Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова ТВ серија - Равна Гора

Најкомичнија је сцена када Крцун прекорева Таралића: "Друже, немаш искуства у конспиративном раду. А непријатељ вреба сваку нашу неопрезност".
А они се пре тога расвирали са бољшевичким песмама преко радија, само пуца...КезКезКез
Одговори

(18-11-2013, 12:43 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(17-11-2013, 11:38 PM)Андреја Вражалић Пише:  После друге епизоде ми се намеће утисак да серија неће узбуркати страсти. То може да буде да буде добро или лоше за саму серију, али то је вероватно било неминовно имајући државно финансирање
Јел знаш нешто што ми не знамо?
Бајић стално понавља да држава није дала паре...

Не, него видим да РТС учествује. РТС дође држава. То за паре нисам ни знао. Онда вероватно ни нису дали паре, али је РТС дао своје ресурсе...

Оно што сам написао је моја претпоставка. Мислим да ће серија бити помак у смислу да ће Михаиловић лично бити приказан као "нормалан" и умерени позитивац, и то је то. Ништа више не очекујем, а чини ми се да не би било превише реално, имајући у виду оно што сам написао.

Деловало ми је да је Алекс био близак екипи, али њега више не видим на форуму?
Одговори

Razvukao Radoš kao baba kore. Mnogo sporo ide..Milisav lupa list a pozadi mu peva hodza. Za sad izgleda kao da će imati 150 epizoda. Za sada mi je Laza Ristovski najupečatčjiviji. I kako bre nijedan glumac ne liči na generala Simovića nego mora makedonac, užas. Koga igra igra Jezdić? Trebalo bi da je neko od prvih ravnogoraca, znam da je Manda-Taras.
Da su skupli nas sa foruma bolje bi to izgledalo ali opet razumem da će ovo biti najpozitivniji prikaz naših na filmu, seriji do sada. Što reče neko da se podmire šurnjaja i snaja, i koalicioni partneri...
Znali se ko igra Kalabića? I to je jedno od ključnih mesta serije. Kako Kalabića prikažu i Čičino hapšenje po tome ćemo ih pamtiti
Одговори

(18-11-2013, 11:06 AM)beogradjanin Пише:  Kako Kalabića prikažu i Čičino hapšenje po tome ćemo ih pamtiti

Које црно хапшење, па тек до Ужичке републике је снимљен материјал, и то чини први део трилогије Кез

Иначе, што се тиче серије, штета. Гледах је синоћ "једним оком", толико је досадна да ми уопште не привлачи пажњу, снимих пар сцена, видим да се млади Краљ одриче Боре Мирковића.

А толико интересантних сцена и догађаја је могло да испуњава ове почетне епизоде, док се не појави Чича да то није нормално.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Одгледам јуче задњих (нпр.) 15-20 минута и наравно по очекивању.
Ђе ће тиква, но под тикву.

Серија коју ради Бајић, а за леђима му (обрни окрени) енглези, дал као спонзори (неовисни), или ова кретен-држава, све у свему - ђубре...

Дал беше онај симовић (што га глуми Лазар Ристовски), онај тито - брито, сејем жито, камелеон, то испаде у серији ок!?

Или хиљаду пута поновљене сцене, где комунисти слушају радио Москву у фабрици (уместо радио лондон у кући рибникарових на дедињу) у ставу мирно! А "интересантно", да се ни један редитељ "не сети", да прикаже масоне, како у ложама метанишу сатани?

Све већ виђено 200 милиона пута, ки песмица!
И наравно, ђе може брез Молотов-рибентроп?

Ко да нас је СССР увукао у рат, а не енглези пучем...

Додати томе Бајићеву опседнутост панорамама, лоше одабране улоге, детаље, ма не зна се шта је горе...

Али све апсолутно по мом очекивању - без икаквог изненађења, сем можда огромне траљавости...

Да нагласим још један битан аспект ове штетне серије:

Имам утисак (од 15-20 мин), да серија све те догађаје третира, као небитне. Све некако иде кул и нормално, а то су били СТРАШНИ догађаји, догађаји пред велике ТРАГЕДИЈЕ нашег Народа.

Ни ово није неочекивано са моје стране, јер енглезима који воде ову колонију, то баш тако одговара:
"Што се узбуђујете око краља и владе, Драже и наше издаје свега тога, када је све то било пропаст. Нисмо ми вас издали продајом краља и владе, већ је реалност да су ваша браћа Руси, вама тутнули тита..."

Све у свему циљ ове серије је да наш Народ, демократски промени свест и ЗАБОРАВИ Дражу и ЈВУО, као "небитне" ствари у историји. Да заборави енглеску издају и још више замрзи Русе, своју Браћу, окрививши их за тита. И да наравно, прихвати титову политику служења западу и његову "памет" у дволичном односу ка свету. Као комуниста, а ради за интересе западних демократија 100%.

Тако и ови на "власти", овамо глуме Србе и приближавање Русији, а раде СВЕ и против Србије и против Русије. Такође, хебе се њима и за Дражу и за Историју, тек за Правду и Истину... Битно је само да их демократски брат, намирује са делом опљачканих пара од сахрањивања Србије и њене будућности.

Зато ову серију, као мега досадну, предвидљиву 100% и штетну, заиста немам намеру више да гледам - све виђено милион пута и на филмовима и у стварности. Радије ћу да на пинку угасим тон и гледам лепотице, него ове болесне кретенлуке.
Одговори

Samo opusteno ,previse je ocekivati da jedna jeftina serija ispravi 60 godina nametanu falsifikovanu istoriju.
Siguran sam da mnogi gledaoci nisu nikad ni culi za vecinu istorijskih licnosti koje se tu pojavljuju.
Sve u svemu korisno je i zanimljivo kad istoricari tipa Milisava nude svoju korekciju dogadjaja,dok se naslanjaju na tok serije.
Одговори

(18-11-2013, 09:47 AM)Андреја Вражалић Пише:  Мислим да ће серија бити помак у смислу да ће Михаиловић лично бити приказан као "нормалан" и умерени позитивац, и то је то.
Мислиш... Smile
Ај` да се кладимо да ће да севне кама барем једном и док не дођу на Равну Гору?
Одговори

Ја се не бих кладио са Милославом.Јок
Одговори

(18-11-2013, 06:45 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(18-11-2013, 09:47 AM)Андреја Вражалић Пише:  Мислим да ће серија бити помак у смислу да ће Михаиловић лично бити приказан као "нормалан" и умерени позитивац, и то је то.
Мислиш... Smile

Самарџићу,Бог ти перо позлатио!!!
Одговори

Ако његов документарац не исприча причу, ништа. Ова серија једноставно није способна за тако нешто. Бајић ће увек држати равнотежу - мало њима, мало овима. То је у просеку 1 бачена сцена по епизоди. Остају још 4. Динамика не ваља, није одмакао превише од Петловца и околине.
Одговори

Мислиш... Smile

Видео сам неку каму у трејлеру, тако да не вреди.

Не вреди имати некаква очекивања од ове серије. Објективнија је од партизанских филмова, и то је то. У том смислу је помак. Помиње парт Молотов-Рибентроп, и вероватно ће да третира Михаиловића као нормалног човека.

Ова епизода са Сипским каналом ми је пре илустрација ауторовог страха или зазирања од конфронтације, него неке намере да оцрни ЈВ. Добио је две верзије, и определио се за ону иза које стоји историчарски естаблишмент, да би избегао критику.

Укратко, Бајић није Тарантино, ни Копола ни Камерон, ни Кустурица, који имају визију коју желе да остваре и не питају шта то кошта, па ко жив ко мртав. Али не спорим његову добру намеру, мислим да је на себе преузео приличан ризик прављењем серије, а могао је да мирно лежи на парама из "Села".
Одговори

Епизода 3: Суноврат
У селу Планиница, на пространој њиви обасјаној сунцем, ради цела породица Таралића. Наједном, деда Обрад опази како се изнад њиве, према ободу брда, помаља силуета човека. Из дубине долази мушкарац у војничкој униформи, гура бицикл поред себе, на гувернали му виси војнички карабин. Негде у Славонији, у рано јутро априлско 1941. године, растројене чете 41. пешадијског пука краљевске војске су у повлачењу. Са лошим вестима и још горим стањем на фронту, војска се све више расипа. Међутим, малобројни, вођени војничком чашћу и патриотизмом, ипак схватају да морају да крену у одлучну борбу против окупатора. Кује се нови план за одбрану Oтаџбине...
Одговори

Режија је толико наивна да немам речи. Што да не сними Радашин још једну серију. Па потрошило се пара што му је Верко и шаком и капом а богами и лопатом дао за снимање Сељашина. За ову серију од Града Крагујевца добио је толико пара да је могао не да сними десет епизода него да ратује годину дана. Зато он сценарио развлачи и од Верка паре навлачи.
Одговори

(18-11-2013, 07:40 PM)Андреја Вражалић Пише:  
Мислиш... Smile

Видео сам неку каму у трејлеру, тако да не вреди.
Кажем ти, кладим се само на сигурно. Smile
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним