Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

"ЈУ -ДЕ-НА-З - Организација за спас преживелог старопартијаштва"

Ти имаш предрасуде.

Гдје сам написао да је одлучујуће то што је рођен као Јевреј?

Ја покушавам да разбијем твоју ограниченост и да прихватиш ко је творац 'хрватског' национализма, ако се може тако назвати. И да се од настанка те идеологије до НДХ увијек у врху налазе ти исти људи.

Да ли осуђујем Јевреје, не! Обичан свијет је страдао и био убијан.

Ово је једна клика која се служила 'хрватима' као обичним оруђем и која је 'хрвате' усмјеравала као стоку гдје су они хтјели.

Треба ли отклонити опасност по Беч? Напујдај стоку на Србе! Завршена прича.

То није теорија завјере, ти људи су реални, њихов рад је јаван, њихове публикације свима доступне.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(19-11-2013, 12:00 PM)Felix Пише:  Не знамо да би окупација Вермахт па потом СССР била боља од окупације Вермахт па Тито.за покољења.

То нигде нисам ни назначио а камоли написао. Само сам рекао да је Немачка окупација трајала 3 године а савезничка много дуже. На Немце зато данас гледамо као на окупаторе, а на савезнике?

Илити, да ли због тога што је Љотић помагао окупатору у хапшењу четника и партизана мислиш да је политичка линија Краљевине Југославије једина исправна?

(19-11-2013, 12:00 PM)Felix Пише:  Ипак, као што рекох, оно што знамо, јесте ко је "продао душу ђаволу" и издао свој сопствен род и остао тамна - шта ми је! - црна мрља у историји српског народа, а ко је остао светао за покољења.

Не рече ми да ли су и Српски деспоти након Косовског боја такође продали душу ђаволу и издали сопствени род? Или Коџа Милош који је и Турски турбан носио?

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(19-11-2013, 03:01 PM)Громовник Пише:  
(19-11-2013, 12:00 PM)Felix Пише:  Не знамо да би окупација Вермахт па потом СССР била боља од окупације Вермахт па Тито.за покољења.

То нигде нисам ни назначио а камоли написао. Само сам рекао да је Немачка окупација трајала 3 године а савезничка много дуже. На Немце зато данас гледамо као на окупаторе, а на савезнике?

Илити, да ли због тога што је Љотић помагао окупатору у хапшењу четника и партизана мислиш да је политичка линија Краљевине Југославије једина исправна?

Раније (на старом форуму) сам рекао, пре 27 . марта принц Павле, после 27. марта (настанака НДХ, злочина и доласка на власт пете колоне у Србији) Дража Михаиловић.

(19-11-2013, 03:01 PM)Громовник Пише:  
(19-11-2013, 12:00 PM)Felix Пише:  Ипак, као што рекох, оно што знамо, јесте ко је "продао душу ђаволу" и издао свој сопствен род и остао тамна - шта ми је! - црна мрља у историји српског народа, а ко је остао светао за покољења.

Не рече ми да ли су и Српски деспоти након Косовског боја такође продали душу ђаволу и издали сопствени род? Или Коџа Милош који је и Турски турбан носио?

Мислим да паралела не стоји а објаснити то захтевало би отворити нову тему на другом месту. Ипак, који деспоти? Бранковићи - насупрот увреженом суду - су од почетка до каја били љути притивници Турака (уз све уступке које су морали, нарочито Ђурађ, да праве). Али ни Деспот Стефан Велики ни можда један од највећих државника и политичара на овим просторима - Ђурађ Бранковић - нису били турски подрепаши, слепи послушници и трабанти. И у таквој - вазалној - Србији имали су много више аутономије и своје политике него што је Мита чак и желео у својој вермахтовској Србији, тј. Југославији. Тачно је, Стефан је ратовао за Турке, и то храбро, али у свом "вилајету" није имплементирао османску политику - куповао је време да једног дана удари по Турцима као Лазар пре њега или као што би то Душан урадио да је поживео.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

(19-11-2013, 03:15 PM)Felix Пише:  Раније (на старом форуму) сам рекао, пре 27 . марта принц Павле, после 27. марта (настанака НДХ, злочина и доласка на власт пете колоне у Србији) Дража Михаиловић.

Који принц Павле? Онај Енглески послушник који је сматрао Хрвате за културније и цивилизованије од Срба? Видимо, лепо је спремио младог Краља за владарску дужност док је био намесник, свака му част. А видимо и како је добре "савезнике" одабрао. Продадоше савезници Павлови Ђенерала Михаиловића док си рекао 'кекс'.

(19-11-2013, 01:33 PM)Felix Пише:  Ова тема остаје за наук људима који читају овај форму да виде како су опасне савремене помиритељске стратегије - било оне које мире партизане и четнике, било оне које мире четнике и љотићевце

У Србији данас нема ни четника ни љотићеваца, једино партизани су остали. Али битно је да се ми Срби свађамо и кољемо.

(19-11-2013, 03:15 PM)Felix Пише:  Мислим да паралела не стоји а објаснити то захтевало би отворити нову тему на другом месту. Ипак, који деспоти? Бранковићи - насупрот увреженом суду - су од почетка до каја били љути притивници Турака (уз све уступке које су морали, нарочито Ђурађ, да праве). Али ни Деспот Стефан Велики ни можда један од највећих државника и политичара на овим просторима - Ђурађ Бранковић - нису били турски подрепаши, слепи послушници и трабанти. И у таквој - вазалној - Србији имали су много више аутономије и своје политике него што је Мита чак и желео у својој вермахтовској Србији, тј. Југославији. Тачно је, Стефан је ратовао за Турке, и то храбро, али у свом "вилајету" није имплементирао османску политику - куповао је време да једног дана удари по Турцима као Лазар пре њега или као што би то Душан урадио да је поживео.

То је из разлога што су владари Српске Деспотовине били заиста владари како доликује, нису прво дизали пуч па онда бежали код "савезника" остављајући народ, па да онда може неки Мита Љотић да ради са Немцима шта хоће.

Наша Краљевина је имала изванредне односе са Немачком док твој Павле није сменио Стојадиновића и кренуо да руши билатералне односе, а све на захтеве Енглеза.

А такође смо имали и много бољу понуду него што је аутономија, од стране Немачке, и чак да не улазимо у рат, али не може и да се пљује по Немачком посланству и да се каменује Немачка амбасада а да се буде у добрим односима са њима. Никако.

Одговори

Даркец,
ти си један неонациста, али колико си овдије у праву ни сам ниси свјестан. Колику си само истину лупио!?

Цитат:У Србији данас нема ни четника ни љотићеваца, једино партизани су остали.

Зато имаш од мене +1.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

Чак су и они Булајићеви четници што ординирају по Равној Гори (част изузецима и организацији) и ова нова мутирано/клонирана формација Бајићевих подшишаних четника ништа друго до само једна фракција партизана!

Одговори

(19-11-2013, 02:37 PM)херцеговац Пише:  Наравно да је опасно знати да је зарад бечких интереса творац праваштва био Јеврејин Јосип Франк!
Добро, похрваћени Јеврејин који је толико похрваћен да није знао причати 'хрватски' језик, толико похрваћен да је учествовао у раду институција црно-жуте монархије.

И толико велики Јеврејин да је прешао на католичку веру (и није он био оснивач Хрватске странке права него Старчевић; Франк се тек касније учланио у странку).

Стварно не видим сврху даље расправе на ту тему. Што сам имао рекао сам о том питању, а остали нека извлаче закључке какве желе.
Одговори

Па шта?

Ако је и прихватио римокатолицизам није постао Марсовац! Србин који је прешао у Мојсијеву вјеру није Марсовац. Навео сам ти литературу. Има јако пуно информација које се не могу лако наћи.

Јеби га,
буразеру, тупимо. Нисам ни рекао да је основао странку, али је он написао ПРВИ програм странке.

Као што рекох,
идеологију је зачео Анте, али је Јосип ударио правац и исти зацементирао.

Живио.

Одговори

Многи људи изгледа не могу да схвате срж.

Ционизам има у својој религиозној основи фашизам. А то тако није ни у једној другој религији у свету. Па онда људима који то не знају, изгледа чудно да су ционисти сваком фашизму ударали темеље. Уз то не знају, да постоји страшна не подела, него ПОДЕЛЕ унутар јеврејског народа, а које имају огромну улогу у општој историји. Сви ти факти се одлично маскирају, наводном јеврејском монолитношћу и страхом од антисемитизма.

Другим речима, Херцеговац у праву си.

:smile2:
Одговори

(19-11-2013, 03:47 PM)херцеговац Пише:  Даркец,
ти си један неонациста

Шта му то дође, к'о неољотићевац или неочетник? Јок

Одговори

Неољотићевски Недићевац.

Одговори

Добро је да нисам неопећанчев неожандар Кез

Шалу на страну, да Феликсу допуним причу о разликама између Национал-Социјализма и идеологија Трећег Пута и њиховим идеолозима:

Браћа Ото и Грегор Штрасер (носилац Гвозденог крста из I св.рата) су се 1920. прикључили Национал-социјалистичкој немачкој радничкој партији, коју је временом преузео Адолф Хитлер издавши провобитне принципе ове организације. Браћа Штрасер, Ернст Роем и други истински национал-револуционари су се залагали за потпуни раскид са конзервативном десницом и уништење крупног капитала. Насупрот њима, Хитлер и Геринг су чврсто сарађивали са крупним капиталистима преко масона Хајлмара Шахта, који је чак користио своје везе са Вол Стритом за финансирање Хитлерових планова. Браћа Штрасер су се борили и за укидање незарађеног прихода (лихве), за разлику од Хитлера који је прогањао Јевреје, а тровао немачки економски систем највећим јеврејским отровом –каматом. Програм браће Штрасер је предвиђао и уништење монополистичких ланаца радњи а форсирао мали, породични приватни бизнис. Хитлер не само што је зауставио ову антикапиталистичку акцију, него је читав јужни огрананк партије био финансиран од једног таквог монополистичког концерна. Зато је потпуно разумљиво што се из те Хитлерове сарадње са десничарским естаблишментом и великим индустријалцима родила идеја, супротна немачкој култури и традицији, о импреијалној Великој Немачкој, идеја која је произвела покољ у целој Европи. Интересантно је да је Гебелс у прво време припадао фракцији браће Штрасер, да би средином 20-тих, кад је видео да ће она превладати, пришао Хитлеровој фракцији. У Хитлеровим чисткама (“Ноћ дугих ножева”) 1934.г., Грегор Штрасер је ухапшен и у затвору убијен метком у потиљак.

Одговори

(28-11-2013, 09:07 PM)Громовник Пише:  Браћа Штрасер су се борили и за укидање незарађеног прихода (лихве), за разлику од Хитлера који је прогањао Јевреје, а тровао немачки економски систем највећим јеврејским отровом –каматом. Програм браће Штрасер је предвиђао и уништење монополистичких ланаца радњи а форсирао мали, породични приватни бизнис.

Zanimljivo. Nego, posto slabo poznajem deo koji se tice ekonomske politike koju su vodili Hitler i Musolini, moram da pitam, da li je tacno da su se fasisti pored toga sto nisu dirali u privatnu svojinu (ne-jevreja Кез ), ipak zalagali za neki vid drzavno-kontrolisane privrede?
Одговори

Реално либерална економија не постоји нигдје. Нама потурено да отворимо тржиште за западно смеће, а они када им као у Америци због шпекулација пропадну приватне банке помажу исте са стотинама милијарди долара.

Када они спроводе социјализам и дижу баријере за увоз, а нас уцјењују кредитима и осталим да се отворимо за увоз онда је то либерална демократија.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним