Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

У књигама насталим после резолуција ИБ-а су се помињали следећи подаци:
”1.219 силовања, 359 покушаја силовања, 111 силовања са убиством, 248 силовања са покушајем убиства, 1.204 пљачке са телесним повредама опљачканих.”
Проблем са овим подацима је што су исувише прецизни. Па толико прецизно нису пописани ни сви страдали током рата. Тешко да су могли да попишу све то у тренуцима кад је мењана власт, поготово јер већина жртава силовања не пријављује злочин. Додатна сумња је што је ово објављено у време захлађења односа. Ове податке зато треба узети са великом резервом.
Одговори

Гледао сам на ''Хисторију'' долументарац о силовањима у Немачкој, кажу да је било чак 30 милиона силовања Немица, од стране Совјета.
Имате ли неке податке о овоме? Било је доста интервјуа са жртвама и то делује уверљиво, али, како проверити цифру...
Одговори

То је претерана цифра, ја сам негде прочитао да се тај број креће око милион, али и то је под знаком питања.
Одговори

Јел уопште било санкционисано силовање код њих? Ђилас пише да није.
Одговори

Цела прича око совјетских силовања у Немачкој је на још климавијим ногама.
На основу једне ”студије” су дошли до броја од 2 милиона.
”Студија” зато што су узели податке из једне болнице. Нашли су да су 2 (две) жене пријавиле да је отац детета Рус, па су онда на основу некакве статистике да одређени проценат абортира у случају да затрудни после силовања, па колико силовања није пријављено, колико процентуално та болница лечи становника дошли до броја од два милиона.
Али то се некако примило и понавља до данас.
Одговори

Али код Црвене армије није било забране силовања, пљачки, и сл?
Одговори

(17-12-2014, 06:11 PM)Милослав Самарџић Пише:  Али код Црвене армије није било забране силовања, пљачки, и сл?

Нетачно.
Негде сам видео статистику за осуђене војнике, али сад не могу да је нађем.
Одговори

Силовали су и пљачкали по Србији где год су прошли у шумадији је позната њихова реченица коју су изговарали приликом извођења стоке из штала српских домаћина,,Ја те ослљоботит или устрељлит,,дуго су је стари домаћини памтили а памте је и дан данас њихови потомци.
Одговори

У мом крају није било силовања, али има пар анегдота о њиховој фаталној потреби за алкохолом.
Код једног домаћина су тако нашли буре ракије. Како на бурету није било шејтова, а много им се пило, један је пуцао из пиштоља у буре, а онда би стављали порције испод отвора и у њих точили ракију. Када ниво ракије падне испод рупе од метка, овај испали поново метак али сада још ниже, и тако све док нису дошли скоро до дна.

На другом месту, један совјетски војник је отворио шејтов од бачве, легао испод њега и тако пио.
Одговори

(17-12-2014, 06:33 PM)ватхра Пише:  
(17-12-2014, 06:11 PM)Милослав Самарџић Пише:  Али код Црвене армије није било забране силовања, пљачки, и сл?

Нетачно.
Негде сам видео статистику за осуђене војнике, али сад не могу да је нађем.
А масовна силовања од стране партизана, је ли Вам познато нешто?
Одговори

Има ли календара за 2015?

Smile
Одговори

Да не вртим сад ОПШТУ, Милославе- Да ли је могуће да су у Београду постојале радио-станице, а да нису биле под контролом Драже? Дакле. да буде јасније, да ли су Енглези имали радио-станицу у Београду, независно од четника?
Одговори

Занимљиво питање.
Нит га је ко постављао, нит ко одговарао.
Рекао бих да нису, да су Попов и остали радили преко четника. То се помиње, а нигде нисам нашао да се помиње енглеска станица у БГ.
Одговори

(17-12-2014, 09:04 PM)ултра-националиста Пише:  Има ли календара за 2015?
Има, од идућег петка.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним