Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Помоз' Бог г-дине Самарџићу и остали чланови форума !

Занима ме гдје је фотографисана ова фотографија ђенерала Драже и војводе Керовића коју сте поставили ?
[Слика: draza_i_kerovic_1.jpg]

Ја сам случајно налетио на још једну фотографију са истог догађаја, само из другог угла и такође се може препознати војвода Керовић.
[Слика: draza_i_kerovic_2.jpg]

И још једно питање. Да ли постоји негдје фотографија која је на насловној страни овог видеа:
[Слика: GUSLAR.jpg]
(опет је исто мјесто и вријеме фотографисања)

У напријед захвалан !
Одговори

Негде у Семберији. Дража је био у бањи Дворови па је продужио право на запад.
Нисам видео ову слику са омота.
Одговори

Може одговор за Туцовићев дневник? Можете и на теми Квиз- Српска историја.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(30-01-2017, 05:40 PM)Живојин Мишић Пише:  Може одговор за Туцовићев дневник? Можете и на теми Квиз- Српска историја.
Сад сам одговорио.
Одговори

Захваљујем г-дине Самарџић.Само ме збуњују ови брежуљци (брда). Географски не подсјећа на равну Семберију. Вјероватно су ишли обронцима Мајевице ? Хвала још једном.
Одговори

Какав је то Шешељ "четник",А био комунистичкој партији?

Па колико Чишта Четника Села по Србији имају Асфалт и струје?
Па колико синове и Кћерке Четнике су имали посла?
Па колико синове и кћерке Четнике су имали пензије?
Па колико синове и кћерке Четнике су добили места на Универзитет, колико су стигли до веча образовање?
Па колико синове и кћерке Четника су успели да побегну из државе у диаспори?

Сад колико синове и кћерке Четнике мислите да су искрено могли да формирају једну политичку странку?
Одговори

(30-01-2017, 06:01 PM)Мајевица Пише:  Захваљујем г-дине Самарџић.Само ме збуњују ови брежуљци (брда). Географски не подсјећа на равну Семберију. Вјероватно су ишли обронцима Мајевице ? Хвала још једном.
Да. Одмах иза Бијељине има неких брежуљака.
Одговори

Господине Самарџићу, да чи можете укратко у две, три реченице да објасните како је Дража ухваћен, и посебно ме интеррсује да ли је истинита прича о Калабићу и његовој "издаји"?

Поздрав
Одговори

Дража се крајем 1945. радио станицом јавио Енглезима на Малти, а они су везу предали комнуистима...
Одговори

(30-01-2017, 08:50 PM)Милослав Самарџић Пише:  Дража се крајем 1945. радио станицом јавио Енглезима на Малти, а они су везу предали комнуистима...

Еспресо јавио данас да су видели Калабића у Америци.КидањеКидањеКидање
Одговори

Шта мислите о Нојбахеровој верзији хапшења Драже?
Одговори

(30-01-2017, 11:09 PM)Романија Пише:  Шта мислите о Нојбахеровој верзији хапшења Драже?
Која беше његова?
Одговори

Da li negde moze da se pogleda ovaj dokumentarac ili serije sto pricas kod Marica?
Одговори

(30-01-2017, 11:34 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(30-01-2017, 11:09 PM)Романија Пише:  Шта мислите о Нојбахеровој верзији хапшења Драже?
Која беше његова?

U bitkama koje su sledile, broj njegovih najvernijih vojnika spao je na sedamnaest ljudi. Lov na vodu četnika se nastavio. Kada je ostao sa još svega četiri saradnika, sakrio se, posle svega, u jednu primitivnu jazbinu, rupčagu koja je prokišnjavala, nedaleko od mesta Višegrad, na granici Srbije i Bosne. Gladovao je i smrzavao se. Prsten njegoyih progonitelja sve se više stezao oko njega. Skoro potpuno izgladneo, propao, jednog dana napustio je svoje skrovište i pokucao na vrata jedne seljačke kuće. U njoj su ga već čekali lovci na njegovu glavu: „Nije pružio nikakav otpor, jer se sve dogodilo takvom brzinom, daj e shvatio tek onda, kada su mu već ruke bile vezane."
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним