Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(23-02-2016, 09:25 PM)Мргуд Пише:  Постоји ли нека биографије Матије Параца?
Нисам видео.
Одговори

Hvala vam na odgovorima Milosave,ali nešto ne mogu da otvorim linkove.Da li znate možda o čemu je reč?
Одговори

(26-02-2016, 01:26 AM)voja_88 Пише:  Hvala vam na odgovorima Milosave,ali nešto ne mogu da otvorim linkove.Da li znate možda o čemu je reč?
Имате преосетљив антивирус програм, па пријављује вирус, мада га нема (проверено).
Одговори

Шешељ вели да је Миситу убио поп Влада Зечевић са леђа. Који је извор за ту причу, ако знаш? Такође, тврди, вероватно из истог извора, да је Зечевић био члан ХСС-а пре рата.
Одговори

(26-02-2016, 12:22 PM)Бенито Пише:  Шешељ вели да је Миситу убио поп Влада Зечевић са леђа. Који је извор за ту причу, ако знаш? Такође, тврди, вероватно из истог извора, да је Зечевић био члан ХСС-а пре рата.
Објаснио сам у Дражи 1, у једној повећој фусноти, како је погинуо Мисита и која је алтернативна верзија (партизани с леђа, дакле није тачно). Ту верзију сад први пут чујем, није тачна, пошто је 100% Мисита погинуо од Немаца и меци су дошли са предње стране.
Одговори

Да ли је Руди Чајавец сарађивао са НДХ? Читао сам да је био у њиховом ваздухопловству током рата а погинуо је као комуниста од четника..
Одговори

(27-02-2016, 03:51 AM)Романија Пише:  Да ли је Руди Чајавец сарађивао са НДХ? Читао сам да је био у њиховом ваздухопловству током рата а погинуо је као комуниста од четника..
Не знам. Само са чуо да су он и онај други пилот, Фрањо Клуз, били пилоти НДХ, и да су побегли у партизане због коцкарских дугова.
Одговори

Шта је са оном кривичном пријавом против Димитријевића и Николића?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(03-03-2016, 04:27 PM)Николај Пише:  Шта је са оном кривичном пријавом против Димитријевића и Николића?
Одбачена.
А 1. марта није донет указ о рехабилитацији Калабића, већ ново одлагање, неке анонимне доставе, неки нови захтеви...
Одговори

(04-03-2016, 12:48 AM)Милослав Самарџић Пише:  А 1. марта није донет указ о рехабилитацији Калабића, већ ново одлагање, неке анонимне доставе, неки нови захтеви...

Да ли српски суд може донијети пресуду о рахабилитацији пошто је Калабић из БиХ? Да ли у том случају пресуда важи само за територију Србије или за цијели свијет? Да ли је за Калабића можда надлежан неки суд у БиХ?
Одговори

(09-03-2016, 02:45 PM)Ђуро Пише:  
(04-03-2016, 12:48 AM)Милослав Самарџић Пише:  А 1. марта није донет указ о рехабилитацији Калабића, већ ново одлагање, неке анонимне доставе, неки нови захтеви...

Да ли српски суд може донијети пресуду о рахабилитацији пошто је Калабић из БиХ? Да ли у том случају пресуда важи само за територију Србије или за цијели свијет? Да ли је за Калабића можда надлежан неки суд у БиХ?

Може (решење), Калабић је последње пребивалиште имао на територији данашње Р. Србије (у Ваљеву), а и да није, довољно је да је убијен на тој територији.

Одлуке судова Р. Србије важе у другим земљама само ако је то предвиђено неким билатералним или мултилатералним уговором, или ако нека држава сама одлучи да признаје дејство наших одлука на њеној територији.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Хвала Николаје.
Одговори

Како завршише живот Душан Никлановић и Нико Ђурашевић?
Одговори

Gospodine Samardzicu, da li vam je poznata ova prica o dr Kristi Grbinu?
www.blic.rs/riznica/otkrivamo-katolik-iz-hrvatske-ravnogorski-heroj/qz1bws7
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним