Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Да ли сте читали животну причу Драгослава Марковића- Марка?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 3,187
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
372
Тачан број настрадалих Срба у Другом светском рату не може се са сигурношћу утврдити, управо због комунистичких махинација и избегавања да јавно кажу да смо ми од свих народа скоро па једини страдали за слободу. Управо зато су број страдалих ујединили и дали коначну цифру од 1,5-1,7 погинулих "Југословена". Ако узмемо Нојбахерову процену од 750 000 страдалих Срба широм НДХ (а он није имао разлога да умањује цифре ) као веродостојну, и додамо број настрадалих "Југословена" у јединицама Вермахта, онда није тешко израчунати да од те цифре преко 80% чине Срби.
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Поруке: 14,649
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
897
(19-02-2017, 01:37 PM)Перун Пише: Зна ли се приближно тачан број страдалих свештеника СПЦ од стране партизана и усташа?
Усташе су на "правди Бога" у НДХ убили 219 српских свештеника, а партизански бандити 482 свештеника и монаха. Нацисти су убили преко 80 свештеника, а 50- ак балисти, Италијани и Мађари. Имена свештеномученика и новомученика, као и њихова житија се још прикупљају, испитују, бележе и припремају за црквене комисије.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Не. Нисам прочитао до краја. Врло занимљива прича. Од четничког курира до Ознаша. Ево погледајте.
http://www.ivonazivkovic.net/BIO%20SAM%2.....%20i.pdf
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 14,649
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
897
То је наредник Војин Кочовић, не Поповић. Зна Милослав!
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 2,881
Теме: 6
Придружен: Jun 2016
Углед:
609
Добро то, него мислио сам на ону слику скроз доле са леве стране где су Козодера и Коча са заставом.Та би ми слика спасила душу,јер сам остао без Тате скоро,ето толико је добра!
Поруке: 2,881
Теме: 6
Придружен: Jun 2016
Углед:
609
Ево да вас подсетим за ону слику.Послао сам вам и меил.
Поруке: 4,414
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
654
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године