Поруке: 161
Теме: 0
Придружен: Feb 2015
Углед:
19
Управо сам завршио читање књиге "Константиново раскршће" Дејана Стојиљковића. Пратећи википедију наишао сам на путоказ који упућује на сајт (стари сајт) као пример критике. Жао ми је што је полемика прекинута, мислим да је било још простора.
Да ли сте остали при мишљењу, ако сте завршили књигу наравно.
Мени је такође био мучан опис четника, испаде да су једини фини били Немци....
Поруке: 161
Теме: 0
Придружен: Feb 2015
Углед:
19
Добра је књига, са пуно мистике. Чим је наступио са вампирима и вукодлацима не можемо замерати што није испраћен сваки историјски детаљ. Мада је очигледно аутор провео доста времена проучавајући период. Називи улица, кафана, ликови, анегдоте и њима су стварни.
Оплео је домаћински по комунистима, и да су они захтевали бомбардовање градова.
Четнике знате како је описао. Али се пратећи роман, односно њене споредне ликове, трговце, кафеџије, уочава подршка четницима што их донекле сврстава у добре момке. Е сад што то ни данас не може јасно да се каже мало је дубљи проблем.
Проблематична су ми размишљања немачких официра о нама као народу. Можете ли да поставите неке примере на које сте наилазили?
Поруке: 17,038
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,888
За шта, мишљења немачких официра о нама?
Свакако су потцењивачка, расистичка. Манојло Кораћ описује детаљно како су се понашали Немци. Било је наравно изузетака. Шта је у књизи о томе?
Углед:
1,888
Могуће. Шта тачно каже? Тешко да је март јер има лишћа на дрвету, а деца су боса.
Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Каже да је датум или март 1944. или март 1945. Не знам откуд му то.
Ал знамо да март 44 наравно није.
Каже да се поп Михић зове Ристо.
Поруке: 14,560
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,089
Ако сте завршили у вези фотографије, имам два питања: 1. Да ли је Аћим Слијепчевић оставио неке мемоаре, сећања или слично? 2. Може ли мало обимније објашњење или књига евентуално о шефовима Обавештајног одељења ВК ВКЈ за време рата, њиховим предратним, ратним и послератним биографијама?
Углед:
1,888
Ма не могу да стигнем ништа од серије. За 11 дана морамо да испоручимо ТВ Пољска, а нисмо завршили тих 12 епизода још.
Поруке: 14,560
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,089
Боже здравља, има дана за мегдана.