Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Да ли сте читали животну причу Драгослава Марковића- Марка?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Тачан број настрадалих Срба у Другом светском рату не може се са сигурношћу утврдити, управо због комунистичких махинација и избегавања да јавно кажу да смо ми од свих народа скоро па једини страдали за слободу. Управо зато су број страдалих ујединили и дали коначну цифру од 1,5-1,7 погинулих "Југословена". Ако узмемо Нојбахерову процену од 750 000 страдалих Срба широм НДХ (а он није имао разлога да умањује цифре ) као веродостојну, и додамо број настрадалих "Југословена" у јединицама Вермахта, онда није тешко израчунати да од те цифре преко 80% чине Срби.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(19-02-2017, 01:37 PM)Перун Пише:  Зна ли се приближно тачан број страдалих свештеника СПЦ од стране партизана и усташа?

Усташе су на "правди Бога" у НДХ убили 219 српских свештеника, а партизански бандити 482 свештеника и монаха. Нацисти су убили преко 80 свештеника, а 50- ак балисти, Италијани и Мађари. Имена свештеномученика и новомученика, као и њихова житија се још прикупљају, испитују, бележе и припремају за црквене комисије.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(21-02-2017, 12:50 PM)Перун Пише:  Да ли сте читали животну причу Драгослава Марковића- Марка?
Нисам, ко је то, Дража Марковић?
Одговори

Не. Нисам прочитао до краја. Врло занимљива прича. Од четничког курира до Ознаша. Ево погледајте.
http://www.ivonazivkovic.net/BIO%20SAM%2.....%20i.pdf

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Поштовани господине Самарџићу!Да ли би могли да поставите овде слику из доњег левог угла ове странице из вашег Албума 1. у 1000. слика.Слика је потписана:пратиоци мајора Раковића ,наредници Коча и Козодера у селу Ба, јануара 1944.Између њих је застава.Баш би ми значило а и ред је да ме частите собзиром колико сам слика окачио на теми Најлепше Четничке Слике
За Краља и Отаџбину!Слобода или Смрт!
[Слика: s_l1600.jpg]
Одговори

То је наредник Војин Кочовић, не Поповић. Зна Милослав!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Добро то, него мислио сам на ону слику скроз доле са леве стране где су Козодера и Коча са заставом.Та би ми слика спасила душу,јер сам остао без Тате скоро,ето толико је добра!
Одговори

Ајде подсети ме сутра.
Одговори

Ево да вас подсетим за ону слику.Послао сам вам и меил.
Одговори

Послао сам.
Одговори

Хвала
Одговори

Како знате да је ово Мусакадић?

http://www.pogledi.rs/muslimani-u-cetnic...-bratstvo/

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(01-03-2017, 06:49 PM)Николај Пише:  Како знате да је ово Мусакадић?

http://www.pogledi.rs/muslimani-u-cetnic...-bratstvo/
Не сећам се како. Јел имаш нешто?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 5 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним