Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова ТВ серија - Равна Гора

(03-09-2015, 04:39 PM)Вукашин Петковић Пише:  Консултант за "Равну гору", потпредседник СПС-а
[Слика: 43000_dacic-markovic_f.jpg?1441290754]

Зашто нисам изненађен. Smile
Одговори

(03-09-2015, 04:45 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(03-09-2015, 04:39 PM)Вукашин Петковић Пише:  Консултант за "Равну гору", потпредседник СПС-а
[Слика: 43000_dacic-markovic_f.jpg?1441290754]

Зашто нисам изненађен. Smile
Не би требало у вези овог господина-друга историчара много трошити речи,незаслужује ,кад је дозволио себи да му неписмени комунац Дачић буде шеф све је рекао ,а његово мишљење и знање на тему 2.св.рата, је опште позната ствар ,лик и дело једне пропале идеологије и њеног виђења историје..Сирома'
Одговори

Дачић није неписмен. Завршио је ФПН и кажу да је био један од најбољих студената.
Одговори

(07-09-2015, 08:28 AM)Ђуро Пише:  Дачић није неписмен. Завршио је ФПН и кажу да је био један од најбољих студената.
(07-09-2015, 08:28 AM)Ђуро Пише:  Дачић није неписмен. Завршио је ФПН и кажу да је био један од најбољих студената.
У то доба постојала је пионирска организација, па старешина пионира у разреду, па се у 14-тј години полагала заклетва омладинској организацији (заклетва Титу и партији), па су постојале старешине омладинске организације, секретари, председници, итд, у сваком одељењу, па за сваку годину школе, па за сваку школу, па за скуп школа, итд; онда се од 16-те године прелазило у Савез комуниста, па се све то понављало.
Обично су се неки мали буцкасти гурали на те функције и често по том основу били у друштву учитеља, наставника, или, на факултету, професора.
Обично јер нису били способни за физичко, тј. већина је јурила ко ће пре до фудбалске лопте. Али неретко су били из важних фамилија, у том систему, по партијској линији, из комитета, из милиције, општине.
По правилу су имали све петице, или десетке, без обзира на ниво знања. Нарочито на таквим факултетима као што је политикологија.
Вама млађима тешко је објаснити колико је то било важно.
На пример, ми смо у новинарској школи имали више марксизма него други смерови у средњој школи. А на политичкој настави у војсци учили су се извори марксизма: укупно три. Ја сам знао пет и кад ме је официр питао рекао сам тих пет. Само због тога официри су ме посматрали битно другачије, рецимо за мене је било незамислива казна да газим стројак на оборену букву (док за друге траје десет минута вољно) или да пузим иза колоне у покрету, или да рибам клозете, и сл.
Сад, пошто ви млађи углавном нисте служили војску, можда не можете замислити колико су те ствари гадне и како је то све изгледало.
Дајте мало машти на вољу. Smile
Одговори

Нисам знао да је било такве протекције за неке у комунизму. Био сам у војсци за вријеме СРЈ и СЦГ и било је исто малтретирања.
Одговори

(08-09-2015, 02:09 AM)Милослав Самарџић Пише:  
У то доба постојала је пионирска организација, па старешина пионира у разреду, па се у 14-тј години полагала заклетва омладинској организацији (заклетва Титу и партији), па су постојале старешине омладинске организације, секретари, председници, итд, у сваком одељењу, па за сваку годину школе, па за сваку школу, па за скуп школа, итд; онда се од 16-те године прелазило у Савез комуниста, па се све то понављало.
Обично су се неки мали буцкасти гурали на те функције и често по том основу били у друштву учитеља, наставника, или, на факултету, професора.
Обично јер нису били способни за физичко, тј. већина је јурила ко ће пре до фудбалске лопте. Али неретко су били из важних фамилија, у том систему, по партијској линији, из комитета, из милиције, општине.
По правилу су имали све петице, или десетке, без обзира на ниво знања. Нарочито на таквим факултетима као што је политикологија.
Вама млађима тешко је објаснити колико је то било важно.
На пример, ми смо у новинарској школи имали више марксизма него други смерови у средњој школи. А на политичкој настави у војсци учили су се извори марксизма: укупно три. Ја сам знао пет и кад ме је официр питао рекао сам тих пет. Само због тога официри су ме посматрали битно другачије, рецимо за мене је било незамислива казна да газим стројак на оборену букву (док за друге траје десет минута вољно) или да пузим иза колоне у покрету, или да рибам клозете, и сл.
Сад, пошто ви млађи углавном нисте служили војску, можда не можете замислити колико су те ствари гадне и како је то све изгледало.
Дајте мало машти на вољу. Smile

Да, то је баш прави опис "чуда од (буцкастог) детета" Smile

Невероватно је колико људи још увек "падају" на ту причу о Даћичевом енормном знању и образованости (човек не уме да споји две простопроширене реченице). Иначе је та прича лансирана у тренутку његове "реформе" СПС-а када је намирисао брз улазак у власт са ДС и даљи муњевити напредск политичке каријере. Служба је пуштањем ове буве засита одрадила добро посао када људи после свих бламажа које је буцкасти у протеклих седам-осам година направио и даље понављају такве небулозе.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Рекох ја теби већ да имаш изванредан смисао за хумор. Србија окупирала Црну Гору 1918, Дачић је писмен јер је завршио удбашки факултет са просеком 10...

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Е сад удбашки. ФПН је озбиљан факултет. Не знам да ли је у комунизму био под посебном пажњом Комунистичке партије због тога што је школовао кадрове за политичке функције. До данас је то сигурно нестало тј. ФПН је факултет као и сваки други.
Одговори

Шта је било озбиљно у комунизму? Кидање

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(10-09-2015, 08:16 AM)Ђуро Пише:  Е сад удбашки. ФПН је озбиљан факултет. Не знам да ли је у комунизму био под посебном пажњом Комунистичке партије због тога што је школовао кадрове за политичке функције. До данас је то сигурно нестало тј. ФПН је факултет као и сваки други.

Kada bi kojim slučajem ti imao privatnu firmu, da li bi zaposlio jednog od najboljih studenata FPN-a svih vremena? Zamisli pošalješ ga da ti skuva kafu, a on umesto šećera stavi so.

Одговори

Бих, зашто не бих. Преузео бих тај ризик.

Он је студирао од 1985. до 1989. и одмах је 1990. постао председник Младих социјалиста Београда. С обзиром да је одмах засјео на функцију, а и због тога што је студирао на ФПН-у док је постојао вербални деликт могуће да спада у категорију оних који су по партијској линији добијали оцјене као што каже Милослав.
Одговори

(11-09-2015, 10:11 AM)Ђуро Пише:  Бих, зашто не бих. Преузео бих тај ризик.

Koje bi poslove on mogao da obavlja u tvojoj firmi?

Одговори

Вјероватно нешто везано за медије. ФПН школује новинаре, дипломате и политичаре. Кад бих имао НВО Кез онда бих могао да га запослим на радно мјесто за односе међу људима или за бављење теоријском политикологијом.
Одговори

(11-09-2015, 10:58 AM)Ђуро Пише:  Вјероватно нешто везано за медије.

https://www.youtube.com/watch?v=5LDsm0-Sj4Q
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним