Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Да ли планирате да напишете Титов ратни пут, као што сте за Дражу?
Поруке: 496
Теме: 40
Придружен: Jul 2013
Углед:
98
(03-12-2014, 02:44 AM)Милослав Самарџић Пише: Нисам читао. Јел има на нету?
Нема. Погледаћу по неким књижарама, мислим да се може наћи, ал хтједох прво да вас питам. Иначе, видио сам је на неком штанду прије пар мјесеци и чини ми се да није преобимна, па бих је могао скенирати.
Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Поруке: 12
Теме: 0
Придружен: Aug 2013
Углед:
5
Господине Милославе, хоће ли бити у понуди четнички календари за 2015. годину?
Поруке: 496
Теме: 40
Углед:
98
Гледам данас дискусију о војводи Ђујићу на форуму "Српски националисти", и у једном коментару прочитам:
Цитат:Немачки извештај из новембра 1943:
Војвода Ђујић. Љотићев присталица. Дража Михаиловић врши стални притисак да би га придобио за себе. Прислушкивањем је више пута доказано да је Ђујић слао лажне извештаје Д. М. како би се извукао испод његовог утицаја. Од стране дивизије Ђујић се, уз намерно претеривање, приказује као нарочито активни борац против комунизма у сарадњи са немачким Вермахтом.
Да ли вам је познат овај извјештај?
Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Поруке: 17,018
Теме: 632
Углед:
1,881
Јесте. Има свакаквих извештаја. Овај је бесмислен.
Поруке: 4,406
Теме: 55
Углед:
651
То је једини "доказ" љотићевцима да је Ђујић био човек Димитрија Љотића. Само се на тај документ позивају, и ни на један више. Прећуткују онај немачки извештај из маја 1944. где се каже да је Ђујић у вези са Дражом и да прима од њега наређења. А можда им није ни познат, јер се и иначе не оптерећују превише документима у расправама. По томе се разликују од комуниста.
Поруке: 3,187
Теме: 51
Углед:
372
Има и оних слика из Словеније...
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Поруке: 4,406
Теме: 55
Углед:
651
Има, али не значи да је постао њихов. Баш обрнуто, љотићевци који су прешли у Италију са њим постали су део ЈВ, као Шумадијска дивизија ако се добро сећам.
Поруке: 3,187
Теме: 51
Углед:
372
То јесте, али није сматрао Љотића и његове људе непријатељима, као што их је сматрао Дража.
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!