенс, за шта год да се определи, а бирајући да буде веверица или било која друга животиња, опет остаје само човек (не баш нормалан, али ипак).

Да је само крв битна, особа којој су оба родитеља из мешовитих бракова би ваљда требало да има четири националности. А шта је тек онај коме су родитељи непознати - марсовац, веверица?

Цитат:Нација - крв, идентитет и порјекло. У нацију улазе преци, садашње генерације и будуће.
И опет се намерно враћам на усташе, јер Херцеговац бежи од тога, увиђајући да је глупост то што прича. Значи у српску нацију улазе и деца Павелића, Лубурића, Изетбеговића и осталих? Дал' да им дамо националну пензију?Blush
Одговори

(26-11-2014, 10:47 AM)Николај Пише:  Нација није само ствар "крви" него и избора.

Па јел једног или другог? Не може оба истовремено.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Једног или другог, нисам рекао истовремено. Ако неко хоће да буде Хрват, слободна воља онда има предност над пореклом.
Одговори

Па ти лупаш као Максим по дивизији.

Ја ти говорим по закону имаш неколико врста дефинисаности од која је једна у буквалном преводу по крви у суштини као што сам већ написао по СРОДСТВУ, а друга по државности и сада си ти паметан па опет спинујеш па Херцеговца повезујеш са нацистима!?

Ту провлачиш тезу да су нацисти измислили националност по крви, а то је старије и старије и старије од њих, али сада долазим до тога да ли си само злонамјеран или тотални дудук?

Жао ми је што покушаваш то што радиш.

Кажеш хрвати су Срби, што и јесте факат. Каква жеља, какви бакрачи. Ти желиш да будеш вјеверица, сквичиш по читав дан и скакућеш, а опет ниси вјеверица, јер ти гени тврде другачије!

Релативизација долази са овим концептом данашњице, све је дозвољено, све је релативно... е видиш, јесте ... да не псујем!

Истина је само једна!

Можеш ти да лажеш себе да си вјеверица, али не можеш све нас! Можда неке будале, али не све.

Могу хрвати да лажу себе, могу Украјинци да лажу себе да су изворни Руси, а ови други Татари и све шта још нису, али не могу да лажу генетику, не могу да лажу ко су били њихови преци, да су славили славу, да су им олтари били уређени по Православном, да су говорили СРПСКИ, док Вук није урадио што је урадио...

То није релативно, то је ИСТИНА.

Можда када бих те усликао и донио слику вјеверице да упоредиш, би се у теби јавило толико одбијање да би вјеверицу прогласио за моржа, а себе за прототип вјеверице!

У науци, нема ништа како ја хоћу и желим.

Треба да оперишем свињу и морам је бацити у наркозу, а ја ХОЋУ и ЖЕЛИМ да користим халотан, а знам да ће она пасти у шок и цркнути! Дођем на суд пошто ме сељак тужи и кажем:
Ја сам то желио и ја то хоћу!

Судија се насмије и каже:
Е, нисам знао да ти то желиш! Пошто ти то желиш, слободан си!

Одговори

Цитат:Ја ти говорим по закону имаш неколико врста дефинисаности од која је једна у буквалном преводу по крви у суштини као што сам већ написао по СРОДСТВУ, а друга по државности и сада си ти паметан па опет спинујеш па Херцеговца повезујеш са нацистима!?
Стварно бре Херцеговац немаш појма о чему причаш. Ти ћеш мени да говориш о закону.

Прво наш закон (Породични закон конкретно, што ти наравно није познато) предвиђа три врсте сродства (што такође не знаш). Једно је крвно, то је биолошка, природна веза између две особе, друго је адоптивно које се заснива усвојењем, и треће је тазбинско које настаје закључењем брака (ташта-зет, свекар-снаја итд.)

Сродство настало усвојењем, у потпуности је изједначено са крвним у свим правима и обавезама. Дакле када неко неког усвоји, закон сматра као да су крвни сродници. Према томе, то да закон фаворизује крвно сродство (ако си то хтео да кажеш, пошто ти је ова реченица тотално конфузна) нема везе са везом. А ова одвала да постоји и друго "сродство по држављанству" или шта ли си већ хтео да кажеш, не заслужује било какав коментар.

Него да те питам, коме би требало да се обратимо за ратну одштету због геноцида који су извршили Павелић и остали Срби над Србима за време Другог светског рата? Двоумим се између Републике Србије и Републике Српске. Ипак су многи од тих Павелићевих Срба пореклом са територије данашње Српске, али с друге стране Србија је матица свим Србима па и Павелићу, тако да сам сад у великој дилеми.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним