(14-07-2017, 10:50 PM)Милослав Самарџић Пише: Да, заборавио сам Рудник. То су прве борбе легализованих четника, око 20. новембра 1941.
У сваком случају, они су били главни, Пожежани.
Ко је све чинио Дринску групу?
Да, Пожешки одред је био најбројнији и најбоље наоружан, легализован одред. Састојао се од 6 батаљона. Нажалост, тројица команданата батаљона и командант Вучкове пратеће чете били су убачени Љотићевци. Они су извршили атентат на Вучка. Након овог догађаја пропала је прилика да се формира Санџачко-пожешки одред (ово су планирали на Златару Дража, Остојић, Лалатовић, Лукачевић, Калаит и Вучко када је Вучком аутомат нехотице ранио Дражу) који би наставио да гони партизане уз помоћ Ђуришићевих јединица. Део овог плана је и остварен.
Дрински самостални одред имао је у свом саставу 580 бораца. У почетку то је био Недићев одред док у његов састав нису ушли Пожежани. Најбоље погледајте код Кораћа у књизи. Ово пишем по сећању пошто ми књига није при руци.
Не знам да ли је на старом форуму била тема о нападу на Ужице 02. нов. 1941., овде је нисам виђао. Занима ме Ваше мишљење о разлогу неуспеха приликом тог напада. Тачније, како су партизани дошли до поверљивог документа у коме је датаљно описан план напада, односно ко је ,, пропевао " о плану напада? Ово Вас питам јер често налетим на документа официра Златиборског корпуса који се жале на једног колегу.
Претпостављам да знате на кога мислим.