Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(03-02-2016, 10:22 PM)Мргуд Пише:  7-8% није мало. Шта је био разлог?
Много разлога... гласине, слаб рад... Официри су стрељани, двојица мислим.
Одговори

Та Трнавска бригада је била катастрофа. Поготово у односу на све суседне бригаде. Побегао је један део само од ње. Остали из 2. рав. нису. Стрељани су командант бригаде и начелник штаба. Онда је преузима Жика Катанић је и постаје једна од бољих. Погинуо је као јунак на Копаонику.
Одговори

Gospodine Samardžiću da li je to ona čuvena slika kad je Lukačević sa Nemcima?O čemu su pregovarali'Da li je istina da su u bitci na Neretvi kod Konjica,zajedno nastupali četnici,ustaše,Nemci i Italijani?Ja iz onoga što sam do sada čitao i slušao svedočenja učesnika tih dogođaja da nije baš tako bilo.Navodno ustaše i nemci nisu ni učestvovali.italijani su držali držali Konjic a partizani su pokušali da ih uzmu od njih ali su u toku borbe za njega,četnici počeli da pristižu iz okoline Konjica u pomoć Italijanima.Partizani videvši da ne mogu da ga zauzmu su se povukli. Kod vas sam čitao da Lukačević nije uvek koristio pravo ime.Da li se i u pregovorima sa Nemcima lažno predstavljao?
Одговори

(04-02-2016, 12:42 PM)voja_88 Пише:  Gospodine Samardžiću da li je to ona čuvena slika kad je Lukačević sa Nemcima?O čemu su pregovarali'Da li je istina da su u bitci na Neretvi kod Konjica,zajedno nastupali četnici,ustaše,Nemci i Italijani?Ja iz onoga što sam do sada čitao i slušao svedočenja učesnika tih dogođaja da nije baš tako bilo.Navodno ustaše i nemci nisu ni učestvovali.italijani su držali držali Konjic a partizani su pokušali da ih uzmu od njih ali su u toku borbe za njega,četnici počeli da pristižu iz okoline Konjica u pomoć Italijanima.Partizani videvši da ne mogu da ga zauzmu su se povukli. Kod vas sam čitao da Lukačević nije uvek koristio pravo ime.Da li se i u pregovorima sa Nemcima lažno predstavljao?
Војо, мало ми је незгодно да преписујем целу књигу овде. Smile
Нема Лукачевићеве слике са Немцима. Да, под лажним именом је иступио пред њих. Око 600 Немаца је дошло до Коњица, као извидница. Усташа није било.
Одговори

Kако нема? Има она кад је он био у болници или тако нешто, па кад је изашао напоље. Ваљда у Фочи
Одговори

(04-02-2016, 07:56 PM)Романија Пише:  Kако нема? Има она кад је он био у болници или тако нешто, па кад је изашао напоље. Ваљда у Фочи
Да, у праву си, то је 369. дивизија, Немци или Хрвати.
Одговори

Gospodine Samardžiću ,možete mi reći brojno stanje crnogorskih četnika prilikom povlačenja iz Crne Gore krajem zime 44?Ja koliko vidim u nekim dokumentima se spominu brojke od 7 do 11 hiljada.I koliko je brojno stanje četnika u Crnoj Gori bilo na vrhuncu,tj. koliko ih je najviše bilo u jednom trenutku?Da li su u to vreme svi crnogorski četnici spadali u Crnogorski dobrovoljački korpus?
Одговори

Кад су ступили у Босну било их је 6.000 и 2.000 цивила - према подацима које је имао Дража.
Колико је кренуло, не знам, свакако више од ових цифара.
У 6.000 спада и Бококоторски корпус, а требало би да спада и Команда Старог Раса.
Да, сви су ишли као ЦДК, односно Други СДК.
Не знам колико их је било највише, јер је компликована ситуација, треба прво утврдити које треба бројати, легализоване или нелегализоване, који се могу ангажовати у борбама, а који не, итд.
Одговори

Интервју за ФБ Репортер, мада морам рећи да ми најава ''пара'' уши:
http://facebookreporter.org/2016/02/07/%...%B0%D0%B2/
Одговори

1. Како може Калабић бити рехабилитован кад није осуђен? Од чега да буде рехабилитован?
2. Зашто ниједан четник није добио пензију кад имају законско право, а поднесено је хиљаде захтјева?
Одговори

А ја мислио посвадили се због "Ваљевских Равногораца"? Сирома'
Како сећање може да буде варљиво. Ваистину!
Одговори

(08-02-2016, 10:09 PM)Романија Пише:  1. Како може Калабић бити рехабилитован кад није осуђен? Од чега да буде рехабилитован?
2. Зашто ниједан четник није добио пензију кад имају законско право, а поднесено је хиљаде захтјева?
1. На папиру о конфискацији плаца пише ''народни непријатељ''. Иначе суђења су била далеко ређа него овакве квалификације.
2. Зато што у Закони пише да четник може добити пензију само ако се са тиме сложи Субнор.
Одговори

Samardžiću koje je vaše mišljenje o Korneliju Kodrenau?
Одговори

Када ће бити галерија фотографија Требињског корпуса? Обећали сте...
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним