Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Нисам чуо ни ја.
Одговори

Milosave možete li mi nešto više reći o knjizi generala Đukića "Iz šume u emigraciju - Od Slavonskog Broda do Zagreba "?Koliko ima tacnosti u ovim podacima o susretu sa Pavelićem?

Koliko je Srpska državna straža brojala na vrhuncu pripadnika?Negde sam pročitao da ih je bilo 35.000 ali se meni to čini preterano.A koliko je jvuo na svom vrhuncu imala pripadnika u Srbiji?Koliko ja znam negde oko 30.000,da li je to tačno?
Одговори

(23-02-2016, 03:20 PM)voja_88 Пише:  Milosave možete li mi nešto više reći o knjizi generala Đukića "Iz šume u emigraciju - Od Slavonskog Broda do Zagreba "?Koliko ima tacnosti u ovim podacima o susretu sa Pavelićem?

Koliko je Srpska državna straža brojala na vrhuncu pripadnika?Negde sam pročitao da ih je bilo 35.000 ali se meni to čini preterano.A koliko je jvuo na svom vrhuncu imala pripadnika u Srbiji?Koliko ja znam negde oko 30.000,da li je to tačno?
Мислим са је Предавец то верније описао од Ђукића, има овде опширније, поднаслов ''Надмудривање са Мачеком'':
http://www.pogledi.rs/hrvati-u-cetnicima/

СДС 16.409, а свих недићеваца око 20.000, детаљније:
http://www.pogledi.rs/nedicevci-i-bitka-za-srbiju/

Четнички одреди на територији данашње Србије 1941, попис и приближно бројно стање:
http://www.pogledi.rs/cetnicke-jedinice-u-srbiji-1941/

Четничке јединице у целој земљи крајем 1943, попис и приближно бројно стање:
http://www.pogledi.rs/formacija-jugoslov...43-godine/

Наредне године четника је било највише, негде у лето, далеко више од 30.000. Само три групе јуришних корпуса имале су 24.000. Прецизно бројно стање тешко је утврдити, јер су људи мењали на исте пушке, пошто није било довољно оружја.
Одговори

Да ли је Дроња у Првом светском рату био четник код Војводе Вука?
Да ли су Бирчанин и Дроња у сродству?
Одговори

Постоји ли нека биографије Матије Параца?
Одговори

(23-02-2016, 08:09 PM)Бенито Пише:  Да ли је Дроња у Првом светском рату био четник код Војводе Вука?
Да ли су Бирчанин и Дроња у сродству?
Није, рекао би ми његов син да јесте. Питаћу га. Мада и по годинама и каријери прво није 100%.
Одговори

(23-02-2016, 09:25 PM)Мргуд Пише:  Постоји ли нека биографије Матије Параца?
Нисам видео.
Одговори

Hvala vam na odgovorima Milosave,ali nešto ne mogu da otvorim linkove.Da li znate možda o čemu je reč?
Одговори

(26-02-2016, 01:26 AM)voja_88 Пише:  Hvala vam na odgovorima Milosave,ali nešto ne mogu da otvorim linkove.Da li znate možda o čemu je reč?
Имате преосетљив антивирус програм, па пријављује вирус, мада га нема (проверено).
Одговори

Шешељ вели да је Миситу убио поп Влада Зечевић са леђа. Који је извор за ту причу, ако знаш? Такође, тврди, вероватно из истог извора, да је Зечевић био члан ХСС-а пре рата.
Одговори

(26-02-2016, 12:22 PM)Бенито Пише:  Шешељ вели да је Миситу убио поп Влада Зечевић са леђа. Који је извор за ту причу, ако знаш? Такође, тврди, вероватно из истог извора, да је Зечевић био члан ХСС-а пре рата.
Објаснио сам у Дражи 1, у једној повећој фусноти, како је погинуо Мисита и која је алтернативна верзија (партизани с леђа, дакле није тачно). Ту верзију сад први пут чујем, није тачна, пошто је 100% Мисита погинуо од Немаца и меци су дошли са предње стране.
Одговори

Да ли је Руди Чајавец сарађивао са НДХ? Читао сам да је био у њиховом ваздухопловству током рата а погинуо је као комуниста од четника..
Одговори

(27-02-2016, 03:51 AM)Романија Пише:  Да ли је Руди Чајавец сарађивао са НДХ? Читао сам да је био у њиховом ваздухопловству током рата а погинуо је као комуниста од четника..
Не знам. Само са чуо да су он и онај други пилот, Фрањо Клуз, били пилоти НДХ, и да су побегли у партизане због коцкарских дугова.
Одговори

Шта је са оном кривичном пријавом против Димитријевића и Николића?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним