Оцена Теме:
  • 16 Гласов(а) - 4.19 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

Тадија Сондермајер.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(04-04-2017, 11:14 PM)Перун Пише:  Тадија Сондермајер.

Тадија је био велики човек, али није он. Овај има презиме на ић.Рођен у Аранђеловцу. Ваздухопловну школу завршио у Русији...
Одговори

Имењак чувеног научника, горе поменутог.
Одговори

(04-04-2017, 11:28 PM)Бенито Пише:  Имењак чувеног научника, горе поменутог.

Не. Smile
Одговори

Нисам ово знао. Мислио сам да је Тадија.

Коста Милетић.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(04-04-2017, 11:36 PM)Перун Пише:  Нисам ово знао. Мислио сам да је Тадија.

Коста Милетић.

Тако је Ужице. Smile

Терај даље.
Одговори

Ајмо једно кафанско, није одавно било.

Позната певачица, народне музике, снимила је песму по тексту који је написао Вук Караџић. Која је певачица и која песма је у питању?

Одговори

(04-04-2017, 11:50 PM)Перун Пише:  Ајмо једно кафанско, није одавно било.

Позната певачица, народне музике, снимила је песму по тексту који је написао Вук Караџић. Која је певачица и која песма је у питању?

Размишљао сам једно 20 минута, не вреди. Не могу да се сетим под условом да сам уопште и знао.
Одговори

Ovo sam hteo malo da vas mucim.

Snezana Djurisic - Kaludjeru moj, pesma snimana za potrebe serije Kamiondzije. Moguce da ima jos nekih ali ovo je jedina za koju ja znam.

Ajde sledece ko god hoce.

Одговори

(05-04-2017, 07:08 AM)Перун Пише:  Ajde sledece ko god hoce.

Ево, Перуне, за тебе једно ускостручно питање. У којој кафани је Цаја највише волео да попије лозу? Smile

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Немам појма. Да ниси хтео да напишеш Џаја?

Одговори

(05-04-2017, 07:57 AM)Перун Пише:  Немам појма. Да ниси хтео да напишеш Џаја?

ЦЦЦЦаја. Легенда Београдског универзитета. У Домовини, код Вуковог споменика. Очигледно је био неспоразум. Smile

Одговори

Није ни рођен у Србији, нити је у њој живео. Али, за друго име осим Србина, није знао. Животом је покрио готово читав 19 век. Стекао је велики иметак, али и знање, много је читао.
Други део живота, а нарочито старост, посветио је несвакидашњем авантуризму. Путовао је тамо где су то Срби ретко или никад радили. Са једног од тих путовања донео је Србији нешто што је и данас уникатно. Читав 20 век овај човек је био заборављен. Тек на крају прошлог века, један млади научник је проучавајући у Архиву Србије, пронашао да је он човек који је Србији донео један артефакт непроцењиве вредности. Око тог артефакта је у другој деценији 21 века избио велики скандал.
Ко је заборављени Србин занимљиве биографије?
Одговори

(05-04-2017, 10:16 AM)Бенито Пише:  Није ни рођен у Србији, нити је у њој живео. Али, за друго име осим Србина, није знао. Животом је покрио готово читав 19 век. Стекао је велики иметак, али и знање, много је читао.
Други део живота, а нарочито старост, посветио је несвакидашњем авантуризму. Путовао је тамо где су то Срби ретко или никад радили. Са једног од тих путовања донео је Србији нешто што је и данас уникатно. Читав 20 век овај човек је био заборављен. Тек на крају прошлог века, један млади научник је проучавајући у Архиву Србије, пронашао да је он човек који је Србији донео један артефакт непроцењиве вредности. Око тог артефакта је у другој деценији 21 века избио велики скандал.
Ко је заборављени Србин занимљиве биографије?

Божидар Карађорђевић?

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 7 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним