Поруке: 4,414
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
654
(24-09-2017, 11:32 AM)Милослав Самарџић Пише: Ма да, нелогично скроз. А нису сви убијени Драгачевци, онај што је убијен код кафане Мике Ђорђевића, са тавана те кафане, је из Цветојевца код Крагујевца.
Мислим да је из Церовца, не из Цветојевца.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
Господине Самарџићу, ја опет о "Априлском рату" . Да ли је постојала нека директива КПЈ , неки конкретан доказ да комунисти буду 5. колона ( ( као Хрватск сељачка заштита ) или су комунисти сваки на свој начин ометали одбрану земље ( дезертирање, не одазивање на војни позив, ширење лажних вести, пљачкање магацина са наоружањем па убиствима официра ). Хвала унапред.
Поруке: 11
Теме: 0
Придружен: Mar 2017
Углед:
0
Да ли је Дража стварно био личност године у Тајмсу 1941, на интернету не стоји тако?
Поруке: 2,160
Теме: 21
Придружен: Aug 2013
Углед:
342
1942 - Јосиф Висарионович Џугашвили
Поруке: 563
Теме: 1
Придружен: Jul 2013
Углед:
98
Мислим да је ово поред нашег славног чиче Чан Каи Шек, човек чији је отпор комунизму доживео сличну судбину.
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
(Последња измена: 26-09-2017, 09:04 PM од
Felix.)
Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
Господине Самарџићу, ко је убио британског мајора Атертона 1942. ? Хвала унапред.
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
(27-09-2017, 04:58 PM)Ултрадесничар Пише: Господине Самарџићу, ко је убио британског мајора Атертона 1942. ? Хвала унапред.
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-ubist...a-atertona
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 14,702
Теме: 308
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,196
Милославе, можда сам те ово већ питао, али није згорег поновити.
У оној првој верзији хватања Чиче, има онај део где Калабић упознаје Чичу са прерушеним ознашима, и представља их , отприлике, речима:" Не брини, Чича, ово су проверени људи."
Објасни колико овакав измишљени догађај погрешно представља Дражу, његову меморију, познавање готово целог српског народа, начин комуникације са Калабићем и слично.
Поруке: 4,513
Теме: 86
Придружен: Sep 2016
Углед:
60
Мислим да је ово поред нашег славног чиче Чан Каи Шек, човек чији је отпор комунизму доживео сличну судбину.
Да и опет са помешаности Енглеза......
Једна фаза светска историја што пролази без било које прегледе је дешавање на почетком 20тог века.
У Србији си имао убиства Обреновићи и пуч, са једној западној спонзурисане групе.
Слично у Царској Русији са КОМУНИСТИЧКА револуција од 1905
У Кини то је било 1911......
А сви су повезани због енглеске интерест у целој регији.......као онда.....као данас!