(27-05-2015, 11:07 PM)Шумадинац Пише: Херцеговац је скривени Артемит, а овде се прави да је црквен човек и правоверан. Прво о Руској Религиозној Философији нема баш никакво знање, нити неку већу упућеност.
Друго, он презире наше Владике и Синод, али то вешто крије.
Треће, свака част Ацо на писаније!
У овом булажњењу само си једно право назвао:
руска религиозна филозофија!
Јер није она Хришћанска, а нипошто Православна!
За остало... опет си пушио смешне цигарете...
Јеротић:
Истини за вољу, неки философско-религиозни ставови Николаја Берђајева, директно или индиректно су се супротстављали православној хришћанској догматици.
А најжалосније је то што је теби ближи папа Франциско, кога би сутра у папучу љубио од Србина или Руса или Арапа... Православца!
(27-05-2015, 11:20 PM)aco Пише: Артемити су наша браћа и треба опет да будемо заједно,
сигуран сам да ће сваки који искрено тражи Бога наћи пут до Цркве.
А комуњаре и страни плаћеници и подбуњивачи, оговарачи и збуњивачи народа
нека иду својим путем куд су пошли.
А кад се ујединимо у основним стварима, можемо да се бавило и религиозном философијом.
Дотад би остао на основним стварима Бог, Црква, Спасење, Заједница, Србија, Слобода...
Цоа,
пусти Берђајева из Шумадије,
нема он представе шта и о чему лупа!
Нема он представе колико је дивних монаха отишло. Док се још ово није издешавало имао сам прилику да упознам неке из Црне Реке. Послије свега, ономад на Аутокоманди видим старији монах сиједи у парку. Приђем и испричам се са њим, не може се описати... на крају упитам гдје се подвизава, рече. Онако тихо. Ту сам осјетио сву несрећу оваквог стања!
Нисам имао представу да негдје више Крагујевца имају манастир.
А гдје је народ!?
И овај шумадијски Франциско толико сикће мржњом на своју сабраћу, а вамо му благодат имају инославни!
Треба да се ова несрећа превазиће, да се опамете и једни и други.
А и овај наш форумски Берђајев што би радо Франциска видио у Србији.