Поруке: 2,247
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
(15-04-2015, 06:54 PM)мунгос Пише: Да није било "југославије", не би било ни комунизма код Срба, нити би Срби ушли у Други свј. рат наглавачке и у потпуном расулу.
Чак и ако би било комунизма, он би био српски, а не југословенски. И не вјерујем да би нанио Србима толко штете колко југословенски.
Zašto misliš da bi srpski komunizam bio bolji od jugoslovenskog komunizma? U čemu bi bila razlika?
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Поруке: 911
Теме: 1
Придружен: Aug 2013
Углед:
129
Зато што би вођа био Србин, а не несрбин окружен српским јањичарима, који су сами елиминисали сваког Србина комунисту који је иоле српски мислио (метак у леђа и прогласе га за народног хероја). И зато што не би било југословенског проблема, који је био сто пута тежи него сам комунизам.
Срби као највећи народ у обе "југославије" имали су само да се жртвују за свију и да свима жртвују своје интересе. Најприје Хрватима, а онда свима редом.
Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Поруке: 160
Теме: 0
Придружен: Feb 2015
Углед:
19
Када сам рекао хрватски комунизам мислио сам на интересе које је остварио код нас.
Али управо због матрице комунизма која је примењена код нас, већински народ угњетава мањинске и треба му стати на пут, не видим да је исправно писати ех само да је био српски. Јер се те две ствари потиру.
И тачно је да није био руски управо из тог разлога, већински народ....
Много је, чак и превише ту ситуација шта би било кад би било.
Углед:
129
Не хрватски него југословенски.
Хрвати су се сналазили како су знали.
Нијесу Видовдан који се пола вијека славио као државни празник, Србије и Црне Горе, укинули Хрвати, него Србин - краљ Александар.
Штета коју су Срби трпили, није узрокована комунизмом, колко југославијом и југословенством. Српска "хегемонија" и слабљење Срба (као државна политика), то су југо проблеми, који су постојали и прије комунизма.
(Последња измена: 17-04-2015, 01:18 PM од
мунгос.)
Углед:
515
(17-04-2015, 12:51 PM)мунгос Пише: Зато што би вођа био Србин, а не несрбин окружен српским јањичарима, који су сами елиминисали сваког Србина комунисту који је иоле српски мислио (метак у леђа и прогласе га за народног хероја). И зато што не би било југословенског проблема, који је био сто пута тежи него сам комунизам.
Срби као највећи народ у обе "југославије" имали су само да се жртвују за свију и да свима жртвују своје интересе. Најприје Хрватима, а онда свима редом.
Ja tebe stvarno ne razumem. Ispade da je komunizam dobar samo ako je nacionalan.
Upamti dobro - kao što ne postoji liberalni komunizam, tako isto ne postoji ni konzervativni komunizam. Ili možda postoji, i zove se nacionalsocijalizam? Da li znaš da je Latinka Perović "liberal"? Komunista liberal je contradictio in adjecto. Nonsens. Isto to važi i za komunistu nacionalistu.
Углед:
129
Не испада. Није добар никако. Али је милион пута бољи, у српскоме случају, као српски, као национални, него као интернационални (југословенски) - усмјерен против Срба.
Југославија није могла ни постати ни постојати, без да Срби, као највећи народ, јој жртвују све своје па и највиталније интересе. Другачије никако. Ко то не разумије, тај не разумије ништа. И то на такав начин, да други (посебно други по величини народ) не жртвују ништа, а да само убирају плодове сваке српске жртве. Тако и никако друкчије.
Нек се сви подмире, а Србима, ако шта остане - остане. Кога боли нека ствар ... И онда се Срби жале на "светску неправду, вековне непријатеље итд."
Поруке: 1,793
Теме: 10
Придружен: Jul 2013
Углед:
258
Не видим како комунизам који му брани цркву, Бога, крсну славу, Краља, славну историју, уништава интелектуалу, итд - може икако бити добар за Србина. Икако.
Углед:
515
Vi krenuli Srbi, pa Srbi. Evo ja sam Cincarin. Komunizam nije bio dobar za mene. Kao da su samo Srbi najebali zbog komunizma.
(17-04-2015, 01:32 PM)Павле Пише: Не видим како комунизам који му брани цркву, Бога, крсну славу, Краља, славну историју, уништава интелектуалу, итд - може икако бити добар за Србина. Икако.
Upravo tako, pod uslovom da sam dobro razumeo.

Komunizam je kao prvo protivprirodan. Pa zatim i anticivilizacijski, antikulturni, antireligiozan, antiekonomski, antirazumni, pa na kraju i antisrpski. Ili anticincarski, svejedno.
(Последња измена: 17-04-2015, 02:37 PM од
Vlad Alekš.)
Поруке: 1,793
Теме: 10
Углед:
258
Разумем ја њега, не брани он комунизам. Само каже, да ми, Срби, кад већ неки отров узмемо ми не знамо мало. Него цело буре морамо да полижемо. Најгори смо од свих народа зато што на своју штету највише преузимамо.
Али у сваком случају, не слажем се да је БИЛО КАКАВ комунизам добар. Ни за нас, ни за свет, ни за космос.
(Последња измена: 17-04-2015, 02:55 PM од
Павле.)
Поруке: 51
Теме: 3
Придружен: Mar 2015
Углед:
6
Комунизам је у теорији добар, сви смо једнаки. Али је у пракси немогућ. Никада нећемо сви бити једнаки нити смо икада били. То што смо направили заједничку државу са другим народом то је за нас велики плус. Јесте то било на нашу штету али је било великодушно. И обило нам се оглаву, али када смо већ видели да је немогуће бити у истој држави са Хрватима онда нисмо требали да обнављамо Југославију. Није Александар могао да зна да ће се све то тако завршити веровао је да се сви јужни Словени могу ујединити и тако бити јачи. Е пошто то није ишло и пошто се показало ко је какав када је почео рат онда Срби нису требали да опет праве заједничку државу. Али нама, изгледа, нешто генетски фали.
Правда је достижна.
Поруке: 2,844
Теме: 61
Углед:
221
Једнако као и демократија - једно на папиру друго...
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.
Поруке: 51
Теме: 3
Придружен: Mar 2015
Углед:
6
Као што рекох добар је само у теорији јер се у пракси дешава управо то што си написао.
Што се тих Хрвата тиче. Било је и Срба који су ратовали на страни Аустро-Угарске па ником ништа. Дакле то је био рат између Србије и Аустро-Угарске а не између Србије и Хрватске. Е сад то што су на страни Аустро-Угара били и некакви Хрвати то је друга ствар, као што рекох били су и Срби.
Правда је достижна.