Оцена Теме:
  • 16 Гласов(а) - 4.19 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

Да се неће створити велика православна држава Smile
Одговори

Да Македонија иде Бугарској?
Одговори

Док се не јави поручник Јанковић:
- Од чега се престолонаследник Александар разболео у Албанској голготи и шта му је оперисано тада?
Одговори

Оперисао је чир на желудцу.

(30-01-2017, 12:53 AM)Романија Пише:  Да се неће створити велика православна држава Smile

Практично да.
Али не доносе велики одлуке да се нешто не оснује, него да се оснује.
Шта је то?
Одговори

(30-01-2017, 01:16 AM)Милослав Самарџић Пише:  Док се не јави поручник Јанковић:
- Од чега се престолонаследник Александар разболео у Албанској голготи и шта му је оперисано тада?
Тестисе, писао је Панта Драшкић у мемоарима.
Одговори

(30-01-2017, 01:31 AM)Вукашин Петковић Пише:  
(30-01-2017, 01:16 AM)Милослав Самарџић Пише:  Док се не јави поручник Јанковић:
Тестисе, писао је Панта Драшкић у мемоарима.
Тачно. А поручник нетачно. Smile

Ајде поручниче, шта су се договорили?
Одговори

А што си партибрејкер?
Шта су се цареви договорили да се оснује?

Добро, пошто неће нико да проба .
АустроУгарски цар Фрањо Јосиф и наш вољени велики руски император Николај Други Романов договорили су се да се, уколико Отоманска империја напусти Балкан, оснује држава Албанија.
Ето једино су се то договорили.
Одговори

Е, то се никад не бих сетио.
Зато ево и теби једно тешко питање: леви или десни тестис?

П.С.
Вукашине, сад тек видех да си говорио у множини. Дакле један му је извађен, а не оба, иначе не би било краљевића.
Одговори

Да, грешком написах у множини.
Препис из Пантиних мемоара.
Цитат:Престолонаследник се разболео изненадно од запаљења једног јајника у мошницама, али не на венеричној бази. Имао је сиромах страховите болове све док није оперисан. Болест је дошла свакако као последица великих штрапаца, нарочито кроз Албанију. Операција није дуго трајала, јер се мислим састојала само у томе, што је болесно јаје просечено и уметнута цевчица, за одлив ваљда гноја. То ми је остало у сећању из разговора кога су међу собом водили доктори.
Одговори

(30-01-2017, 02:30 AM)Милослав Самарџић Пише:  Е, то се никад не бих сетио.
Зато ево и теби једно тешко питање: леви или десни тестис?

П.С.
Вукашине, сад тек видех да си говорио у множини. Дакле један му је извађен, а не оба, иначе не би било краљевића.

Реци ти мени да ли је важније ово што сам поставио и показао сам нешто што нема ни у књигама српских историчара, а што је утицало на читаву историју нашег народа у двадесетом веку, или је баш било толико важно да је извађен гној из одређеног дела тела , па макар и краљу Александру Карађорђевићу.
Схваташ ли ти Милославе, да када сам ово први пут прочитао, нисам могао доћи себи.
Питао сам тројицу универзитетских професора који се баве овим периодом за ово. Двојица нису имала појма, али су се, наравно, фолирали да знају. Једино је овај трећи знао, али изгледа зато што је био на постдипломским студијама баш код професора који је то открио светској јавности.
И, тако, иначе како си ти?
Одговори

Што сисе толико шокирао, због одлуке или зато што није позната та одлука?
Одговори

Из оба разлога, ако се могу , уопште, одвојити.
О овој одлуци могла би се написати не једна, него томови књига.
Јасни су мени и узроци и поводи за такву одлуку руског цара, али је, ипак, изненађење и то шокантно.
Што се тиче овог другог питања, није проблем што ја нисам знао, него ко је знао од наших политичара и кад су за то сазнали. И о томе књига може да напише.
Уосталом, ако никог не изненађује, онда да не настављамо по овоме расправу.
Вукашине, на реду си. На пола мог питања си одговорио, а и на ово Милосљављево.
Одговори

(29-01-2017, 07:19 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(29-01-2017, 05:13 PM)Живојин Мишић Пише:  
А где и како је уништен Туцовићев дневник?
Остало је и ово. Одговори ако знаш.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Докопали су га се бољшевици. Вероватно је везано за газда Живка. И вероватно су га лажирали. То ће Милослав да нам открије.
Ајде Вукашине.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 17 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним