Поруке: 14,537
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,073
Изгледа да је он у Прибоју спасио четнике дезертере, који су дошли из Србије по Дражу у Црну Гору, па побегли одоздо и похватала их муслиманска милиција и разоружала. Ваљда су оштрили ножеве, кад је Машан наишао, па су их пустили. Мислиш да се позвао на Немце или...? Јел он уопште видео Дражу тада у Црној Гори?
Поруке: 17,015
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,879
Колико је мени познато, није уопште ишао у Црну Гору. Причаш о мају 1943? Дезертирало је негде 7-8% Другог равногорског корпуса са Лима. Могуће је да се позвао на Немце, иза је била 1. брдска, можда је ишао са њом.
Углед:
3,073
Наравно да је ишао. Па тад га је Кесер убио. Вероватно је ишао са Немцима.
Поруке: 24
Теме: 0
Придружен: May 2015
Углед:
0
Ko se iz Konjičke brigade
dogovarao sa Nemcima i kada?I koga je Keser hteo ubiti?
(Последња измена: 03-02-2016, 01:34 PM од
voja_88.)
Углед:
3,073
Та Трнавска бригада је била катастрофа. Поготово у односу на све суседне бригаде. Побегао је један део само од ње. Остали из 2. рав. нису. Стрељани су командант бригаде и начелник штаба. Онда је преузима Жика Катанић је и постаје једна од бољих. Погинуо је као јунак на Копаонику.
Поруке: 24
Теме: 0
Придружен: May 2015
Углед:
0
Gospodine Samardžiću da li je to ona čuvena slika kad je Lukačević sa Nemcima?O čemu su pregovarali'Da li je istina da su u bitci na Neretvi kod Konjica,zajedno nastupali četnici,ustaše,Nemci i Italijani?Ja iz onoga što sam do sada čitao i slušao svedočenja učesnika tih dogođaja da nije baš tako bilo.Navodno ustaše i nemci nisu ni učestvovali.italijani su držali držali Konjic a partizani su pokušali da ih uzmu od njih ali su u toku borbe za njega,četnici počeli da pristižu iz okoline Konjica u pomoć Italijanima.Partizani videvši da ne mogu da ga zauzmu su se povukli. Kod vas sam čitao da Lukačević nije uvek koristio pravo ime.Da li se i u pregovorima sa Nemcima lažno predstavljao?
(Последња измена: 04-02-2016, 12:44 PM од
voja_88.)
Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Kако нема? Има она кад је он био у болници или тако нешто, па кад је изашао напоље. Ваљда у Фочи