Оцена Теме:
  • 18 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

(05-12-2016, 05:03 PM)Вукашин Петковић Пише:  Ко је на слици? Слика је настала између два светска рата.
[Слика: foto.jpg]

Његову кућу у Бадовинцима, коју је саградио Јанков отац прота Драгутин и мајка Персида(ћерка јединица књиж.Јанка Веселиновића), 2014.год. откупио је бизнисмен Слободан Павловић(градитељ моста на Дрини) и уступио селу на коришћење. То је било на ТВ, само из приче је избачен Јанко.
Одговори

Пронашао сам слику на једној фб страници. Има ли неко идеју ко је на слици, где је настала и када?
[Слика: 16265176_1201031906679561_4368410394812781159_n.jpg]

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Четник, погинули борац ДЧД, страдао приликом пробоја дивизије код села Пађене сјеверно од Книна, почетком Децембра 1944. Фотографисали су га комунисти.
Одговори

Фотографија је настала у Рашки испред данашње зграде општине,вероватно је неки четник Машана Ђуровића..

(04-10-2014, 12:50 PM)Ковач Пише:  [Слика: 98f6_12.jpg]
Да ли неко зна,ко је четник са слике и где је слика настала?

Фотографија је настала у Рашки,испред данашње зграде општине..вероватно неки четник Машана Ђуровића..где сте је нашли?
Одговори

Хвала за овај податак!Фотографија је била у продаји пре неколико година на једној интернет аукцији.
Одговори

Ако неко препознаје особе са слике нака напише.
[Слика: events_second_world_war_wwii_balkans_royalist_se.jpg]

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

batric bulatovic (levo) i mirko kovacevic (desno)
Одговори

Два касније чувена глумца певају у октету Недићеве Националне службе, 8. априла 1943. у Крагујевцу. Где су на слици и како се зову:

[Слика: Slika_36_copy_jpg_NET.jpg]image hosting
Одговори

Здесна, други Фелба, четврти Мија.
Одговори

Тачно!
Одговори

Мија Равногорац! Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(11-02-2017, 12:50 AM)Шумадинац Пише:  Мија Равногорац! Јок
Недићевац.
Одговори

Ко је на слици?
[Слика: 16681901_10212164558972083_5234392195089173310_n.jpg]
Одговори

(11-02-2017, 12:36 AM)Милослав Самарџић Пише:  Два касније чувена глумца певају у октету Недићеве Националне службе, 8. априла 1943. у Крагујевцу.

Јел то Национална служба за обнову Србије?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним