Оцена Теме:
  • 46 Гласов(а) - 4.52 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(17-12-2014, 06:11 PM)Милослав Самарџић Пише:  Али код Црвене армије није било забране силовања, пљачки, и сл?

Нетачно.
Негде сам видео статистику за осуђене војнике, али сад не могу да је нађем.
Одговори

Силовали су и пљачкали по Србији где год су прошли у шумадији је позната њихова реченица коју су изговарали приликом извођења стоке из штала српских домаћина,,Ја те ослљоботит или устрељлит,,дуго су је стари домаћини памтили а памте је и дан данас њихови потомци.
Одговори

У мом крају није било силовања, али има пар анегдота о њиховој фаталној потреби за алкохолом.
Код једног домаћина су тако нашли буре ракије. Како на бурету није било шејтова, а много им се пило, један је пуцао из пиштоља у буре, а онда би стављали порције испод отвора и у њих точили ракију. Када ниво ракије падне испод рупе од метка, овај испали поново метак али сада још ниже, и тако све док нису дошли скоро до дна.

На другом месту, један совјетски војник је отворио шејтов од бачве, легао испод њега и тако пио.
Одговори

(17-12-2014, 06:33 PM)ватхра Пише:  
(17-12-2014, 06:11 PM)Милослав Самарџић Пише:  Али код Црвене армије није било забране силовања, пљачки, и сл?

Нетачно.
Негде сам видео статистику за осуђене војнике, али сад не могу да је нађем.
А масовна силовања од стране партизана, је ли Вам познато нешто?
Одговори

Има ли календара за 2015?


Smile
Одговори

Да не вртим сад ОПШТУ, Милославе- Да ли је могуће да су у Београду постојале радио-станице, а да нису биле под контролом Драже? Дакле. да буде јасније, да ли су Енглези имали радио-станицу у Београду, независно од четника?
Одговори

Занимљиво питање.
Нит га је ко постављао, нит ко одговарао.
Рекао бих да нису, да су Попов и остали радили преко четника. То се помиње, а нигде нисам нашао да се помиње енглеска станица у БГ.
Одговори

(17-12-2014, 09:04 PM)ултра-националиста Пише:  Има ли календара за 2015?
Има, од идућег петка.
Одговори

Господине Самарџићу, хтео сам да вас питам како стоји издаваштво на енглеском језику по питању борбе за рехабилитацију Драже Михаиловића за страну публику и аргумената у прилог томе, пре свега мислим на домаће ауторе?

Посебно што хрватски аутори често пишу на енглеском језику на ту тему, изузетно су активни и у том издаваштву цитирају често титоистичке изворе и ауторе као примарну литературу.

Исто тако, појавила су се пропагандистичка дела неких западних аутора, током деведесетих и касније на тему Михаиловића и четника у сврху генералног сатанизовања Срба и оправдавања западне политике спрам Срба током деведесетих.

Нарочито, што велик број хрватских аутора одмах после објављивања своје књиге у Хрватској, одмах објаве и на енглеском. После се дела тих аутора често цитирају у страним изворима као секундарна савремена литература на енглеском језику на тему Балкана и историје бивше Југославије, док наших аутора на ту тему на енглеском језику, чини се да скоро нема, тако да су од савремене секундардне литературе на ту тему достпуни само аутори који заступају прохрватско гледиште, а знамо шта то значи.
Одговори

Стоји врло слабо, да не кажем - никако. Очигледно је да прокомунистичке књиге финансирају стране државе и фондације. Наша држава такође и даље финансира античетничку пропаганду, нпр. ТВ серија ''Равна Гора'', Субнор и његово издаваштво, разне ''антифашистичке'' организације... На
катедрама за историју и даље се користи књига Бранка Петрановића писана 1978, дакле у Титово време.
Другим речима, код нас је, као и раније, све сведено углавном на иницијативу појединаца, а то је трновит пут. Нпр. неколико млађих емиграната из Америке превело је моју књигу ''Срби против Вермахта'', али сада су они у личним проблемима - нема посла, мање плате итд. - па је налажење издавача неизвесно. Коста из Париза је понудио моје чланке часопису ''Магазин 39-45'' и они су их прихватили. И он и неки други емигранти ће помоћи око пласмана документарца ''Краљевина Југославија у Другом светском рату'' на Западу. Мање-више - то је то.
Одговори

(21-12-2014, 02:04 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(17-12-2014, 09:04 PM)ултра-националиста Пише:  Има ли календара за 2015?
Има, од идућег петка.

Ја прије неки дан у кафани сједим, кад човјек неки донесе календар. У мјесецима има 2-3 Дражине слике-портрети, Дража са Мекдаулом, Ђујић, Калабић, онај Кукуљац...
Одговори

Видео сам и ја један, има слика скинутих са Интернета. Ваљда са нашег сајта, али примарно су биле на нашем сајту.
Одговори

Све су са интернета тј. Погледа.
Ова је са Мекдауелом за један мјесец:
[Слика: 21_Mekdauel_sedi_u_sredini_levo_od_Draze_1024x76.jpg]
Одговори

Видим,читају се Погледи . . .
http://www.telegraf.rs/vesti/1355269-sak...-1944-foto

Вахтрин цитат чини ми се . . .
Цитат:1219 silovanja, 359 pokušaja silovanja, 111 silovanja sa ubistvom, 248 silovanja i pokušaja ubistva

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 18 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним