Оцена Теме:
  • 7 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ!!!

http://www.eparhija-prizren.org/

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Jos jedna u nizu propaganda sa jeretickih sajtova,koja nije u duhu Pravoslavlja!
Одговори

А шта то ради владика Артемије а да није у духу православља???

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Smederevo,bolje da si pitao "sta ne radi"!
Одговори

Па добро,реци ми шта то лоше ради?

ПРОГЛАС
С обзиром да је трон Епархије рашко-призренске узурпиран од стране незаконитог Епископа, који се налази у расколу са Једном, Светом, Саборном и Апостолском Црквом, те да је Епископу рашко-призренском Артемију, од стране такође незаконитих муслиманских власти у Приштини, а на захтев из узурпираног средишта Православне Епархије у Грачаници, уз сагласност и благослов Патријарха Српског и Синодалаца из Београда[1], физичком силом онемогућен приступ својој пастви и својој Епархији[2], Епископ рашко-призренски принуђен је да борави ван граница своје Епархије.

Узурпиравши трон, нелегална управа узурпирала је и све органе функционисања Епархије. Стога, у циљу постепеног васпостављања и омогућавања функционисања Епархије рашко-призренске у прогонству у којем се налази, Епархија установљује своју интернет-страницу на адреси www.eparhija-prizren.org, путем које ће се обраћати јавности, саопштавати информације које се тичу њеног живота и рада, и износити релевантне ставове поводом актуелних догађања.

На адреси www.eparhija-prizren.org биће доступни подаци о активностима Епископа рашко-призренског г. Артемија, као и могућност контакта са Управом Епархије.

+++

[1] Тиме су Патријарх Српски и Синодалци изразили, не по први пут, да признају безаконо насталу државу Косово и њене нелегалне институције, овога путa обраћајући се муслиманској Влади да прогна Православног Епископа и монахе из своје Епархије и манастира у којима живе, драматично слабећи на тај начин и онако веома ослабљен корпус српског народа на Косову и Метохији.

[2]Канони строго забрањују Епископу да дуже одсуствује из своје Епархије, осим када је физички онемогућен да јој приступи, као у случају запоседнутости Епархије од стране варвара. Данашње одсуство Епископа Артемија из своје Епархије оправдано је сличном ситуацијом.

Одговори

Sve su to dezinformacije sto dajes! Sto se tice samog bivseg-vladike Artemija,dovoljno se da videti da je sa svojim monasima i vernicima zapoceo nagrizati sam temelj nase Crkve!
Одговори

Реци побратиме конкретно,шта то лоше ради владика Артемије?????Шта то лоше раде монаси епархије рашко-призренске у егзилу????
Темељ наше цркве нагриза се вековима,наметањем екуменизма,сменом и убиствима патријарха и владика,подмићивањем и сличним ђаволским стварима.
Али са нама је Бог па се не бојимо!!!

Одговори

Koji je to Bog s vama? Da li nas Bog ili umisljeni bog? Zar su svi drugi bez Boga a samo vi nekolicina usijanih glava sa Bogom? Nema izolovanosti u Pravoslavlju,niti treba smatrati sebe u krugu izabranih,dok svi drugi,cak i Patrijarh i Vladike i Jereji...su u prelesti. To samo govori koliko je sektaski mentalitet uzeo maha u okviru Pravoslavlja. Sve to sto iznosis u vezi ekumenizma i u vezi Crkve- protivreci Ohridskom Prologu i njegovom autoru...koga postavljas ovde na forumu,sto je za svaku pohvalu.
Одговори

Бог је један!И сви смо ми Божијих руку дело!
Не видим шта то противречи Охридском прологу и владики Николају!
Противречим само теби,јер без разлога осуђујеш неког без доказа!
Све ми више личиш на јеврејске свештенике који вичу РАСПНИ ГА,РАСПНИ ГА!

Одговори

Itekako protivreci tvoje izlaganje i iznosenje dezinformacija! A to "Sve mi vise licis na jevrejske svestenike koji vicu RASPNI GA,RASPNI GA!" je obicna projekcija,nametanje neceg svojeg drugome. Uzdravlje!
Одговори

Мени се твоје мишљење не свиђа и чињенично сам те демантовао вечерас у неколико постова на форуму.
Ти ниси изнео ни један ваљани доказ твоје приче и ниси ми одговорио на пар питања која сам ти поставио,вртиш једну те исту причу у круг називајући истинске борце за очување Светосавља секташима.Ја не намећем своју причу и излагање никоме,али ко има уши чуће,а ко има очи видеће.
Размисли мало зашто је стање у Србији овакво какво је,тј.да нас сви запишавају како стигну,да ли је то због оних на власту који воде народ или нас "шачица" који се боримо за спас Србског рода???

Одговори

I ocekujem da nece da ti se svidi moje misljenje! Treba licno misljenje poistovetiti,u pogledu vere,sa Svetootackim misljenjem a ne sa nekolicinom verskih fanatika! I nije to problem,vec je problem sto ne ponires malo dublje u ovu problematiku. Stanje je tako-kako je,uvek ocajno,ali za to su odgovorni oni koji vise vole lazi i manipulacije od istine. Sto se tice stanja u Crkvi...ogovorni su oni koji sebe iskljucuju iz maticne Crkve i koji nazivaju sebe "borcima Svetosavlja"...prodavajuci nam jeftino lazno pravoslavlje i laznu istoriju,ljoticevski obojenu.
Одговори

Како може да ми се свиђа мишљење екуменисте и новотарца!
Па наравно да је моје мишљење поистовећено са Светоотачким предањима!
Опет си се ухватио за Љотића и опет се вртиш причом у круг!Па није владика Артемије кривац за стање на КиМ,већ они који су га сменили и они који су његову смену подржали!
Патријарх Србски столује у Пећи и бира се вољом Светога духа,а не вољом папе и његових слугу!
Даклем да резимирамо ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ!

Одговори

Patrijarh Srbski je i izabran voljom Duha Svetoga,sa time nema sale! Nije zgodno u ovom forumu iznositi takve zilotske parole i etikete. Budi malo pribran Smederevo!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним