Оцена Теме:
  • 7 Гласов(а) - 2.57 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Екуменизам

(22-03-2015, 04:12 PM)смедерево Пише:  Опет ти кажем,не нападам ја Цркву,већ критикујем и коментаришем ставове појединих епископа и свештеника,као и ти оца Симеона!Ја Милоја нисам ни једном споменуо,већ га ти стално спомињеш,човека не познајем!
Народ сам увиђа стање ствари,па према томе и расуђије и осуђује,ја лично никога нисам терао ни приморавао да да иде било где!
Борба против екуменизма и католичења треба да буде непрестана!

Сирома'

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Нападаш Цркву, ако подржаваш Артемијев раскол
не само Српску већ и организам свих Православних Цркава.
Мислиш да Артемије неће правити "катакомбе" и ван СПЦ.

Милоја нападам јер вешто манипулише лажима и истином, и обмањује народ,
(за то је и школован), такође има врло много утицаја на Артемија,
нажалост Артемије је и на Косову био у власти својих саветника и секретара.
Као и омиљених људи.
Када су му говорили ко је например Вук Драшковић није хтео
да верује, већ је трчао код њега да му чује глас.
Када су ми говорили ко је Бранислав Перановић, такође није хтео да чује.
Има доста таквих случајева.
Све то што преносиш је углавном инаспирисано или наручено од Милоја
или написано од Влада Димитријевића, нажалост, човека који је давно изгубио компас.

Жао ми је што се Артемије препустио Милојевом казану.
Одвојио је монахе од Свтог Петра Коришког, а дао их Милоју даму чувају овце у етно селу.
Нажалост Артемијевој гордости су потребна масе да се храни.

Нападаш Цркву, када подржаваш глупе наслове типа "смена Филарета увод у католичење"
То су злонамерни текстови уперени против целе Цркве и осуђују целу Цркву, а бране (боље да не пишем).

Нападаш Цркву узимањемњем на себе права да судиш епископима за грехе.
То значи да не верујеш да Бог брине о Цркви.
И мени се не свиђе што су палили свеће у Синагоги, а и епископа Иринеја лично познајем
и сигуран сам да је један од најправославних епископа, и да ако сви издају он неће.
Али наравно да не сматрам да је Иринеј истина, или да је непогрешив. Наравно да може да погреши.
Е сад што је Артемије љубоморан на њега тоје друга ствар.
Одговори

Нажалост СПЦ полако клизи у загрљај ватикана.Видим да је твоја опсесија према Милоју веома изражена,рекао сам ти већ да му се лично обратиш ако ти нешто смета.
Осуђујеш Владику Артемија без доказа и аргумената,по принципу непроверених информација са интернета и оптужби У92 и Бљица.
Сугурно ми ти нећеш забранити критику епископа и свештеника овде а и било где јавно.По твоме они су владике и свештенство и ако они кажу да треба да се са Богословског факултета склони Аве Јустина догматика,да треба да се уведе нови календар,да треба се пале свеће по синагогама и катедралама и заједно служи литургија онда то морамо сви да прихватимо.Е ПА НЕ МОРАМО И НЕЋЕМО!СВИ КОЈИ ПРИХВАТАЈУ ТАКВЕ СТАВОВЕ И ПОНАШАЊА УПРАВО СУ ТИ КОЈИ ЦЕПАЈУ ЦРКВУ И ПРАВЕ РАСКОЛ!
БОГ ће сачувати Цркву,а ко је расколник и јеретик време ће показати!

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Мислиш ли то на Артемите и Акаките? Да поновимо- Јеретик увек ће признати да је грешник, али никад
неће признати да је у заблуди и да је Расколник!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Ти си јединствен случај,за тебе се тражи шифра у Лази,јер такве пацијенте још нису имали!

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Не вреди Смедерево, без љутње! Морамо да разобличавамо Расколнике- Истиногубце.

Д М
Одговори

Само ти дечко ради свој посао!

Одговори

Часно, истинито и поштено! Увек на бранику наше Цркве и Отаџбине! Ваистину!

Д М
Одговори

То му дође као неки предизборни слоган,за наивне и лаковерне гласаче?

Одговори

Мислиш...наивне и лаковерне Артемите? Јок

Д М
Одговори

(22-03-2015, 11:21 PM)смедерево Пише:  Нажалост СПЦ полако клизи у загрљај ватикана.Видим да је твоја опсесија према Милоју веома изражена,рекао сам ти већ да му се лично обратиш ако ти нешто смета.
Осуђујеш Владику Артемија без доказа и аргумената,по принципу непроверених информација са интернета и оптужби У92 и Бљица.
Сугурно ми ти нећеш забранити критику епископа и свештеника овде а и било где јавно.По твоме они су владике и свештенство и ако они кажу да треба да се са Богословског факултета склони Аве Јустина догматика,да треба да се уведе нови календар,да треба се пале свеће по синагогама и катедралама и заједно служи литургија онда то морамо сви да прихватимо.Е ПА НЕ МОРАМО И НЕЋЕМО!СВИ КОЈИ ПРИХВАТАЈУ ТАКВЕ СТАВОВЕ И ПОНАШАЊА УПРАВО СУ ТИ КОЈИ ЦЕПАЈУ ЦРКВУ И ПРАВЕ РАСКОЛ!
БОГ ће сачувати Цркву,а ко је расколник и јеретик време ће показати!
Таман помислиш, овом човеку се нешто може објаснити,
а он поново вади истрошене аргументе.

Српска Црква није у загрљају Ватикана, већ ви језуити.

Милојем сте опчињени ви, јер стално износите његове подвале као истине. Кад то престанете нећу га ни поменути.

Артемије је расчињен, и води парацрквену организацију,
ако то треба да ти се доказује, онда се предајем.

Докази о Артемију су изношени и објаснио сам ти како и зашто.

А и у вези догматике ти је лепо објашњено, нема намеру да понављам.

Нови календар нико не уводи, нити га ко предлаже. То је само ваша подвала. Као и долазак папе 2013.

Заједничко служење литургије у СПЦ се није десило.

И то да вас неко приморава на нешто од тога је ЛАЖ. Нити Црква има текве механизме, нити сте ви у СПЦ.

СПЦ се сетите само кад вам је досадно па некога треба да оговарате и нападате.
Да вам је савест мирна код Артемија би били срећни и задовољни,
али није мирна и уместо да се покајете и поправљате свој немир сте усмерили против Цркве Христове.
Црква ће опстати ко краја века, а ви мислите шта ће те.

Раскол правиш ти и теби слични следбеници расколника Атремија.
И научи већ једном шта је раскол, а шта јерес, а шта незнање.
А пре свега шта је Црква Христова, и да Бог не жури.
Одговори

Сви православни екуменисти се боје ставова овог света и презирања и омаловажавања "већине", боје се од "силе" издајника, страх их је да се супротставе и да противурече представницима власти (државне, црквене, европске) који намећу законе или одлуке које воде у отпадништво, страхују да не врше "дискриминацију", боје се ношења тешког крста трпљења исмевања и клевете, стид их је да буду названи "екстремистима", "фанатицима", "фундаменталистима", "онима који су при издисају", "провинцијалистима", "бунтовницима" и "богомољцима" ради праве и истините вере у Господа Христа.

Одговори

(23-03-2015, 08:34 AM)смедерево Пише:  Сви православни екуменисти се боје ставова овог света и презирања и омаловажавања "већине", боје се од "силе" издајника, страх их је да се супротставе и да противурече представницима власти (државне, црквене, европске) који намећу законе или одлуке које воде у отпадништво, страхују да не врше "дискриминацију", боје се ношења тешког крста трпљења исмевања и клевете, стид их је да буду названи "екстремистима", "фанатицима", "фундаменталистима", "онима који су при издисају", "провинцијалистима", "бунтовницима" и "богомољцима" ради праве и истините вере у Господа Христа.

Лошијег ли и неуког ли текста не прочитах одавно! Сирома'

Одакле ископа то? Са Курира или Блица? Јок

Д М
Одговори

(23-03-2015, 08:34 AM)смедерево Пише:  Сви православни екуменисти се боје ставова овог света и презирања и омаловажавања "већине", боје се од "силе" издајника, страх их је да се супротставе и да противурече представницима власти (државне, црквене, европске) који намећу законе или одлуке које воде у отпадништво, страхују да не врше "дискриминацију", боје се ношења тешког крста трпљења исмевања и клевете, стид их је да буду названи "екстремистима", "фанатицима", "фундаменталистима", "онима који су при издисају", "провинцијалистима", "бунтовницима" и "богомољцима" ради праве и истините вере у Господа Христа.

Лако је теби да се "супростављаш" кад те нико ниша не пита,
нико не мари за твоје мишљење и низашта и ни за кога не одговараш.
Кад би био на одговорном месту био би мањи од маковог зрна.

Овако можеш да "ревнујеш" на празно колико оћеш,
и да нападаш на оне који се неће бранити.
Све у свему грешиш се без разлога и губиш време.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним