31-01-2017, 08:06 PM
Милослав Самарџић одговара на ваша питања
31-01-2017, 08:18 PM
31-01-2017, 08:57 PM
Такође код Нојбахера прочитах да је један Дражин човјек био министар у Недићевој влади. Ко је то?
31-01-2017, 09:31 PM
01-02-2017, 03:44 PM
Никако да те питам.
Шешељ често говори да је његова мајка била у блиском сродству са Миситама. Ваљда је њој девојачко презиме Мисита, а Веселин јој је брат од стрица. Они су са Бобана. Даље , Шешељ вели да је Веселина убио са леђа поп Зечевић или неко од његових на излазу из Лознице, предвече тог дана кад је он ослободио град.
Да ли ти је Шешељ ово својевремено причао и колико је то истинита верзија?
Шешељ често говори да је његова мајка била у блиском сродству са Миситама. Ваљда је њој девојачко презиме Мисита, а Веселин јој је брат од стрица. Они су са Бобана. Даље , Шешељ вели да је Веселина убио са леђа поп Зечевић или неко од његових на излазу из Лознице, предвече тог дана кад је он ослободио град.
Да ли ти је Шешељ ово својевремено причао и колико је то истинита верзија?
01-02-2017, 10:34 PM
Није ми причао.
За сродство нисам чуо ништа сем тога, а за погибију није 100%. Причао ми је поручник Лазар Савић, био је поред Мисите, а такође и један четник из Британије. Мисита је пао од немачког метка.
За сродство нисам чуо ништа сем тога, а за погибију није 100%. Причао ми је поручник Лазар Савић, био је поред Мисите, а такође и један четник из Британије. Мисита је пао од немачког метка.
03-02-2017, 03:14 PM
Поштовање.
Без намере да буде будем злонамеран, и надам се не погрешно схваћен.
Интересује ме легализација и прелазак усташа из НДХ у Партизане, и паралела преласка оружаних формација Недићеве Србије у четнике.
Знам да су усташе чиниле небројене злочине према српском становништву и да се на тај начин свим србима гурао прст у око, али авај "све је то ради вишег циља, комунизма." и
Како је Дража мислио да после рата оправда легализовање недићеваца и љотићеваца у четнике?
поздрав
Интересује ме легализација и прелазак усташа из НДХ у Партизане, и паралела преласка оружаних формација Недићеве Србије у четнике.
Знам да су усташе чиниле небројене злочине према српском становништву и да се на тај начин свим србима гурао прст у око, али авај "све је то ради вишег циља, комунизма." и
Како је Дража мислио да после рата оправда легализовање недићеваца и љотићеваца у четнике?
поздрав
03-02-2017, 05:05 PM
(03-02-2017, 03:14 PM)Ivan Ratkovic Пише: Поштовање.
поздрав
Одакле вам то да су Недићевци прелазили у четнике?
03-02-2017, 05:19 PM
(03-02-2017, 05:05 PM)Никола002 Пише: Одакле вам то да су Недићевци прелазили у четнике?
Ти то озбиљно?
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
03-02-2017, 06:12 PM
(03-02-2017, 03:14 PM)Ivan Ratkovic Пише: Поштовање.Дража је примао и партизане, на пример. Све до краја рата у западним крајевима партизани су прелазили у четнике, баш због доласка усташа и домобрана у партизане. У наредном броју ''Српских новина'' изаћи ће чланак Перице Совиља о томе. Дража је хтео да прими и 7. СС дивизију на крају рата, као наше држављане. Услов је увек био исти: да се злочинци казне. Међу оних 6.000 недићеваца што су септембра 1944. прешли у четнике, изгледа да није било злочинаца. Два љотићевска пука пребацио је генерал Дамјановић у четнике кад су прешли у Италију, да их Енглези не би изручили комунистима. Пре тога није било преласка љотићеваца.
поздрав
03-02-2017, 06:31 PM
Овде само постоји грешка у терминима ваљда. Не можеш се легализовати тако што пређеш из СДС у ЈВуО него обрнуто. Значи, кад недићевац пређе код Драже, прелази у илегалу..
Ваљда је иста ситуација код преласка усташа у партизане...
Ваљда је иста ситуација код преласка усташа у партизане...
03-02-2017, 06:32 PM
Јеси ли сигуран?
03-02-2017, 07:32 PM
Шта мислите о Блајбургу?
Како су неке усташе,које су прешле у партизане,могле да поубијају своје до недавно саборце?
И да ли је у тој колони која је кренула према Блајбургу било и четника?
Пошто неки Хрвати по интернету пишу како је било и погинулих четника.
Сарказам,помало неразумљив колико видим.
Како су неке усташе,које су прешле у партизане,могле да поубијају своје до недавно саборце?
И да ли је у тој колони која је кренула према Блајбургу било и четника?
Пошто неки Хрвати по интернету пишу како је било и погинулих четника.
(03-02-2017, 05:19 PM)Николај Пише:(03-02-2017, 05:05 PM)Никола002 Пише: Одакле вам то да су Недићевци прелазили у четнике?
Ти то озбиљно?
Сарказам,помало неразумљив колико видим.

« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 7 Гост(а)