Оцена Теме:
  • 13 Гласов(а) - 4.23 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Документарац ''Краљевина ЈУ у 2. св. рат'' на РТ РС и другим телевизијама

Neki neokomunistički aparatčik i jedna intelektualna prostitutka žare i pale, cenzurišu i govore šta može a šta ne može. Samo u nedeboljševiziranoj Srbiji...

Međutim, upravo te knjige čiji je otkup blokirao taj ljudski otpad otkupile su najjače evropske biblioteke, poputt nacionalne biblioteke u Beču i drugih evropskih prestonica.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Цитат:Неки магистар Ђокић, за кога сам тада први пут чуо.
Да видимо шта тај магистар пише о војводи Бојовићу:
"Kao prvo Petar Bojović nije podržavao Dražu nego Milana Nedića i da je došao Draža verovatno bu mu oduzeli čin a samo zbog starosti mu ne bi bilo suđeno. Priveden je na informativni razgovor zbog saradnje sa Nedićem i zadržan je samo par sati i pušten kući. Za razliku od nekih drugih slučajeva ovaj slučaj nikad nije imao oznaku tajnosti jer se prilikom saslušavanja ništa nije desilo - pušten je odmah jer su ga smatrali izlapelim starcem.
Imao sam više prilika da razgovaram sa ljudima iz njegovog okruženja koji su se sećali celog slučaja i sve do skora niko nije spominjao nikakvo premlaćivanje a još manje višednevno premlaćivanje. Izjave svedoka naklonjenih Bojoviću i zapisnik o njegovom saslušavanju se slažu da je na saslušavanju proveo samo par sati i nema nikakvih podataka o premlaćivanju. Ta priča se odjednom javlja posle pola veka.
Ono što je istina to je da je Petar Bojović priveden zboga saradnje sa Milanom Nedićem ali je posle par sati pušten jer su islednici ocenili da je reč o bezopasnom izlapelom starcu.
Sve ostalo je izmošljotina nastala pola veka kasnije.
Inače Petar Bojović je jedan od vrlo retkih generala (vojvoda) koji su aktivno i javno podržali Nedića."
Одговори

Одједном после пола века! Smile
Па ко је смео да прича раније, кад су апсили за реч.
Ето мени је причао Бојовићев комшија, др Павле Милошевић.
Одговори

(23-08-2017, 09:07 PM)Felix Пише:  Neki neokomunistički aparatčik i jedna intelektualna prostitutka žare i pale, cenzurišu i govore šta može a šta ne može. Samo u nedeboljševiziranoj Srbiji...

Međutim, upravo te knjige čiji je otkup blokirao taj ljudski otpad otkupile su najjače evropske biblioteke, poputt nacionalne biblioteke u Beču i drugih evropskih prestonica.
Ваистину купују!
И Конгресна библиотека у Вашингтону. А управо је купила стота библиотека у Француској (књигу ''Краљевина ЈУ у 2. св,. рату, на француском и енглеском).
Него, јел тај Ђокић објавио неку књигу о Другом светском рату?
Одговори

Читао сам исказе четничких команданата заробљених пред напад на Ужице, 2-ог нов. 41. Почетна реченица је свима идентична: ,, У истражном поступку нисам био малтретиран... " Чак су и Дражу више пута током суђења наводили да даје исти одговаор кад год је изјавио да се лоше осећа и сл. Њихов истражни поступак и методе испитивања су добро познате свима. Гестапо+НКВД па ко преживи причаће, ако сме.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(23-08-2017, 06:11 PM)ватхра Пише:  
Цитат:После неког времена, регистровао сам се на један комунистички сајт, где критикују моје књиге, да мало полемишемо. Ту један од њих рече да он није дао дао се објави чланак “Операција Хајка“. Неки магистар Ђокић, за кога сам тада први пут чуо.

Како први пут чули за њега?

Ко ти је крив кад ниси са њим завршио грађевинскотехничку!Хармоника
Одговори

(23-08-2017, 06:11 PM)ватхра Пише:  И наравно да неће да објављују ваше ствари.
Имате гомилу пропуста и глупости.

Е Ватра , ви комунисти сте последњи људи на планети који било коме могу да кажу да је пун пропуста и глупости.
Одговори

Цитат:После неког времена, регистровао сам се на један комунистички сајт, где критикују моје књиге, да мало полемишемо. Ту један од њих рече да он није дао дао се објави чланак “Операција Хајка“. Неки магистар Ђокић, за кога сам тада први пут чуо.

Зар нисте њега интервјуисали за стрељане у Крушевцу, кад је он изјавио да је било 700 стрељаних после рата, а ви објавили на насловној страни Погледа 7.000? После сте му и демант стављали, наравно далеко од насловне.

И наравно да неће да објављују ваше ствари.
И овде горе стављате као насловну слику друмски мост срушен месецима пошто је завршено снабдевање Африке, као илустрацију саботажа на железницама.

Jednomulje, zaslepljenost i zatucanost je karakterna osobina svakog komuniste. Ljudi širih, antitotalitarnih shvatanja, intelektualne otvorenosti i poštenja imaju sposobnost da prepoznaju kvalitet čak i van njihove sopstvene ideološke orijentacije, da vide i da to konstatuju. Po tome se razlikuju civilizovani ljudi od varvara (komunizam je varvarska ideologija). Samardziceve knjige imaju kvalitet i donose nešto novo. Zato ne samo naconalne biblioteke već i katedre za istoriju nekih od evropskih zemalja imaju njegove knjge u svojim fondovima. Zato što su u njima prepoznali nešto što je važno i neke informacije koje nisu poznate. Mislim da je u tom pogledu Samardziceva knjiga Kraljevina Jugoslavija u DSR ostvarila veliki prodor.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

(23-08-2017, 10:33 PM)posmatrač Пише:  

Ко ти је крив кад ниси са њим завршио грађевинскотехничку!Хармоника
Јел стварно то завршио?
Одговори

(23-08-2017, 11:52 PM)Felix Пише:  

Зар нисте њега интервјуисали за стрељане у Крушевцу, кад је он изјавио да је било 700 стрељаних после рата, а ви објавили на насловној страни Погледа 7.000? После сте му и демант стављали, наравно далеко од насловне.

И наравно да неће да објављују ваше ствари.
И овде горе стављате као насловну слику друмски мост срушен месецима пошто је завршено снабдевање Африке, као илустрацију саботажа на железницама.

Jednomulje, zaslepljenost i zatucanost je karakterna osobina svakog komuniste. Ljudi širih, antitotalitarnih shvatanja, intelektualne otvorenosti i poštenja imaju sposobnost da prepoznaju kvalitet čak i van njihove sopstvene ideološke orijentacije, da vide i da to konstatuju. Po tome se razlikuju civilizovani ljudi od varvara (komunizam je varvarska ideologija). Samardziceve knjige imaju kvalitet i donose nešto novo. Zato ne samo naconalne biblioteke već i katedre za istoriju nekih od evropskih zemalja imaju njegove knjge u svojim fondovima. Zato što su u njima prepoznali nešto što je važno i neke informacije koje nisu poznate. Mislim da je u tom pogledu Samardziceva knjiga Kraljevina Jugoslavija u DSR ostvarila veliki prodor.
Управо спремам три књиге на енглеском. Комунисти су ме практично натерали да се више окренем преводима, јер овде блокирају на све стране. И документарци које радимо увек имају енглески титл.
Не знам како ће звучати, али да кажем и ово.
И неки њихови докторанти свраћају овде у КГ, код мене, а били су претходно у БГ, код државних историчара. Чуде се искуствима у БГ. Ти људи, из западних земаља, добију стипендију за докторске студије и имају и по три године форе да истражују. Запиткују све редом, а чуде се рецимо што се неки научници из БГ љуте на нека питања - која нису на линији партије - и чак прекидају разговор!
Одговори

(23-08-2017, 11:52 PM)Felix Пише:  zaslepljenost i zatucanost je karakterna osobina svakog komuniste. Ljudi širih, antitotalitarnih shvatanja, intelektualne otvorenosti i poštenja imaju sposobnost da prepoznaju kvalitet čak i van njihove sopstvene ideološke orijentacije, da vide i da to konstatuju. Po tome se razlikuju civilizovani ljudi od varvara (komunizam je varvarska ideologija). Samardziceve knjige imaju kvalitet i donose nešto novo. Zato ne samo naconalne biblioteke već i katedre za istoriju nekih od evropskih zemalja imaju njegove knjge u svojim fondovima. Zato što su u njima prepoznali nešto što je važno i neke informacije koje nisu poznate. Mislim da je u tom pogledu Samardziceva knjiga Kraljevina Jugoslavija u DSR ostvarila veliki prodor.

Стотинама година уназад, владари, војсковође, кочијаши и остали, приметили су да њихови коњи често нису у потпуности сконцентрисани како би, правовремено, извршили сваку њихову наредбу. Како би спречили коње да гледају уоколо, вероватно више њих, на размим местима целог света, почели су да користе један јако прост, притом делотворан, изум који се данас назива ОГЛАВ. Следи слика...

[Слика: IMG_3963.jpg]

Уз мало труда постигли су много. Сада њихови коњи имају много мање видно поље, ,,боље ће слушати" и неће гледати у зелену ливаду са стране и лепу кобилу која на њој пасе. :)

Ова прича не би била занимљива да оглав, поред поменутог, није и синоним за особу ,,ограниченог погледа на свет". Сви комунисти, који су након рата верно слушали Тита и партију жртве су оглава који су цео живот носили на глави. Ово је највише било приметно у култури, историографији и војсци. Судити о историји на основу 10% доступних докумената, школовати се а не користити литературу највећих српских умова и служити партији а не војсци стварно је катастрофално по једну државу и њен народ.

У емисији коју сам недавно окачио на другој теми видимо сцену када Милан Ст. Протић говори ген. Мирковићу да је само код Тита могао постати генерал, ни у једној другој војсци. Упоредите овакве генерале са генералима, потоњим војводама, и схватићете зашто смо пропали. Оваквих примера, нажалост, има на хиљаде.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(24-08-2017, 08:23 AM)Перун Пише:  Ова прича не би била занимљива да оглав, поред поменутог, није и синоним за особу ,,ограниченог погледа на свет". Сви комунисти, који су након рата верно слушали Тита и партију жртве су оглава који су цео живот носили на глави. Ово је највише било приметно у култури, историографији и војсци. Судити о историји на основу 10% доступних докумената, школовати се а не користити литературу највећих српских умова и служити партији а не војсци стварно је катастрофално по једну државу и њен народ.

Што би ПРОСВЕТАР рекао:
"ПАМЕТНОМ ДОСТА"
Одговори

Taj covek pise uglavnom o srpskim manastirima i srednjevekovnoj Srbiji. Citao sam ranije par njegovih radova iz tog opusa da upotpunim znanje sa sopstvenih putesestvija.
Ne znam ko ga i zasto smatra relevantnim za temu DSR?
Одговори

(24-08-2017, 10:53 AM)Chicot Пише:  Taj covek pise uglavnom o srpskim manastirima i srednjevekovnoj Srbiji. Citao sam ranije par njegovih radova iz tog opusa da upotpunim znanje sa sopstvenih putesestvija.
Ne znam ko ga i zasto smatra relevantnim za temu DSR?

Њега сам узео за пример јер сам скоро гледао емисију. Такав бистар ум не заборавља се тек тако лако. Уосталом, одгледајте емисију па видите како човек прича о Слободану Јовановићу 60 година након рата. Не треба трошити више речи на сличне и необразованије особе.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним