(22-03-2015, 11:21 PM)смедерево Пише: Нажалост СПЦ полако клизи у загрљај ватикана.Видим да је твоја опсесија према Милоју веома изражена,рекао сам ти већ да му се лично обратиш ако ти нешто смета.
Осуђујеш Владику Артемија без доказа и аргумената,по принципу непроверених информација са интернета и оптужби У92 и Бљица.
Сугурно ми ти нећеш забранити критику епископа и свештеника овде а и било где јавно.По твоме они су владике и свештенство и ако они кажу да треба да се са Богословског факултета склони Аве Јустина догматика,да треба да се уведе нови календар,да треба се пале свеће по синагогама и катедралама и заједно служи литургија онда то морамо сви да прихватимо.Е ПА НЕ МОРАМО И НЕЋЕМО!СВИ КОЈИ ПРИХВАТАЈУ ТАКВЕ СТАВОВЕ И ПОНАШАЊА УПРАВО СУ ТИ КОЈИ ЦЕПАЈУ ЦРКВУ И ПРАВЕ РАСКОЛ!
БОГ ће сачувати Цркву,а ко је расколник и јеретик време ће показати!
Таман помислиш, овом човеку се нешто може објаснити,
а он поново вади истрошене аргументе.
Српска Црква није у загрљају Ватикана, већ ви језуити.
Милојем сте опчињени ви, јер стално износите његове подвале као истине. Кад то престанете нећу га ни поменути.
Артемије је расчињен, и води парацрквену организацију,
ако то треба да ти се доказује, онда се предајем.
Докази о Артемију су изношени и објаснио сам ти како и зашто.
А и у вези догматике ти је лепо објашњено, нема намеру да понављам.
Нови календар нико не уводи, нити га ко предлаже. То је само ваша подвала. Као и долазак папе 2013.
Заједничко служење литургије у СПЦ се није десило.
И то да вас неко приморава на нешто од тога је ЛАЖ. Нити Црква има текве механизме, нити сте ви у СПЦ.
СПЦ се сетите само кад вам је досадно па некога треба да оговарате и нападате.
Да вам је савест мирна код Артемија би били срећни и задовољни,
али није мирна и уместо да се покајете и поправљате свој немир сте усмерили против Цркве Христове.
Црква ће опстати ко краја века, а ви мислите шта ће те.
Раскол правиш ти и теби слични следбеници расколника Атремија.
И научи већ једном шта је раскол, а шта јерес, а шта незнање.
А пре свега шта је Црква Христова, и да Бог не жури.