Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(01-11-2016, 03:14 AM)Филип Пише:  ПП.
Ево имам 7 ПП тренутно, видећу сутра да нађем времена.
Одговори

Гдине битно је барем, мени...
Одговори

(01-11-2016, 03:14 AM)Милослав Самарџић Пише:  Нисам написао да је био бржи, већ да је имао боље маневарске способности.
Слажемо се да је ИК-3 био покретљивији, међутим пошто је Ме-109 био значајно бржи, увек је могао да напусти борбу и да се врати у условима који њему одговарају. Једини начин да ИК-3 добије борбу је да пилот Ме-109 направи грешку и упусти се у борбу. О томе се ради.
Са јачим мотором је већ друга прича.
Одговори

(30-10-2016, 12:24 PM)Милослав Самарџић Пише:  Шта ти је комунизам:

''Ми смо о далеко неуспjешниjим пилотима, Фрањи Клузу и Рудиjу Чаjавецу знали готово све, а о хероjима шестоаприлског неба над Београдом – готово ништа.''

али важнији су овде подаци о ИК-3, домаћем авиону који је био бољи од немачких авиона. То показује колико је капиталистичка Југославија била надмоћнија од социјалистичке.
" Ovaj Ljubušak, letačku školu završio je u Pančevu 1937. godine. Neki izvori govore da se radilo o prilično nedisciplinovanom kadetu koji nije poštovao autoritete. I danas se stariji Ljubušaci sjećaju priča da je njihov sugrađanin sa školskim avionom proletio ispod mostarskog Starog mosta i tako zaradio kaznu zbog svog avanturizma."

И ово су пођонили у Партизанској ескадрили, чини ми се да је Љубиша Самарџић глумио тог пилота
Одговори

Самарџићу,

ова слика је у вашој галерији потписана са:
”Босна, крајем 1944. године. Капетан Урош Шуштерич из Љубљане са члановима америчке војне мисије пуковника Мекдауела. У десном горњем углу је Шуштерич по изласку са робије, 1946. године”

[Слика: 22V1.jpg]

Ови на слици не личе ни на Американце ни на четнике, већ на Британце и партизане.
О чему се ту ради?
Одговори

Шуштерич има ту слику и он ми је дао и слику и потпис. Он седи у средини као преводилац.
Одговори

На слици дефинитивно нису чланови мисија Халјард и Ренџер. Има доста њихових слика, нису овако изгледали.
Двојица официра десно имају британске официрске капе. Ако је крај 44-те, тад није било британских мисија код четника.
Са друге стране су капе какве су носили партизани, и не виде се кокарде.
Ту је чак и девојка у цокулама, опет типичније за партизане.

Заиста не личи на мисију Ренџер.

Да ли има слике у већој резолуцији?
Одговори

На жалост нема.
Одговори

Што не пита Уроша ко је на фотографији? Ова жена личи на Јелену Ђорић.
Одговори

(09-11-2016, 06:26 PM)Милослав Самарџић Пише:  На жалост нема.
Да није слика из Србије, док су Британци још били ту?
Где је Шуштерич био пролећа 44-те?

То би могло да објасни Британце, али остаје необично што се не носе шајкаче.
Одговори

Био је у пролеће 1944. у Источној Србији и био је преводилац у више наврата током рата.
Одговори

Јели је то Деакин, друга особа са десно?
Одговори

Знаш ли зашто су стрељали Александра Симовића, индустријалца из Обреновца?
Одговори

Не знам.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним