Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Ишао сам са претпоставком да Совјети уопште не би ни силазили на југ. То је једно, а друго је да не верујем да би пуцали на Србе.
Авијација и артиљерија су изузетно важни, али важнији су Бугари. На страну понашање бугарског двора и политике, којег се гадимо, Бугарска војска је војска са дугом традицијом, добро опремљена и писмено вођена. Поента је у заустављању извлачења две немачке армије са југа Европе, што би решило и питање појаве овог фронта од Чешке до Јадранског мора, који Брозове генералчине нису успевале никако да реше.
Одговори

(29-12-2016, 12:29 PM)Бенито Пише:  Ишао сам са претпоставком да Совјети уопште не би ни силазили на југ.

Па требао је неко да "ослободи" Бугарску и Румунију између осталог, и да ту инсталира комунизам.

(29-12-2016, 12:29 PM)Бенито Пише:  То је једно, а друго је да не верујем да би пуцали на Србе.

Па лоша ти је претпоставка, они су пуцали на своје Русе, а да неће на неке тамо Србе.

Бог се драги на Србе разљути / за њихова смртна сагрешења
Одговори

(28-12-2016, 03:08 PM)luka.luke Пише:  Добро, Шико ми даде идеју да питање поставим другачије.

Да ли би за ЈВуО и уопште нашу ствар, на крају рата било боље да су Британци имали потпуну контролу на ЈВуО.

Питање је можда хипотетичко, али ваше мишљење

"Наша опција" ако мислиш на "југославију" то сигурно није "наша - тј. СРПСКА опција", ако си мислио на то.
Како Лазо М. Костић рече: "Камо среће за Србе да никаква ЈВУО (Дража) није постојала".

Објасниде ми то како то да су сви на територији такозване "југославије" имали своје националне војске, осим Срба, и прикључили им се у 90% случајева? Како то и ко је то позвао Србе да се САМО ОНИ боре за туђе несрпске - југо интересе?

Ако узмемо да је Срба било једва нешто преко 40% становништва, је ли могуће да су Срби паметнији па знаду шта је најбоље за осталих 60% становништва (које је углавном било и против Срба и против такозване "југославије").

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

(30-12-2016, 12:15 AM)мунгос Пише:  Како Лазо М. Костић рече: "Камо среће за Србе да никаква ЈВУО (Дража) није постојала".
Ако је то заиста написао, она дефинитивно није разумео ситуацију, повео се за својим шефом Недићем и том идеологијом.
Одговори

Као што је Срба било више од 40 одсто, али нема везе.
Одговори

ЛМК је итекако био упознат са ситуацијом. Као заклети анти-југословен и "великосрбин", Дражино једнако страствено југословенство је разлог зашто је он то рекао.

Не знам како је он то сљедио Недића и његову идеологију? Као и Васић и Мољевић и он је видио српски спас у српској опцији а српску пропаст у југословенској.

(30-12-2016, 02:50 AM)Бенито Пише:  Као што је Срба било више од 40 одсто, али нема везе.

Колко је било?Rolleyes

Одговори

Пола
Одговори

Православаца је било мање од пола на попису из 1921. односно 46% (Срба, Маћедонаца, Румуна, Влаха, Бугара, Цинцара итд.) а Срба самих и мање од тога.

Одговори

[Слика: popis.jpg]
По попису из 1931. године, православних 48.7%, римокатолика 37,45%, муслимана 11,2%.
Одговори

Srbi i pravoslavni su izmedju dva rata imali visu stopu nataliteta i od katolika i od slovenskih muslimana. Imali smo diskusiju na nekoj temi ranije o tome.

Mungose, ja sam jasno napisao sta podrazumevam pod "nasom" opcijom. I objasnio sam zasto ona nije mogla biti sprovedena ni u jednoj varijanti, ma ko da je pobedio i ma koja sila da je odlucivala.

A kako ti mislis da bi ona mogla da se ostvari?
Одговори

У Дунавској бановини скоро 0,8М римокатолика. Рекао бих да су добар део њих Мађари и Немци. Зна ли се отприлике проценат Хрвата у тој бановини?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(30-12-2016, 02:56 AM)мунгос Пише:  ЛМК је итекако био упознат са ситуацијом. Као заклети анти-југословен и "великосрбин", Дражино једнако страствено југословенство је разлог зашто је он то рекао.

Не знам како је он то сљедио Недића и његову идеологију? Као и Васић и Мољевић и он је видио српски спас у српској опцији а српску пропаст у југословенској.
Значи Дража је требало да изведе неку врсту револуције, да прогласи да не признају краља, владу и државу уопште, да прогласи оснивање државе Србије и да тражи међународну подршку?
Да ли то делује као реалан, разуман, план? Да се такве ствари покрећу у рату? Посебно што је знао да то није прихваћено ни после 1. св. рата и да је Југославија основана баш зато да се не би створила проширена Србија. Зар није био добар план са српским бановинама?
Зар се не зна да су недићевци и љотићевци постали ''српски'' и ''Срби'' само зато што су то Немци од њих тражили? Да се то односило само на 1/4 Србије? Док се Дража борио за целу Србију (све српске бановине).
То су ноторне ствари. Вртимо се око тога годинама. Увек понављаш исто и скоро увек цитираш Лазу.
Одговори

Милославе, на основу твојих истраживања и на основу онога што су други аутори написали, можеш ли да реконструишеш тачан, или приближно тачан , број војника које су Недић и Љотић послали преко Дрине и Саве, на територију новоосноване тзв. НДХ-а , а ради оружане помоћи Србима који су били изложени геноциду који су над њима вршили Хрвати?
Ако може да се преброји, дај такав одговор и за Дражу.
Одговори

Јеси ли ти радио интервју са Тасом Младеновићем из 88. године, у коме је рекао да су се они, комунисти историјски гледано ставили у службу интереса противних српском, сопственом народу?
Извини, немам тачан цитат, али отприлике је тако рекао.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним